Botoks nasıl yapılır ?

Botoks nasıl yapılır ?

Botoks nasıl yapılır?

Botoks, Botolinum İnjeksiyon prosedürü bir çeşit bakteri toksininin, son derece ince uçlu iğneler sayesinde direkt olarak kas içine enjekte edilerek, buradaki uyarıcı sinir sistem reseptörleri ile hedef gland ve organlar arasındaki uyarı alış verişinin azaltılması esasına göre yapılmaktadır. Çalışma prensibi bölgedeki asetilkolin maddesinin salgılanarak hedef uyarıyı yapmasını engellemektir.
Botoks, yöntem olarak bir medikal çözüm üretmeyip, yani problemli bölgeyi sadece iyileştirmeyip aynı zamanda estetik açıdan düzgün bir tasarıma sahip olmasını sağlamaktadır. Bu prosedür ile kırışıklıklarınızı azaltabilir hatta yok edebilir ve tekrar oluşmasını engel olabilirsiniz. Ayrıca aşırı terleme problemi olan kişiler de koltuk altı, el ve ayak bölgelerine uygulatarak terleme probleminden kurutulabilmektedirler.

Botoks nasıl yapılır?

Botoks prosedürü, çok ince uçlu iğnelerin kullanılması nedeniyle tamamıyla ağrısız sızısız yapılan bir metottur. Uygulama süresi aşağı yukarı 15 dakikadır. Etkinin görülmesi süresi ise bir haftadan 10 güne kadar değişiklik göstermektedir. Fakat yaşa ve uygulama yapılacak bölgedeki problemin büyüklüğüne bağlı olarak 6 ay gibi belirli periyotlar ile uygulanması gereklidir.

Botoks nasıl yapılır?

Eğer aşırı terleme veya kırışıklık probleminiz var ise, zamanınızı etkisini deneme yanılma yolu ile öğreneceğiniz kozmetik ürünlere harcama yerine, fonksiyon mekanizması ve sonuçları ispatlanmış Botolinum İnjeksiyon yöntemi için kullanabilmeniz mümkün. Fakat bu prosedürü kesinlikle uzman hekimlardan alacağınız tavsiye ve yapacakları muayene sonucunda yine işin ehli olan kişilere yaptırmanız tavsiye edillmektedir. Unutmayın ki sağlığınız her şeyden çok daha önemlidir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Botox hakkında merak edilenler
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube