Botoks uygulaması!

Botoks uygulaması!

Cilt hücrelerinin kendisini düzenli bir şekilde yenileyememesi durumunda ortaya çıkmış yaşlanan ciltte, kırışıklık, düşük kaş, terleme gibi sorunlarda anında sonuç veren botoks uygulaması çok pratik kolay bir çözüm sunar.

Botoks Nedir? Nasıl Etki Eder?

A tipi botulinum enjeksiyonu (Botoks), kas hareketlerini engeller, özellikle alın kırışıklığı, göz çevresi çizgi, kaş ortası çizgileri ve boyundaki kırışıklıkları ve çizgileri yok eder. Botoks uygulanacak alandaki kasların içine çok ince iğne ile enjekte ediler. Daha sonra kırışıklık ve çizgilerin yaklaşık 3-6 gün içinde yok olmasını sağlanırken, yeni kırışıklık ve çizgilerin ortaya çıkmaması sağlanır.

Botoks ile yüz bölgesinin üst tarafındaki çizgilerin kaş arası, alın, kaz ayağı tedavisinde en etkili sonuçlar alınmaktadır. Bunun yanında burun ucunu kaldırma, dudaklarda mimikten kaynaklanan kırışıklıklarda ve çenede aşırı kasılma ile oluşan çizgilerin tedavisinde de başarı ile uygulanmaktadır.

Uygulama Alanları

El, ayak terlemelerinde,

Koltuk altı terlemelerinde,

Ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesinde,

Kaş arası ve alın çizgilerinin giderilmesinde,

Göz çevresi (kaz ayakları) kırışıklıklarının giderilmesinde,

Dudak üstü ve çevresi kırışıklıkların giderilmesinde,

Kaş ve burun ucu kaldırma,

Boyun ve dekolte kırışıklıklarında.

Uygulama Süresi

Ortalama 15-30 dk.

Botoks Her Kişiye Uygulanabilir Mi?

Nöromüsküler rahatsızlıkları veya kanama problemleri olan kişilerde,

Tedavi yapılması istenilen bölgede deri hastalıkları olan kişilerde,

Hamile veya emziren kadınlarda uygulama yapılamamaktadır.

Botoks Uygulaması Öncesi Uyarılar

Aspirin veya aspirin içeren ilaçlar alınmamalıdır.

Uygulama öncesi bir hafta süre ile alkol alınmamalıdır.

Uygulama Sonrası Uyarılar

Uygulama yapıldıktan sonra 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı ve botoks uygulanan bölgedeki kaslar çalıştırılmalıdır. 24 saat süreyle zorlayıcı egzersiz hareketlerinden kaçınılmalıdır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir. Zorunlu hizmeti sonrasında 1992-1994 yılları arasında İnternational Hospital Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hizmet vermiştir. 1995 yılında ise Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde  başladığı ihtisas eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında International Hospital’daki görevine Dermatoloji Uzmanı olarak olarak geri dönmüş ve 2003 yılınan kadar burada hastalarına hizmet vermiştir. 2006-2007 yılları arasında Esnaf Hastanesi'nde, 2007- 2012 yılları a ...

Etiketler
Botoks nedir?
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube