Beş sevgi dilinden hangisi sizi yansıtıyor?

Beş Sevgi Dilinden Hangisi Sizi Yansıtıyor?

Beş sevgi dilinden hangisi sizi yansıtıyor?

Nasıl ki her birimizin mizacı farklı farklı ise sevgi dillerimiz de birbirimizden farklı olabilir.

Sevgi dili insanın bağını güçlendiren en önemli dillerden biri.

Evlendikten sonra sevgiye ne oluyor mu diyorsunuz?

Peki sevgi dili dediğimiz kavram nedir?

Sevgi dilinizi bilmek ister misiniz?

Sevgi her insanı güçlendiren ve iyileştiren bir duygu fikrimce.

Düşünsenize sosyal hayattaki ilişkilerinizde eşinizin , ailenizin , arkadaşlarınızın sevgi dilini bilmeniz ilişkinize değer anlam ve huzur katacaktır. Baskın olan sevgi diliniz hangisi ise ona göre yaklaşmak ilişkilerinizi daha da güçlendirecektir.

Gary Chapman Beş Sevgi Dili kitabında sevgi dilini beşe ayırmış:

1/ Onaylayıcı kelimeler

İltifat , takdir etmek, sevgiyi duygusal bir şekilde ifade etmenin bir yolu.

Bu giysiler çok yakışmış.

Dünyanın en iyi köfte pişireni sen olmalısın.

Bu akşam bana mutfakta yardım ettigin için teşekkür ederim 

Bugün çok güzel görünüyorsun.

Bu gibi iltifat ve takdir cümleleri ilişkinizde bağınızı kuvvetlendirir.

2/Kaliteli zaman 

Sevdiğiniz önemsediğiniz kişiye bir nevi seninle zaman geçirmek banabiyi geliyor.Zamanımın belirli bir bölümünü sana ayırmak istiyorum.Sana karşı ilgim,dikkatim ve zamanımın belirli bir kısmını vermek istiyorum.

Birlikte yürüyüş yapmak 

Birlikte yemek yapmak

Birlikte gezmek

Birlikte film izlemek 

Birlikte sohbet etmek

Kaliteli eylemlerin en iyi yönlerinden biri ilerleyen yıllarda bize yararlı olacak önemli bir anı bankası oluşturmalarıdır der Gary Chapman 

3/Hediye Alma

Sevginizi bir sembol ile göstermek.

Sevdiğiniz önemsediğiniz kişiye bak sen benim için o kadar değerlisin ki senin sevdiğin istediğin yüzüğü kolyeyi aldım.

Bazı bireyler somut hediyelerden hoşlanır.Sevgindiki hediye almak olan birisine verebileceğiniz en güzel şeylerden biri.

Ne zamandır istediği bir şeyi almak karşınızdaki kişiyi mutlu edecektir.

4/Hizmet eylemleri 

Sevdiğiniz kişinin size yemek yapması, ortalığı derleyip toplaması vs. hizmet

Bazen hizmet eylemlerine o yapsın ben niye yapıyorum gözüyle bakılıyor. fakat eşiniz iyi bir aşçıdır ve güzel bir yemek yapıyordur yemekleri yaptığında siz mutlu oluyorsunuzdur yani buradaki sevgi dili hizmet eylemi ile gerçekleşir

Elbette ki burada önemli olan hizmet eylemlerinde bunu kesinlikle yapacaksın gibi bir dil değil daha çok rica üzerine olmalıdır. Ricalar sevgiyi yönlendirir ama talepler sevgi akışını keser der Gary Chapman.

 5/ Fiziksel temas

Fiziksel temasın çocuklar için bir sevgi ifadesi olduğunda hepimiz biliyoruzdur. Araştırmalara göre sık sık kucaklanan çocuklar diğerlerine oranla duygusal açıdan daha iyi gelişir eşinizin baskın sevgi dili fiziksel temas ise hiçbir şey ağlarken ona sarılmamızdan daha etkili olmayacaktır der Gary Chapman.

 Her bireyin baskın sevgi dili farklı olabilir önemli olan bu farklı sevgi dilini çözümleyebilmektir sevdiğiniz kıymet verdiğiniz kişinin baskın sevgi dilini öğrenmek için onu tanımaya keşfetmeye çalışmak. Bir nevi onu mutlu etmektir ve bu durum sizi de mutlu ediyorsa karşılıklı bir huzuru sağlamış olursunuz .Sevgiyi diri tutmanın yolu ise sevgi deponuzu boş bırakmamak sevdiğiniz kişinin Sevgi dilini bilip aktif olarak ilerlemek Sevgi emek ister . Nasıl ki bir çiçeğin bakımında düzenli bir su ve güneşe ihtiyacı varsa sevgi de böyle emek verdikçe güzelleşir. Sevgi olmadan dağlar aşılmaz denizler ve çöller geçilmez zorluklar üstesinden gelinmez olur. Pavlos , sevgiden doğmayan başarıların hiçbirinin anlamlı olmadığını söyleyerek sevgiyi yüceltir ve insanlık oyununun son perdesinde 3 karakterin hayatta kalacağını söyler: 

İnanç, umut ,sevgi ama en önemlisi sevgidir der.

Bu makale 15 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Yasemin Kurt

2018 Yılında Aile danışmanlığı alanına ilgi duyarak ve toplumda gerek evlilik gerek insanlar arasında yaşanan problemlerin yoğun olduğu bu çağda bir nebze de olsa insanlara bu alanda yol gösterici olmak ve ruhlarına şifa olmak niyetiyle bu yolculuğa adım attı. Bu yolculukta gerek ebeveyn gerek öğrenci gerek evliliğini kurtarmaya çalışan gerek aralarında anlaşmazlık çıkan eşlerle çalıştı ve bu yolculukta terapötik ilişkiye önem veren bir danışman olarak devam ediyor.Hayat felsefesinde her zaman öğrenen ve öğretmeye devam eden bir bakış açısına sahip. Bir mum ışığı gibi insanları aydınlatmak için kendi alanında bir çok eğitim alarak danışanlara ve bireylere fayda sağlamaya devam ediyor.Hem online hem de yüz yüze görüşmeler sağlıyor.Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da hizmet vermekte. Ebeveynlere yönelik seminerler veriyor.Yaşanan ps ...

Etiketler
Sevgililer günü
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube