Dolgu maddeleri (dermal fillers)

Dolgu maddeleri (dermal fillers)

Çevremizde oluşan farklı etkenlerden dolayı yüzümüzdeki dikey çizgi ve kırışıklıklar zaman içerisinde çoğaldığını fark ederiz. Bu çizgiler fazla güneş ışını, güneşe kısık gözlerle bakmak, çiğneme gibi farklı sebeplerden dolayı belirginleşmeye başlar.

Yüz cildi dolgun olduğu zaman daha sağlıklı ve genç görünür. Ciltteki hyalüronik asit içeriği azaldığında cildin su tutma yüzdesi de azalır. Kirli hava faktörü ve sigara içmek de Ciltteki dokular bütünlüklerini kaybederse kasların oluşturmuş olduğu bölgelerde kırışıklıklar oluşur.

Yüz bölgesinde yapılan dolgular cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Dolgu maddeleri (Restylane, Teosyal, Juvederm) nedir?

Dolgu maddeleri jel kıvamında, cildin hücre arasındaki dolgu maddeleri şeklindedir. Berrak ve kristal görünümündedir ve hayvansal madde içermez. Cilt dokusunun altında bulunan hyalüronik asit ile birleşince yeniden hacim oluşturur.

Dolgu maddesi dudakların, derin dikey çizgilerin ve yüzde bulunan kıvrımların iyileşmesinde kullanılan tedavi şeklidir. Sonuçlar uygulama sonunda hemen kendini göstermektedir.

Dolgu tedavisi sonrasında beklentilerim ne olur?

Dolgu madde tedavisi sonunda hemen sonuç görünür. Kısa sürede uygulama ve akabinde sosyal hayata geri dönüş sebebi ile öğlen yemek aralarında yaptıran hastalar çoğunluktadır.

Uygulamayı yapan kişinin tecrübeli bir doktor olmasına dikkat edilmelidir. Dolgu maddelerin etki süresi yapılan bölgeye göre 6-12 ay süreklilik göstermekte.

Dolgu maddelerin yan etkisi var mıdır?

Hyalüronik asit 90’lardan beri dünya üzerinde birçok ülkede güvenle uygulanmıştır. Bazı durumlarda uygulama yapılan bölgede birkaç saat süren hafif şişmeler görülmektedir. Dolgu maddelerine karşı alerjik reaksiyonlar çok nadiren görülür; oluşabilen hafif morluklara karşı makyaj kapatıcısı kullanılabilir. Dolgu maddesinin enjekte edildiği bölgede hafif kızarıklık, sertlik ya da kaşınma hissi belirebilir. Kullanmadan önce herhangi bir test uygulanmasına gerek yoktur.

Dolgu madde uygulaması ağrılı mıdır?

Dolgu madde uygulaması öncesinden anestetik etkisi olan bir krem yardımı ile uygulamanın yapılacağı bölge uyuşturulur. Bu şekilde ağrıyı hissedilmesi azalacak.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube