Burun estetiğinde teknik farkları

Burun estetiğinde teknik farkları

Burun estetiği ameliyatları 2 farklı şekilde yapılabilir. Bunlar açık ve kapalı tekniklerdir. Açık ameliyatlarda burun ucundan çok küçük bir kesi yapılırken kapalı ameliyatlarda burun dışında kesi bulunmaz, Tüm ameliyat burun içi kesileri ile yapılır. Bunun yanında açık ameliyatlarda ameliyat sahasına daha geniş bir şekilde görülebilmekte ve alana hakim olunabilmektedir.

Peki açık ya da kapalı teknik seçimi nasıl ve neye göre yapılır?  Ya da hangi teknik iyi hangi teknik kötüdür? Burada aslında seçimi belirleyen en önemli faktör doktorunuzun hangi tekniğe alışık olduğu ve kendini daha rahat hissettiğidir. İyi ya da kötü teknik yoktur.
Şunu unutmamak gerekir. İster açık ister kapalı yapılsın burun estetiğinde en önemli şey sonuçtur. Sonuç iyi olduktan sonra kullanılan yöntem çok da önemli değildir. Dolayısıyla seçimi güvendiğiniz hekiminize bırakmanız en doğrusudur.

Bu makale 10 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan

Op. Dr. Can Şinasi KALKAVAN, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 1997 yılında başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde, Özel Medistate Kavacık Hastanesi'nde, Marmaris Aksaz Asker Hastanesi'nde, Özel Beykoz Tıp Merkezi'nde ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi, Özel Atlas Hastanesi, Özel Pendik Bölge Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Can Şinasi KALKAVAN, mesleki çalışmalarına İstanbul Ataşehir'de bulunan Asya KBB'de devam etmektedir.

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube