SAÇ EKİMİ NEDİR?

Op. Dr. Orhan Alan
Op. Dr. Orhan Alan
9 Kasım 2015227 görüntülenme
Randevu Al
SAÇ EKİMİ NEDİR?

Kişinin herhangi bir sebepten dolayı saç bölgesinde oluşan açıklık durumu sonrasında bu durum giderilerek kişiye tekrar eski görünümünün kazandırılması işlemine saç ekimi denmektedir.Lokal anestezi ile gerçekleştirilen saç ektirme işlemi kişinin ense tarafında bulunan saç köklerinin kafa bölgesinde açıklık bulunan yerlere ekilmesiyle gerçekleşir. Bu saç ekimi işlemine FUE yöntemiyle saçekimi  işlemi denir. Mevcut durumdaki saçsız alana iletilecek saç kökleri, saç ektirme işlemi öncesinde özel bir sıvı içerisinde muhafaza edilir. Bu muhafaza işlemi nakledilecek saç köklerinin daha gür saç çıkarabilmesi için gerçekleştirilir. FUE işleminde saç kökleri tek tek toplanmaktadır. Daha az olarak tercih edilen FUT saç ekimi yönteminde ise saç kökleri şeritler halinde elde edilip nakledilmektedir.
Saç dökülmesi durumuyla karşılaşan kişilerin saç ekimi işleminden önce uzman doktorlarla bir araya gelip muayene olması gerekir. Kişinin kel kalması durumunda da uzman doktor tarafından tedavi yönteminin belirlenmesi tedavideki ilk aşama olarak bilinir.

SAÇ EKİMİ SONRASINDA TEKRAR SAÇ DÖKÜLÜŞÜ YAŞANIR MI?
Saç ekimi işlemini gerçekleştirenlerin ya da düşünenlerin aklında daima ‘tekrar dökülür mü’ sorusu oluşmaktadır. Fue yöntemiyle birlikte ense bölümünden alınan saç kökleri biyolojik olarak dökülmeyen özellikte olduğu için sonradan saç dökülme olayı bir daha gerçekleşmez. Saç ektirme işlemini gerçekleştiren kişiler ilk ay içerisinde büyük bir saç dökülmesi durumuyla karşılaşsa da bu durum tedavinin bir parçası olarak kabul edilir. 3. ayla birlikte bir daha dökülmemek üzere çıkmaya başlayan saçlar, artık kişiye eski özlenen saçlı görünümünü de vermiş olur. Ve kişinin yaşamı boyunca saçları düzenli olarak uzamaya devam eder.

SAÇ EKİMİ SONRASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Saç ektirme işleminin kişiye verdiği güven ve mutluluk yeni saç modellerinin tercih edilmesi de mümkün. Tüm kozmetik ürünler ekilen saçlarda rahatlıkla kullanılabilir. Boya, kestirme gibi seçenekler kişi için zorluk oluşturmamaktadır. Sosyal hayatta psikolojik olarak kellik durumundan etkilenen kişiler yeni görünümleriyle eski özgüven dolu hayatlarına anında adapte olabilir.
Saç ekimi gerçekleştikten sonra kişinin kafa bölgesinde kızarıklıklar oluşabilir. Bu durum tedavinin bir parçası olup 3 gün sonrasında kaybolur. Ameliyat sonrasında saç ektiren kişi sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Saç ekimi işleminin gerçekleştiği yüzeylerin dış etkenlerden korunabilmesi için kişiye şapka takması önerilir. Ameliyat sonrasında çevreden alınabilecek mikroplar bu şekilde engellenmiş olur.

Etiketler

Saç ekimi sonrasıSaç ekimi nasıl yapılıyorSaç ekiminde fue yöntemiSaç ekimi öncesiSaç ekiminde dikkat edilmesi gerekenlerSaç ekimi hakkında

Yazar Hakkında

Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan ALAN, 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başaldığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Kürsüsü'nde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde 1 yıldan  fazla süre asistan olarak çalışmış ve ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde asistanlığa ihtisasını yapmış ve KBB Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır