Basur ameliyatı sonrası

Basur ameliyatı sonrası

HEMOROİD TEDAVİSİNDEN SONRA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN DURUMLAR.

Lastik bantla boğma (RBL) ve ışınla yakma (IRC): tedavisi oldunuz

* Anüsün hemen içinde olan ödemden dolayı bir kaç gün dışkılama hissi olacaktır. Bu his yalancı bir histir. Dışkılamak için tuvalette uzun oturup dışkılamaya çalışmayınız.

*Bir kaç gün sızıntı tarzda kanamalar olabilir. Bu kanamalar önemli değildir. 10-15. günlerde,lastik bantın düştüğü zaman çok nadiren  fazla kanama  olabilir. Gerçekten fazla ise bizi haberdar ediniz.

*Ağrı bu yöntemde yok denecek kadar azdır. Olursa da giderek azalacaktır. Ağrı kesiciye rağmen geçmeyen hatta artan ağrı olursa bizi haberdar ediniz.

*Sonradan makat darlığı oluşmaması için işlem en fazla 2 yada 3 pakeye uygulanmıştır. Çok fazla iç hemoroidleri olan hastalarda 2 ay sonra tekrar gerekebilir. Bu açıdan değerlendirmek için 2 ay sonra muayeneye geliniz.

*Bizim önerdiğimiz ilaçları (varsa) düzenli kullanınız.

*Ekstra bir şikayetiniz olursa bizi haberdar ediniz.

   İŞLEMİN ETKİLİ OLMASI VE HASTALIĞIN TEKRARLAMAMASI İÇİN:

**Kabız olmayınız.

Kabız olmamak için beslenme , dışkılama ve hareket alışkanlığınızı değiştirin.

*Liften zengin besleniniz.Her tür sebze (pırasa, kabak, ıspanak patlıcan, taze fasulye, bezelye,  lahana, havuç, enginar, biber brokoli, ,kereviz vs.) ve salata (kıvırcık, marul, mor lahana, yeşil soğan, kuru soğan, maydanoz, tere,turp, dereotu ve her türlü otlar) bol miktarda tüketiniz. Kepek, çavdar  ve tam buğday ekmeği beyaz ekmeğe tercih ediniz. Lifden zengin meyvelerin (erik, incir, kayısı, elma, armut, kivi, ananas) tazesi,kurusu,kompostosundan tüketebilirsiniz.

*Bol su tüketiniz.Günde en az 2 litre, yani 8-10 bardak, sıcak havalarda daha fazla içmelisiniz.

*Aşırı olmamak kaydıyla bitki çayları tüketebilirsiniz.

**İshal olmayınız.

**Günlük hareketinizi artırınız.

* Her gün en az yarım saat yürüyünüz. Ayakta uzun süre beklemeyin.

 * Ağır kaldırma ve karını zorlayacak ağır egzersizlerden kaçınınız.

 *Ayakta beklemeyin,dikilmeyin,uzun süre oturmayın.

**Tuvalet alışkanlığı edininiz.

*Her gün aynı saatlerde dışkılama alışkanlığı edinin. Dışkılamanızı bekletmeyin,ertelemeyin.

*Tuvalette uzun süre oturmayın,ıkınmayın. Gazete,telefonla tuvalete girmeyin.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
hemoroid ameliyatı sonrası pansuman
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube