Bölgesel fazlalıklar için: liposuction!

Bölgesel fazlalıklar için: liposuction!

Liposuction, en basit anlatımıyla, elektrik süpürgesinin koltuğun üzerindeki tüyleri emdiği gibi çalışır.

Nasıl elektrik süpürgesi tüyleri emiyor ancak koltuğu yırtmıyorsa, liposuction da, vakum aleti olarak, kasları, damarları, sinirleri zedelemeden yağları emip boşaltan bir aygıttır.

Liposuction, kilolu kişileri zayıflatan bir yöntem değildir. Vücudu bir makineye sokarak inceltmek gibi bir işlevi yoktur.

Yağ fazlalıklarını yok eden bir işlemdir. Vücuda minicik bir delikten girilir, tıpkı elektrik süpürgesi gibi yağlar emilir.

Bölgesel Fazlalıklar İçindir

Operasyonda, vücudun içinde çalışılan bölge kadar bir yara oluşur. Bu nedenle de tepeden tırnağa tüm vücutta değil, sadece bölgesel fazlalıklarda uygulanması söz konusudur.

“Ne kadar kilo verirsem vereyim kalçalarım incelmiyor, karnımdaki yağlar gitmiyor” veya “Dizlerimin içindeki yağ yastıklarından kurtulamıyorum” diyenler için ideal çözümdür.

“Diyet ve spor yapmak istemiyorum, liposuction ile zayıflamak istiyorum” diyen kişiler için ise uygun bir yöntem değildir.

Yağlı Alanlar Eşitlenir

Liposuction ile deri altındaki fazla yağlar alınır.

Diyelim ki, belinizdeki yağ kalınlığı 3 santim, dizinizdeki yağ kalınlığı 3 santim, göğsünüzdeki yağ kalınlığı 3 santim ama kalçanızdaki yağ kalınlığı 9 santim.

İstediğiniz kadar diyet yapın, 3 olan yerler 2’ye inerken 9 olan yerler de 8’e iner, aynı seviyeye gelmezler. Orası her zaman daha kalın kalır.

Bunun sebebi, o bölgedeki yağ hücresi sayısının vücudunuzun diğer yerlerine oranla daha fazla olmasıdır.

Bu durumda yapılması gereken, fazla olan yağ hücrelerini ortadan kaldırarak 9 santimi 3 santim yapmaktır. Asla sıfır yapmaya çalışmayız. Vücudun diğer bölgeleri ile eşitleriz.

Yine Kilo Alabilirsiniz

“Liposuction’la alınan yağlar bir daha asla yerine gelmez çünkü onlar çöpe atıldı” diye bir yanılgı var. Fakat spor, diyet yapmazsanız, çok yemek yerseniz haliyle kilo alırsınız.

Doktor size, “Buradaki yağlar bir daha yerine gelmeyecek” diyebilir. Ama dikkat etmezseniz 90 kiloya da çıkabilirsiniz.

Çünkü “Bir daha o bölgenize yağ gelmeyecek” demekle, “Hiç kilo almayacaksınız” demek farklı şeylerdir. Doktor, o bölgelerde bir daha eskiden olduğu gibi yağ birikmeyeceğini söylemektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar

Op.Dr. Niyazi Şimdivar, 1981 yılında Adana'da doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukuova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2013 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Etiketler
Liposuction yaptırmak
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Adana - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube