Scarlet ameliyatsız yüz germe

Scarlet  ameliyatsız yüz germe
SCARLET FRAKSİYONEL RADYOFREKANS İLE AMELİYATSIZ YÜZ GERME
Scarlet  0.5-3.5 mm boyunda mikro iğneler ile cilt altı dermis tabakasına  etki eden bi polar radyofrekans cihazıdır. Radyofrekans enerjisi aslında tıpta uzun yıllardır ameliyatlarda kanamayı durdurmak için kullanılan ısı enerjisidir. Cihaz üzerindeki 25 tane mikroiğne ile cilt altına verilen ısı sayesinde kollajen harekete geçer ve ince kırışıklıklarda düzelme sağlanır.
İşlem öncesi yüze emla anestezik krem uygulanır. Bu sayede işlem esnasında  az ağrı duyulması sağlanır. Alın bölgesinden başlanarak kaşlar, üst alt göz kapağı derisi,yanaklar, çene bölgesi, boyun ve dekolte bölgesi olmak üzere tüm bölgeler taranır. Baş boyun bölgesi tedavisi 45 dakika sürmektedir.
Scarlet işlemi sonrası yüze C vitamin içerikli maske uygulaması ile oluşan kızarıklık giderilmektedir. Isı ile oluşan kızarıklık yaklaşık 2 saat sürer.
Scarlet işleminde fraksiyonel radyofrekans dediğimiz 25 tane mikro iğne ile cilt altına 1000 kez ısı verilir. Bu sayede  yüz cildinin  her sahası taranmış olur. Bu hem ciltte gözle görünmeyen 25000 delik açarak cildi tazeler, bal peteği  göünümlü ciltte her delik ısı ile küçülerek ciltteki porlar sıkılaşır, ince damarlar ısıyla yanarak küçülür gözle görülmez olur.
Scarlet yüzün tek yarısında uygulandırğında anında görülen kaş kenarında açılma, yanak bölgesinde yukarı doğru kalkma ve boyun çizgilerinde açılma etkisi karşı tarafla karşılaştırıldığında belirgin hale gelir. Daha sonra 30 dakika içinde ısınan cildin su çekmesi ile geçici ödem oluşmaya başlar. Cilt altında ısı etkisi ile yeniden onarım sistemi devreye girer ve iyileşme süreci başlar. İyileşme sürecinde yeniden kollajen bantları oluşur. Cilt damarları yeniden düzenlenmeye başlanır.
Bu sürecin etkileri:
Ciltte gerginlik ve parlaklık
Çene konturunda belirginleşme
Boyun cildinde gerginlik
Kırışıklıklarda azalma
Kaşların kalkması
Yüzde yanak bölgesinde elmacık kemiklerinin belirginleşmesidir.
En etkili sonuç 21. Günde görülmeye başlar. 1 ay ara ile 3 seans önerilir. 3 seans sonunda işlemin 1 yıl sonra tekrarlanması önerilir.
Scarlet işlemi;
Yüzde kırışıklık giderme
Boyunda kırışıklık giderme
Leke-pigmentasyon tedavisi
Dekolte bölgesi ince kırışıklık tedavisi
Diz üstü sarkmalarında
Çatlak-stria tedavisi
Yara izi tedavisi için önerilebilir.
 
  

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Scarlet ameliyatsız yüz germe ne demektir
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube