Bahar geldi! artık bütün ağırlıkları üstümüzden atma zamanı.

Bahar geldi! artık  bütün ağırlıkları üstümüzden atma zamanı.

En sevdiğim mevsimdir bahar. Herşeyin yeniden hayat bulması; havanın ,suyun ,toprağın,bitkilerin adeta tekrar can bulması bahar . Ki adı da üstünde yenilenme demek bahar.Tıpkı doğanın yenilenip tekrar hayat bulması gibi bahar biz insanlar için de bir yenilenme dönemidir. Bu mevsim kışla birlikte yavaşlayan metabolizmaya haydi canlan deme zamanı .

Bahar bizi mucizevi sebzeleri ,renk renk mis kokulu meyveleriyle ve sımsıcacık güneşiyle selamlarken bize de ona en fit halimizle merhaba demek düşer.Baharda bir başkadır diyet yapmak .Hem zevklidir hem de eğlenceli.Hem bu güzel havaların tadını çıkarıp hem de fazlalıklarımızdan kurtulabiliriz.

Bu mevsimde bu kadar güzel besinler varken diyet mi yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Diyet diyince hiç de korkmaya gerek yok.Diyet, sağlıklı ve dengeli beslenme demektir.Aç kalmak ,çılgınca kalori hesabı yapmak değil.Neyi ,ne zaman,ne kadar, ne ile ,ne sıklıkta yiyeceğimizi öğrenmemizdir diyet.Yaşam şeklimize uygun olarak kendimize özgü en sağlıklı beslenmeyi öğrenme ve bunu yaşam şekli haline getirmektir diyet.

Dengeli ve sağlıklı beslenmeyi alışkanlık edinmekse bize dönemsel değil kalıcı kilo vermeyi sağlar.İstediğimizde bu olmalıdır.Fazla kilo nasıl vücudumuza bir anda yerleşmediyse vermek de aynı şekilde olmalıdır.Önceliğimiz sağlığımız olmalı.

Yani diyet o yasak, bu yasak demek değildir.Diyette yasak olmaz , hele de bu mevsimde.Zaten metabolizmamız kış mevsiminden kalan mahmurluğunu atmış üstünden, koşmaya başlamış artık.Kilo vermek ne kadar zor olabilir ki.Bizi hafifletici bu kadar yardımcımız da varken yapmamız gereken şey profesyonel bir yardım almaktır.

Herkesin diyeti kendisine özeldir.Kendimize özgü alışkanlıklar, yaşam şeklimiz vardır. Diyetimizde kendimize özgü, yaşam şeklimize uygun en sağlıklı beslenme biçimi olmalıdır.Diyetimiz elbisemiz gibidir. Bize en uygun elbise ise kendimize göre diktirdiğimiz elbisedir.

Öncelikle kendinizi , kendi vücudunuzu tanıyın.Sağlıklı kilo vermenin ve korumanın yolu doğru beslenmeyi bilmek , motivasyonumuzu sağlayıp irademize hakim olmaktan geçiyor.

Karar verin. Her şey karar verdikten sonra başlar. Motivasyonu sağlamak için neyi istediğimizi de çok iyi bilmemiz gerekir. Ve ne kadar istiyoruz.Bunlar karar verme sürecini etkiler. Ve karar vermek zaman alabilir.Ama neyi istediğimizi bilip kararımızı verirsek değişimimiz başlar.

Baharın sizlere sağlık getirmesi dileklerimle...

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serap Akdağ

Dyt. Serap AKDAĞ, 1992 Yılında Osmaniye'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2010 yılında birincilikle tamamlamış ve Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde lisans eğitimine başlamıştır. 2014 yılında onur belgesi alarak üniversite eğitimini başarıyla bitirmiş ve Diyetisyen unvanı almıştır. Dyt. Serap AKDAĞ, henüz öğrenciyken pek çok kurumda staj yapmış ve mesleki deneyim kazanmaya başlamıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi merkez mutfağı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji - Nefroloji- Kardiyoloji-Gastroenteroloji - Kardiyoloji klinikleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji kliniği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi staj yapma imkanı bulduğu Türkiye'nin önemli kurumlarındandır. Balçova TSM, Menderes TSM ve İzmir Özel Hayat Hastanesi'nde başta diyabet ve obezite ol ...

Etiketler
Bahara hazırlık
Dyt. Serap Akdağ
Dyt. Serap Akdağ
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube