Burun mimarisi

Burun mimarisi

Burun estetiği ameliyatları neden mimari bir sanat özelliği taşımaktadır? 

Burun estetik operasyonları en çok yapılan estetik operasyon olup, estetik ameliyatlar içinde fonksiyonel özelliği en fazla olan, hem estetik hem fonksiyonel açıdan da sonuçlarının hem en karmaşık olduğu, hem de tekrarlanan operasyonların en fazla olduğu ameliyatlardır. Burun ne sadece estetik olarak düşünülebilecek fonksiyonsuz bir organdır ne de fonksiyonunun çok iyi olmasına rağmen estetik görünümü önemsenmeyecek bir organdır. Bu açıdan düşünüldüğünde burun estetiği ameliyatları en önemli estetik ameliyat durumuna gelmiştir. Ameliyat başarısı hem estetik hem fonksiyonel açıdan iyi olmadığı sürece yetersiz kabul edilir.

Burun estetiği hem görsel hem fonksiyonel olarak bir mimariye benzer. Ameliyatta burnun dış şekli yapılandırılırken, güzel görünümlü ve doğal bir sonuç elde edilmeye çalışılır. Bunun paralelinde burun pasajını daha açmak, burnun solunum, koku almak, havayı nemlendirmek, ısıtmak gibi fonksiyonlarını düzeltmek ve korumak gerekir yani estetik sonucun başarısı için fonksiyonları bozmamak, hatta olan sorunları da düzeltmek gerekir, tam tersi fonksiyonları düzeltirken estetik görünümü bozmamak bilakis daha iyi olmasına çalışılmalıdır.

İşte bu nedenle burun estetikleri en karmaşık, zor, tekrarı çok olan ameliyatlardır.

Bu burun estetiği operasyonunu ve bunu yapan cerrahı başarıya şart koşar. Hataların veya yetersiz düzeltmelerin en çok baş ağrıttığı operasyondur. Kısaca burnun iç ve dış yapılarının birlikte düşünülmesi şarttır.

Başarılı bir burun aynı akıllı ev sistemiyle çalışan bir ev gibi konfor sağlar, kişinin sağlığına katkıda bulunur ve ömrünü uzatır. Aynı zamanda da dış görünüm olarak da sağlam ve güzel bir mimarisi olur, bu da kişinin iyi görünmesi ve kendini iyi hissetmesine yarar. Bu nedenle akıllı ev sistemiyle çalışan evler gibi fonksiyonel, görsel olarak da göze güzel görünen rezidanslar, villalar, apartmanlar gibi hoş görünmelidir.

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan ALAN, 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başaldığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Kürsüsü'nde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde 1 yıldan  fazla süre asistan olarak çalışmış ve ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde asistanlığa ihtisasını yapmış ve KBB Uzmanı olmuştur. İhtisası sırasında burun ve solunum fizyolojisi üzerinde araştırma ve tez çalışması yapmış olan Op. Dr. Orhan ALAN, o yıllardan beri burun estetik ameliyatlarına ayrıca ilgi göstermiş, pek çok burun estetiği ve KBB ameliyatı yapmıştır. Hem eğitimi esnasında  hem de sonrasında ...

Etiketler
Burun estetik ameliyatlar
Op. Dr. Orhan Alan
Op. Dr. Orhan Alan
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube