Annelik estetiği

Annelik estetiği

Annelik, gebelik ile başlayan, doğum sonrasında kucağınıza  aldığınız, dünyadan bi haber, size muhtaç o minicik canlıyla taçlanan ve devam eden muhteşem bir duygu. Ve elbette ki bu süreci doyasıya yaşamak sizin en doğal hakkınız, ve hiç bir şey buna engel olmamalı.

Diğer yandan biliyoruz ki, çocuğunuz ayaklarının üzerine basmaya başlayıp, size daha az ihtiyacı kaldığında kendi kendinizle baş başa kalıyorsunuz ve geçip giden yılların ve bu sürecin bedeninizdeki etkilerini fark ediyorsunuz.

Birçok hasta görüşmelerde ‘doğum/lardan önce böyle değildim ben’ diye başlıyor cümlelerine. Evet doğum/lardan önce birçoğunuzun karnında biriken yağ doku yoktu ve sarkık değildi,  meme boyutu değişmekle birlikte sarkık ve deforme değildi, bazılarınızın aşırı kilo alıp vermesine bağlı kollarda ve bacaklarda da sarkmaları oldu. Bazılarınızda normal doğumlara ve hormonsal değişiklere bağlı genital bölgede değişikler oldu.

Annelik estetiği aslında tam da bu noktada ortaya çıkıyor ve adını buradan alıyor. Çocuk sahibi olmak gibi yeri doldurulamayacak ve mükemmel bir duygunun yerini ‘keşke’ lerin  almaması için buradayız.

Ne yapıyoruz?

Genellikle doğum sonrasında deforme olan memelerin yeniden şekillendirilmesi; küçük olan memelerin büyütülmesi, büyük ve sarkık olan memelerin küçültülerek toparlanması veya hacim olarak yeterli ama sarkık olan memelerin dikleştirilmesi.

Karnınızın daha düz ve fit olması ; doğum/lara bağlı karın kaslarının ayrılmasına bağlı karının ön kısmında oluşan bombeliğin giderilmesi, karın cildinde sarkma ile birlikte çatlakların  giderilmesi, için karın germe ameliyatı.

Yine kilo alıp vermelere bağlı kollarda ve bacaklarda oluşan sarkmaların giderilmesi veya vücudunuzun belli bir bölgesinde biriken ve bir türlü baş edemediğiniz yağ doku fazlalığı için liposakşın.

Genital bölge için vajina daraltılması veya bazen yaşlanmanın da hormon dengesi üzerine olan etkisi nedeniyle genital bölgede dış dudaklarda oluşan şekil bozukluğunu gidermek için  yağ enjeksiyonları ya da iç dudaklardaki sarkma veya büyüklğün giderilmesi tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Annelik estetiğinde, sizin ihtiyacınız veya önceliğinize göre birden fazla ameliyat aynı anda yapılmaktadır ve amacımız aynaya baktığınızda kendinizi mutlu hissetmenizi sağlamak ve aslında ödüllendirmektir.

Bu makale 9 Kasım 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sezi Ceylan

Op. Dr. Sezi Ceylan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimimi 2008 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2009-2014 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

Op. Dr. Sezi Ceylan, mesleki çalışmalarına ise şu an Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Sezi Ceylan
Op. Dr. Sezi Ceylan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube