Yüz ve yanak dolgusu yöntemleri

Yüz ve yanak dolgusu yöntemleri

Merkezimizde dolgu maddesi olarak hyalüronik asit kullanıyoruz. Mevcut olan kalıcı dolgu maddeleri hyalüronik asit olmadığı için çeşitli riskleri vardır bu sebepten dolayı kalıcı dolgu maddelerini kullanmıyoruz. Dolgu maddesi burun kenarından dudağa kadar uzanan çizgilere, gözaltına, dudak üstündeki çizgilere, kaş ortasına, elmacık kemiklerine, çeneye ve yanaklara uygulanır. Dolgu işlemi yaklaşık 15 dk süren bir işlemdir. Hemen işinize dönebilirsiniz. İşlem sonrası iğnenin girdiği bölgelerde ufak morarmalar olabilir. Buz uygulaması ve kapatıcılarla bu en aza indirilebilir. Dolgu maddesinin etki süresi kullanılan ürüne göre değişmektedir, ortalama etkisi 6- 18 ay süren hyalüronik asitler mevcuttur.

Botulinum Toksini ve dolgu maddeleri arasında bilgi karışıklığı vardır. Yüzüm şişer mi?  Yapay durur mu? Dışarıdan bakılınca anlaşılır mı?  En çok sorulan sorular arasındadır. Botulinum Toksini genellikle yüzün üst bölgesine ve boyun bölgesine, dolgu da yüzün alt bölgesine ve dudaklara uygulanır. Hem dolgunun hem Botulinum Toksininin dozu yapan estetik cerrahın elindedir. Kişi az belirsiz, doğal  olmasını isterse ona göre doz ayarlanması,  abartılı olmasını istiyorsa ona göre doz ayarlaması yapılır.

Hyalüronik asit nedir?
Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel biçiminde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Vücudumuzda esasen bulunan bir madde olmasından dolayı alerji yapma olasılığı son derece düşüktür.

Dolgu maddesi nasıl etki eder?
Yüzde uygulandığı alana dolgunluk sağlayarak etki etmektedir. Dolgu etkisi hyalüronik asitin su tutma özelliği moleküllere giderek artan miktarda suyun tutunmasına yol açar. Bu da uzun kalıcılık süresini açıklar.

Yüzümüz hareketli bir yapıdır ve bu hareketli yapı içinde mimik hareketlerimiz, yaşımız, çevresel etkenler ve genetik özelliklerden kaynaklı yüz ve yanak bölgemizde çeşitli kırışıklıklar, çizgilenmeler, sarkmalar oluşur. Bu kırışıklıkların tedavi seçeneklerinden biri de dolgu ile yapılan işlemlerdir.

Geçici Yanak Yüz Dolguları
Bu grup dolgu maddeleri Hyaluranik asit içeriklidir. Bu dolgular içerdikleri hyaluranik asit miktarına, çapraz bağları oranına göre farklı preparat isimleri alırlar. Bu dolgular 6-12 aylık dolgulardır. Dolgunun markasına ve kailtesine göre kalıcılıkları değişiklik göstermektedir.

Bu dolgu grubu yüz bölgesine en çok uygulanan dolgu çeşididir. Uygulaması basit, oldukça az şişlik yapmaktadır. Hemen sonucunu görebilir ve de günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Kaç adet dolguya ihtiyacınızın olacağı doktorunuzun yaptığı muayene sonrası belli olacaktır.

Kalıcı Olan Yanak Yüz Dolguları
Bu dolgular vücuda girince kendi yapılarını muhafaza ederler ve bozulmazlar. Bazen bir kapsül dokusu çevrelerinde oluşabilir, bunun neticesinde orada hayat boyu kalabilirler. Bu dolgular diğer dolgulara göre daha az tercih edilmektedir. Bioalcamid, Artecoll, Aquamid, Aphrodite, Artefill kalıcı dolgulara örnektir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Dolgu enjeksiyonu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube