Ameliyatsız burun estetiği yöntemleri

Ameliyatsız burun estetiği yöntemleri

Birçok kişi burun estetiği hakkında görüşme sırasında, operasyondan korktuğunu ve doğalda kalarak, burun şeklini çok değiştirmeden küçük değişiklikler istediğini söyler. Eskiden bu isteklere cevap veremiyordum.

Teknolojik gelişmelerle birlikte, burun estetiğinde de uygulayabildiğimiz birçok yenilik ortaya çıktı. Özellikle botox, dolgu ve endolift uygulamalarındaki farklı çalışmalardan burunda da faydalanmaya başladık. Artık ameliyatsız yöntemlerde önerebiliyorum.     

Klasik bir burun estetiğinden alınacak sonuçla, uygulanan bu yöntemlerin sonuçlarını kıyaslamamak gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum.

Botox uygulaması

Kısıtlı problemlerde uygulanabilmektedir. Burun ucunda gülme sırasında düşme oluyor ve burun ucu düşük gözüküyorsa; bu kişilerde dolaylı olarak burun üstü kemeri de fazla gibi gözükür.

Gülme sırasında burun kanatlarında genişleme varsa faydalı olur.

Botox uygulaması 5 dakika sürer. Botox enjeksiyonu sonrası etkisi 4-6 ay süresince devam eder. Burundaki düşme ve genişleme engellendiği için, burun ucunda daralma ve kalkma görülür.  Uygulama sonrası kişi güncel hayatına devam eder.

Dolgu uygulaması

Burundaki boşlukların doldurulmasıyla, hafif kemeri olanlarda burnu biraz büyüterek kemerin daha az gözükmesini sağlamak mümkün oluyor.

Operasyondan çekinen ve özel günler öncesinde iyileşme dönemi yaşamadan burnunda hafif değişiklik isteyenler için çok güzel bir yöntemdir. Asimetrisi olan burunlarda sadece uyuşturucu bir krem uygulamasını takiben 10 dakikalık bir uygulamadır.

Dolgu malzemesinde benim tercihim, FDA onayı olan hyalüronik asittir. Etkisi 6-12 ay arsında devam etmektedir. Aynı gün sosyal yaşantıya devam edilebilir.

Endolifle burun estetiği 

Endolift yöntemini birçok bölgede uyguladıktan sonra, bu yöntemin ismini vererek ilk uygulayanlardan oldum.

Kıkırdak ve kemik yapısında değişiklik yapmadan lokal anestezi altında 20-30 dakika kadar süren bir işlemdir. Burun ucunda daralma, burun kanatlarının daraltılması, burun ucunun kaldırılması bu yöntemle kalıcı olarak sağlanabilmektedir.

Burun üstündeki kemeri çok büyük olan ve kemik yapısı yana doğru geniş olan kişilerde, bu bölgelerde kesin bir değişiklik isteniyorsa, klasik burun estetiğini tercih ediyorum.

Kalıcı olan ipler, kesi yapmadan özel bir şekilde ciltaltına yerleştirilmektedir. Çok yumuşak olan materyaller elle ciltaltında hissedilemez. Müdahale sonrası burunda 2-3 günde geçecek bir şişlik olmaktadır. Bunun daha çabuk iyileşmesi için burun üstüne bu dönemde bant koyuyorum. 3 gün sonra bant çıkarıldıktan sonra kişi sosyal yaşamına tamamen dönebilmektedir. Burun içinde bir çalışma yapılmadığı için tampon konulmuyor ve kişinin nefes alma problemi olmuyor. İğnelerin giriş bölgesindeki kabuklanmalarda bu dönemde ortadan kalkıyor.

Bu yöntemle, kişilerin klasik burun estetiğini ileri dönemde düşünmelerine engel olmuyoruz. Şu ana kadar hiç karşılaşmama rağmen, kişilerin şöyle bir alternatifinin olması da onları rahatlatıyor: İstendiği takdirde bir dakikalık bir girişimle materyallerin alınarak eski şekle dönmesini sağlamak.

Minirhinoplasty

Bazı kişilerde burun kemerinde hafif bir fazlalık veya burun ucunda büyük bir kıkırdak varsa, burun içinden küçük bir kesiyle girerek kemik törpülemesi veya kıkırdak küçültmesi yapılabilmektedir. Bu işleme bazen endolift eklenerek ve bazı bölgelerde daraltma da yapılabilmektedir.

Operasyon sonrası 5-7 gün bant kullanılır, alçı kullanılmaz. Bu işlemde lolkal anestezi altında 30 dakika sürer.  Şişliğin geçerek şeklinin oturması bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır.

Yüzümüzün ortasında ve gizleme şansımızın olmadığı burnunuzun şekli uygunsa, artık klasik burun estetiği dışında da çözümleriniz var. Yüzünüzün diğer güzelliklerini gizleyen burnunuzun şeklini biraz değiştirebilirsiniz. Güzel burnunuzla birlikte tüm güzellikler sizlerle olsun…

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Ameliyatsız burun estetiği
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube