Akut hidrosefali ve bebeklerde (yenidoğanda) kafa büyümesi | prof.dr. alper karaoğlan

Hidrosefali konusunda önceki makalelerimizde açıkladığımız tıkanıklıkların, yani beyin kanallarındaki (vertiküllerdeki) tıkanıklıkların pek çok sebebi var, ama en sık sebep, daha çok çocuklarda gördüğümüz doğumsal bir anomali olarak o kanalın darlığıdır, ve kanal darlığı yüzünden belirttiğimiz o üç boşluk genişler ve akut Hidrosefali dediğimiz tablo oluşur. Yenidoğanda gördüğümüz tablo budur, ventrikül boşlukları genişler ve bebeklerin (yenidoğanın) kafatasları ve (dolayısıyla) kafaları büyümeye ve genişlemeye başlar.

Akut hidrosefali ve bebeklerde (yenidoğanda) kafa büyümesi | prof.dr. alper karaoğlan

Hidrosefali konusunda önceki makalelerimizde açıkladığımız tıkanıklıkların, yani beyin kanallarındaki (vertiküllerdeki) tıkanıklıkların pek çok sebebi var, ama en sık sebep, daha çok çocuklarda gördüğümüz doğumsal bir anomali olarak o kanalın darlığıdır, ve kanal darlığı yüzünden belirttiğimiz o üç boşluk genişler ve akut Hidrosefali dediğimiz tablo oluşur.

Yenidoğanda gördüğümüz tablo budur, ventrikül boşlukları genişler ve bebeklerin (yenidoğanın) kafatasları ve (dolayısıyla) kafaları büyümeye ve genişlemeye başlar.

Hepinize sağlıklı ve güzel günler dilerim.

Prof.Dr. Alper KARAOĞLAN

Bu makale 30 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Alper Karaoğlan

Prof.Dr. Alper KARAOĞLAN

1997 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde asistan olarak göreve başladı.

2003 yılında uzmanlık sınavını başarıyla geçerek Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı oldu.

2004 yılındaTaksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde Başasistan olarak göreve başladı ve 4 yıl bu görevi sürdürdü.

2008’de Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniği’nde Yardımcı Doçent oldu.

2012 yılında Doçentlik ünvanını aldı.

2017’de PROFESÖRLÜK ünvanını kazandı.

2017’den bu yana Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaya devam etmektedir. T

Yazarı sosyal medya'da takip edin
youtube
instagram
facebook
linkedin
twitter
Prof. Dr. Alper Karaoğlan
Prof. Dr. Alper Karaoğlan
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube