Acının dili

Acının dili

Duyguların Bedenleşmesi

İçine doğduğumuz ailenin hayatımız için belirleyici olduğu gerçeği yadsınamaz. Biyolojik ailenizi tanımıyor olabilir hatta aile bireylerini kaybetmiş yada Ailenizle artık görüşmüyor bile olsanız onlar bilinç düzeyinizde öyle yada böyle etki yaratmışlardır. Anne babanızın ya da sizi yetiştirenlerin davranışlarını yaşama biçimlerini zihnimizin en alt kademelerinde saklarız. Onların düşünce sistemleri ve inançları şu an kabul etmiyor saçma buluyor olsanız bile kelimenin tam anlamı ile içinize işlemiştir. Buna kendi sahip oldukları hasatlıkları, hastalıklara bakış açıları, duyguları yönetme biçimleri, duygusal zorluklarla başa çıkış şekilleri de dahil. Aile getirileriniz kültürel miralarınızdan ayrı tutulamaz içine doğduğunuz kültürdeki kabul gören onaylanan tüm sistemler davranış şekilleri güçlenerek varlığını daha da kalıcı hale getirir.

Duygusal zayıflılıklarınızla baş edebilmenin en kolay yollarından biri hasta olmaktır. Siz gündelik hayat problemleri ile acı içinde kıvranıyorken sürekli grip olursunuz, sürekli hasta olursunuz. Yorganın altına grip yatmanız ve evinize kapanmanın çok geçerli bir bahanesi olur hasatlığınız.  Hatta iş yeriniz çiçek gönderir, arkadaşlarınız arar ilginin de odak noktası haline gelirsiniz ve hastalık muhteşem bir çıkış kapısı olur. Bilinç düzeyinde virüsü de ben mi yarattım diye sorabilirsiniz ve cevabım  çok net ‘evet’tir . Aynı virüse her insan bağışıklık düzeyinde farklı reaksiyon verir bu sizin reaksiyon verme şekliniz di. Mutlulukla ışıldayan bir insan hasta olmak istemeyecektir.  Evlilik danışmanlığında sıklıkla kişilerin hasatlığı, şevkat ilgi ve sevgi almak için bir yol olarak gördüklerine tanık oldum. Bu kimi zaman psikolojik rahatsızlıklar olurken çoğu zaman kişinin bedeninde gerçekten hissettiği ve hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren ağrılar olarak hissedilmektedir.

Amerikalı ünlü bir yazar ve kişisel gelişimci olan Louise L.Hay’i bir çoğunuz duymuştur.Benim baş ucu kitaplarım arasında yer alan belki 5. Defa okuduğum düşünce gücü ile tedavi ismi ile Türkçeye çevrilmiş müthiş bir kitabı vardır. Bu kitapta Louise L. Hay kendi yaşamış olduğu kanser sürecine ve kanseri nasıl atlattığına değinirken bir yandan da yılların çalışması sonucunda ortaya çıkmış hasatlıkların psikolojik kökenlerinden söz etmektedir.. Louise L. Hay, hayatında çocukluk döneminden itibaren yaşadığı tramvatik  tecrübeler ile farkındalığını güçlendirmiş, gelişmiş sonrasında da etkili olduğunu gördüğü bu yöntemleri insanlara öğreterek kişisel gelişim alanında önemli bir isim haline gelmiştir. Halen bir başucu kitabı olarak referans aldığım Louis L. Hay Gerek kendi kişisel gelişim süreçlerim sırasında, gerekse başkaları ile yaptığım gözlem ve çalışmalarda bana da çok büyük katkısı olmuştur.

Psikoloji bilimi insanın doğasını zihinsel, duygusal, ve fiziksel ruhsal olarak multidisipliner şekilde bütünsel olarak ele alır, Hem bir psikolog hem de kişisel gelişimci olarak benimde yöntemim bu çok boyutlu yapıyı evrensel gerçekler bilim ve ilahi sistemle harmanlayarak bütünsel bir değişim dönüşüm sağlayabilmektir.

Bedeniniz zihniniz ve ruhunuzun kontrolünde kusursuz işleyen bir makine gibidir. Ruhunuz ve bedeninizdeki tüm parazit ve virüsler bedeninizde kirlenmeye yol açar bu kirlenmenin ilerlemesi de maalesef hastalıklara kronik bozukluklara sebep olur. Tüm hislerinizin yaşadığınız her tecrübenin hatta daha önceki bölümlerde söz ettiğim gibi atalarınızdan getirmiş olduğunuz kalıtımsal duygusal kodların bedeninizde yer bulduğu bölgeler vardır. O bölgelerin etkisi altında kaldığı duygusal mesajlar hastalıklara basitten ağıra doğru sebep olmaktadır.

Hasta olmak, ağrılar ilk etapta size sosyal ortamlarda bir parça konfor sağlayabilir. Hastalığınız sayesinde ilgi ve destek görürsünüz. Size ağır gelen sorumluluklarınızdan ve görevlerinizden bir parça sıyrılır ve sorumlu kabul edilmezsiniz. Başlangıçta kulağa zararsız pembe bir oyun gibi gözükse de sonrasında ilişkilerinizde kısır döngüye yol açan derin problemlere sebep olur. Hepiniz çevrenizde çocuklarına söz geçiremediği için ayılıp bayılan hastanelik olan anneleri bilirsiniz, başlandıçta herkes bunun masum bir oyun olduğunu bilsede sonrasında kronik bir ilişki problemine dönüşecek ve tüm aile bireylerini ciddi bir çatışma içine sokacaktır bu durum. Tabiki burada tüm sorumluluğu bu annelere yada hasatlık hastası olan kişilere yüklemiyorum. Aslında bu durum o kişinin yardım çığlığıdır. Bildiği tek kabul edilebilir yöntemdir ve oda içindeki acıyı bu şekilde dışarı vurmaktadır. Söze döküldüğünde çok basit ve masum gibi gibi dursada aile hayatında derin yaraların kaynağıdır ifadesiz kalmış bu duygular.

Genellikle hepimiz bir parça hayatın yüklerinden kaytarmak için bu oyunu biraz gönüllü oynarız bazen bilinçli bazen de son derece bilinçsiz olarak.  Gerçekten baş edemediğimiz yaşam sorunları duygusal yükler farkında olmadan sinsice bedenimize yerleşmeye ve toksitleşmeye başlar. Son derece yavaş şekilde ilerleyen bir zehirdir siz farkında olmadan etkili olduğu bölge üzerinde sessizce çalışır. Siz farkına varmadan hergün o zehri çekmeye devam ederseniz . ilk başlarda bedeniniz size ulaşmaya sinyal vermeye çalışır. Bağışıklınız düşer beliniz ağrır, sırtınız ağrır . semptomatik ilaçlarla sesini susturursunuz, duymazdan gelirsiniz sonrasında rahatsızlıklarınız giderek artar ve gene doktor doktor dolaşır tedavi bulmaya çalışırsınız ve sonunda ya konik bir hasatlık sahibi olursunuz yada cerrahi müdahaleleri gerektiren sonuçlara varabilen rahatszılıklarınız olur.

Size söylediğim kesinlikle modern tıbbı tedavileri reddetmeniz değil. Modern tıbbın insan sağlığını arttırma aşamasındaki desteği katkısı bir gerçek ve değerli . Benim sözünü ettiğim kendinizi dinleyin, kendinize karşı bir gözlemci olun, araştırmacı olun bedeniniz sizinle hastalık yolu ile iletişime geçmeye çalışıyor ve zihninizin kapısını çalıyor açın o kapıyı ona ilgi gösterin. Size duygusal yüklerinizi halletmeniz için sinyal veriyor bunu anlayın hemen şimdi şu an buna başlayın. Aşağıda vereceğim egzersiz ile kendi bedeninizle beklide ilk kez bağlantı kuracak ve onu dinleyeceksiniz..

İhtiyacınız olan yalnızca sessizlik ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam bir kağıt ve kalem Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde kalın yatabilirsiniz yada oturabilirsiniz bu size bağlı . Üzerinizde sizi rahatsız etmeyecek sıkan kıyafetler olmamasına özen gesterin. Ben bu egzersizde gözlerinizin kapalı olmasını öneririm ama bazıları gözlerini açık tutmak da isteyebilir.  tamemen içinize döneceğiniz için gözlerinizin kapalı olmasında fayda var.biraz nefes alıp rahatlamaya çalışın ve yalnızca bedeninize odaklanın ne kadar gevşeyemediğinizi ne kadar gevşeyebildiğinizi fark edin birkaç derin nefesten alın ve verin her nefeste büyük temiz güçlü bir nefes alın ve içinizdeki tüm kötü sorunlu kirli duyguları verin alın ve verin bu nefes alma işlemini en az 5 defa yapın. Tamamen bedeninize odaklanın ayak ucunuzdan saç diplerinize kadar sonra vücudunuza sorun neye ihtiyacın var ? sen dinliyorum bana vermek istediğin mesaj ne? Sanki sizden farklı başka biriymiş gibi ona sorun biraz bekleyin ve aklınıza gelenleri yazın ne kadar anlamsız ve saçma şeyler yazdığınız önemli değil önemli aklınıza gelen her şeyi kaydedin. Bu sizi hem rahatlatacak hemde kendinize karşı sevgi ve şevkat geliştirmenize sebep olacaktır. Bu egzersiz sırasında ağlamanız hüzünlü hissetmeniz oldukça normal kendinize fırsat verin. Nede olsa uzun süredir hiç konuşmadığınız bir yakınınızla karşılaşmış gibisiniz.

Aşağıda size Louise Hay çalışmalarından elde edilmiş bazı hastalıkların olası nedenlerine dair bir liste bulacaksınız bu liste hasatlıkların nedenlerine ve karşılığında sizi iyileştirebilecek güçte olumlamalar yazılmıştır. Sizi hasat edecek güçte parazit zehirli düşünce yapısına karşı oluşturulmuş yeni düşünce modelleridir.  Bu bölümü okurken sizde olduğunu bildiğiniz veya hissettiğiniz hastalığa sebep olan kök düşünce kalıpları için yukarıda önerdiğim egzersiz çalışmasını tekrar debilirsiniz . Çalışmanız esnasında bu düşünce modelinin size uygun olup olmadığını uygunsa ne kadarı uygun değilse başka hangi zehirli düşünce kalıplarınızın hasatlıklarınıza sebep olduğu ile ilgili bir fikir edinebilirsiniz. Kendi zehirli düşüncelerine karşı kendi olumlamalarınızı da yapabilirsiniz. Aşağıda yaygın hasatlıklar ile ilgili yine yaygın inanış ve olumlama örnekleri verilmiştir.

Olumlamalar başlarda kulağınızı tırmalar şekilde yanlış da gelse bir süre sonra zihin direnmeyi bırakıp olumlu düşünceye kendisini teslim edecek ve hayatınızın gerçeği olmaya başlayacaktır. Tekrarlar hayatınızın gerçekleridir.

Olası hasatlık düşünce örnekleri - olumlama yeni düşünce modeli

Acı çekme Suçluluk duygusu içinde olma Suçluluk duygusu sizi sürekli cezalandırır şimdi ve tüm zamanlara doğru Geçmişi sevgiyle bırakıyorum. Geçmişim ve şimdi bende artık özgürüz. Huzurla çevriliyim.

Kadın Hastalıkları Kadınlığını reddetme Suçluluk, korku. Üreme organlarının günahkar yada kirli olduklarını düşünme kadın olmayı seviyor ve kabul ediyorum, kadın olarak bedenimi olduğu gibi kabul ediyorum bununla barışık ve huzur içindeyim. Kadın olarak yaşamaktan mutluyun.

Öfke, kin, intikam eleştirel olma: Herşey ve herkes olması gerektiği gibi her şey yolunda hayatımı olduğu gibi kabulediyor ve akışına bırakıyorum. Kendimi dürüstlük ve sevgi ile ifade ediyorum.

Aşırı duygulanma kolay ağlama sebepsiz ağlama: Duygularımı olduğu gibi kabul ediyorum duygularımla barış halindeyim kendimi ve duygularımı olduğu gibi farkındalıkla kabul ediyorum

Duygulanmaktan ağlamaktan kaçınma duygusal katılık: Hayata ve tüm ilişkilerime geçmişten geleceğe tüm zamanlarda sevgiyle bakıyorum. Tüm ilişkilerimde bağışlamayı anlayışı ve merhameti seçiyorum. Dünyayı sevgi ile görüyorum.

Sebepsiz ağrı sancılar; Sevgiye değer bir insanım aradığım sevgi ve destek bende var.

Akciğer hastalıkları: Tüm hayatı sevgi ile kolaylıkla içime alıyorum doya doya hayatımı sevgi ile soluyabilirim.

Depresyon, Mutsuzluk: Bana ait olan bu hayatı neşe ve sevgi ile kucaklıyorum. Kendi hayatımı özgürce ve cesur bir şekilde kendim yaratıyorum.

Alerji: olduğum yerde ve olduğum kişi olarak güvende huzuru ve rahatım.

Alkol ve uyuşturucu maddelere aşırı düşkünlük, alkol olmadan yaşayamama: Hayatın karşısında güçlü ve yeterliyim. Ben değerliyim şimdi ve tüm zamanlara doğru kendimi olduğum gibi beğeniyorum ve kabul ediyorum

Bunama: Umutluyum bütün sorunlarımla kolayca çözüm bulabilirim. Yaşadığım tüm ac veren tecrübeleri bağışlıyorum ve tüm kötü tecrübeleri geride bırakıyorum. Sevgi ve  neşe ile yaşamayı seçiyorum.

Kansızlık: Hayatın her alanında eğlenmeye sevinç duymaya hakkım var .

Sıklıkla Boğaz ağrısı, Bademcik iltihabı sorunu yaşama: istek ve arzularımı talep etmeye hakkım var. Duygularımı ve düşüncelerimi söylemek güvenli ve benim en doğal hakkım.

yoğun kaygı: güven ve huzur içerisinde yaşıyorum. Yaşamak  iyi ve güvenli tüm hayatımı kontrol edebiliyorum kontrol edemeyeceğim durumlar için akışa bırakmayı kabul ediyorum.

 Sivilce  Akne Apse : Geçmişten gelen tüm incinmişlikleri sevgi ile bağışlıyorum geçmiş geçmişte kaldı ben bugün ve tüm zamanlara doğru kendimi ve ilişkide bulunduuğm herkesi seviyor onaylıyorum.

Astım : Kendi hayatımın sorumluluğunu alıyorum özgürce seviyor ve seviliyorum hayatımı herkesden ve her şeyden bağımsız şekilde yaşıyorum. Özgür olmayı seçiyorum.

 Hiperaktivite : Tüm hayatım güvenli şekilde yaşıyorum.Kendi düşüncelerim ve duygularım güvenli.

Kilo problemleri /Şişmanlık: hayattan doyum alıyorum. Kendi cinselliğimle ve duygularımla barış halindeyim.

 Kalp problemleri: Yaşama sevinci doluyum yaşamayı seviyorum.

Kabızlık: Herşeyi ama her şeyi bana olan hayrını aldıktan sonra kolayca bırakabilirim. Bırakmak güvenli ve rahattır. İhtiyacım olmayan her duygu düşünce ve eşyayı kolaylıkla bırakabilirim.

 Migren: Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ben bir mucizeyim ve evrenin sonsuz ifadelerinden biriyim olduğum gibi kendimi her şekilde onaylıyorum.

Boyun rahatsızlıkları-tutulmaları:Ben esneğim tüm olaylar karşısında esneyebilme gücüne sahibim. Hayata başka bakış açılarından bakmak eğlenceli ve güvenli.

Böbrek hastalıkları  : Geçmişimden gelen tüm sorunları  ve onlara ait duygular ile baş edebilirim. Geçmişimi geçmişte bırakabilmeyi başarıyorum.

Burun ile ilgili rahatsızlıklar : Kendi değerimi biliyorim ben eşsiz ve harika bir insanım. Kendimden hoşnutum. Kendimi sırf kendim olduğum için seviyorum beğeniyorum.

Cilt rahatsızlıkları:  Kendimi koruyabilcek güce ve güvene sahibim tüm ortamlarda huzur ve neşe içindeyim. Ben sevilmeye değer ve önemliyim. Sakin ve huzurluyum.

 Cinsel problemler: Bedensel zevkler tamami ile insanı ve doğal zevk almaya hakkım var. Güvenlik ve barış içindeyim.

Felç:  Tüm sorunlar ile baş edebilme kapasitine sahibim. Herşey yolunda

Sinir krizi : Zihnim kendi kimliğini biliyor tüm zorluklar içerisinde kendi bütünlüğümü koryabilirim. Kendimi ifade edebilme gücüne sahibim.

Diş problemleri: hayatım için gerekli olan tüm kararları kendi iradem ile verebiliyorum.

Eklem diz dirsek problemleri:  hayat karşısında esneyebiliyor ve hayatı olduğu gibi akışa bırakabiliyorum.

 Tüm fıtık problemleri:  Zorluklarla kolayca baş edebilme gücüne sahibim. Tüm sorumluluklarımla uyum içerisindeyim. Güvende ve huzurluyum. Herşey yolunda. Akıştayım.

Göz Rahatsızlıkları: Geçmişte ve şimdi yaşadığım her şeyi net bir şekilde görebilme cesaretine ve gücüne sahibim.

Troid rahatsızlıkları : Hayat bana hediyeleri ile geliyor olmam gereken yerdeyim. Kend hayatmın yöneticisi ve hakimiyim.

Karaciğer rahatsızlıkları : İlerlemek güvenli ve keyifli tüm kötü duygu ve düşüncelerden arınıyorum.

 Kendini öldürme düşünceleri: Tüm sıkıntıların ve acıların beni daha iyiye ulaştırmak için bana verilen hediyeler olduğunu biliyorum. Benim için her zaman başka seçenekler yollar var. Her zaman başka bir seçenek oduğunu kabul ediyorum.

Kanser : Tüm zamanlardaki üzüntülerimi, kırgınlıkları öfkeleri sevgi ile bağışlıyorum. Bağışlamak insani ve iyileştirici bir duygudur.Ben  kendi hayatımı çoşku sevinç neşe ile doldurmayı seçiyorum.

Kaşıntı : kendi istek ve arzularımı tamami ile kabul ediyorum. Onlar en doğal hakkım ve olduğu gibi kabul ediyorum.

Kekeleme: Ben çevremle sevgi ile özgürce iletişim kurabilirim. Tüm duygu ve düşüncelerimi rahatlıkla huzurla ifade edebiliri m.

*Zihinsel baskılar ve gerginlik. Kaslar yeterince gerilemiyorlar. Zihinsel devingenlik, akışkanlık kaybı. Hayatı bütünüyle içime çekiyorum. Gevşiyorum ve hayatın akılına güveniyorum.

*Kıllanma Üstü örtülü öfke. Kullanılan örtü çoğunlukla korkudur. Suçlama arzusu. Çoğunlukla kendine bakıp besleme konusunda bir isteksizlik söz konusudur. Ben kendi kendimin sevgi dolu ana babasıyım. Sevgi ve onaylama ile kuşatılmış haldeyim. *Kendimi olduğum gibi göstermem iyi ve güvenli ‘‘ tehlikesiz ‘’ bir şeydir.

*Kısırlık Korku ve yaşam sürecine direnme yada ana babalık deneyimine ihtiyacı olmama. Yaşam sürecine güveniyorum. Ben daima doğru yerde doğru zamanda doğru şeyleri yapıyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.

*Kıvrım bağırsak iltihabı ( Crohn hastalığı) Korku. Endişe. Kendini yeterince iyi bulmama. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Yapabileceğimin en iyisini yapıyorum. Ben harikayım. Huzur içindeyim.

*Kolesterol (damarların tıkanması) Mutluluk kanallarını tıkama. Mutluluğu kabullenmekten korkma. Hayatı sevmeyi seçiyorum. Mutluluk kanallarım sonuna kadar açık. Almak iyi ve güvenli( tehlikesiz) bir şeydir.

*Kolik Zihinsel öfke, sabırsızlık. Çevreden sıkılıp rahatsız olma. Bu çocuk yalnızca sevgiye ve sevecen düşüncelere karşılık(tepki) verir. Her şey barış halinde.

*Kollar Hayat deneyimlerini taşıma(dayanma) gücü ve yeteneğini temsil ederler. Deneyimlerimi sevgiyle kucaklıyor ve onları rahatça ve neşeyle taşıyorum.

*Koma Korku. Birisinden yada bir şeyden kaçış. Sevgi dolu gözlerle görüyorum. Uyumlu bir

*Kulak ağrısı Öfke. İşitmek istememe. Çok fazla gürültü, karışıklık. Tartışan ana baba. Uyum beni kuşatıyor. Hoş ve güzel olanı sevgiyle dinliyorum. Ben bir sevgi merkeziyim.

*Kusma Fikirleri şiddetle reddetme. Yeni’den korkma. Hayatı güven içinde ve neşeyle sindiriyorum. Bana yalnızca hayırlı şeyler gelir. Bende yalnızca hayırlı şeyler yaparım.

* *Lösemi Bkz. Kan hastalıkları İlhamı vahşi bir şekilde yok etme. ‘’ ne anlamı var ki ‘’ yaklaşımı. Eski sınırları aşarak‘’şimdi’’nin özgürlüğünü yaşıyorum. Kendim olmak güzel ve güvenli’’tehlikesiz’’ bir şey.

*Makat Bkz. Basurlar Makat _Ağrısı_Apsesi_Fistül _Kanaması_Kaşınması Salıverme noktası. Yük, çöp boşaltma yeri Hayatımda artık ihtiyaç duymadığım şeyleri kolayca ve rahatça bırakıyorum.

*Suçluluk duygusu.Cezalandırılma arzusu duyma. Kendini yeterince iyi bulmama. Geçmiş geride kaldı. Şimdi kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum.

Bırakmak, salıvermekle istemediğimiz bir şeyle ilgili kızgınlık Bırakmak iyidir. Yalnızca artık ihtiyaç duymadığım şeyler bedenimi ve hayatımı terk ediyorlar.

Gereksiz Geçmişi sevgiyle

Değersiz şeyleri tümüyle bırakmamış olma. Geçmişin çerçöpünden hala etkilenme. Tamamen bırakıyorum. Özgürüm. Ben sevgiyim.

*Öfke ve düş kırıklığı Yaşam sürecine güveniyorum. Hayatımda yalnızca doğru ve güzel şeyler gerçekleşiyor.

*Geçmişe ilişkin suçluluk duygusu. Vicdan azabı. Kendimi sevgiyle bağışlıyorum. Özgürüm.

*Mantar hastalığı Başkalarının canınızı sıkmalarına, sizi sinirlendirmelerine izin vermeniz. Kendinizi yeterince iyi yada temiz hissetmemeniz. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hiç kimse, hiçbir yer yada hiçbir şey benim üzerimde bir güce sahip değil. Özgürüm.

Memeler Annelik etmeyi ve beslenmeyi temsil ederler. Kusursuz bir denge içinde besliyor ve besleniyorum

*Meme rahatsızlıkları Kendini beslemeyi reddetme. Herkesi kendi önüne geçirme Ben önemliyim. Değerliyim. Artık kendime sevgiyle ve keyifle özen ve bakım gösteriyorum. Başkalarına kendileri olma özgürlüğünü tanıyorum. Hepimiz emin ellerdeyiz.

*Meme kistleri, şişleri,ağrıları Aşırı annelik etme. Aşırı koruma. Zorbaca bir tutuma varan aşırı müdahale. Benönemliyim. Değerliyim. Artık kendime sevgiyle ve keyifle özen ve bakım gösteriyorum. Başkalarına kendileri olma özgürlüğünü tanıyorum. Hepimiz emin ellerdeyiz.

*Menopoz sorunları Artık arzu edilen biri olamama endişesi. Yaşlanma korkusu. Kendini reddetme. Yeterince iyi, hoş hissetmeme. Tüm yaş dönemi değişiklikleri sırasında dengeli ve huzurluyum ve bedenimi sevgiyle kutsuyorum.

*Mide Besinleri taşır. Yeni fikirleri ve deneyimleri sindirir. Hayatı rahatça sindiriyor ve özümsüyorum.

*Mide bulantısı Korku. Bir fikri ya da deneyimi reddetme. Güvenlik içindeyim. Yaşam sürecinin bana yalnızca hayırlı şeyler getireceğine inanıyorum.

*Mide ekşimesi Korku. Korku. Korku. Sıkıştırıcı korku. Rahatça ve bütünüyle soluk alıyorum. Emin ellerdeyim.yaşam sürecine güveniyorum.

*Mide rahatsızlıkları Büyük korku. Dehşet. Yeni’den korkma. Yeni’yi özümseyememe.. Hayat benimle anlaşma ve uyum içinde. Her gün, her an yeni’yi özümsüyorum. Her şey yolunda.

Bkz. Gastrit, ülserler

*Mide ülseri Korku. Yeterince iyi olmadığına inanma. Birilerini hoşnut etmeye can atma. Kendimi seviyor, beğeniyor ve onaylıyorum. Kendimle barış içindeyim. Ben harikayım.

*Migren Bkz. Baş ağrıları Kusursuz olma isteğiyle kendi üzerinde aşırı baskı yaratma. Epey bastırılmış öfke. Hayatın akışına direnme. Cinsel korkular. Kendimi hayatın akışına bırakıyorum ve hayatın tüm ihtiyaçlarımı kolayca ve rahatça sağlamasına izin veriyorum. Hayat benim için var.

*Nasırlar Katılaşmış kavramlar ve fikirler. Katılaşmış korku. Yeni fikirleri ve yeni yolları görmek deneyimlemek güvenli (tehlikesiz) bir şeydir. Hayırlı olana açığım ve onu kabul ediyorum.

*Nezle Aynı anda çok fazla şeyin olup bitmesi.zihinsel karmaşa, düzensizlik. Küçük incinmeler. ‘’her kış üç kez nezle olurum’’ türü inançlar. Zihnimin gevşeyip rahatlamasına izin veriyorum. İçimde ve çevremde berraklık ve uyum var. Her şey yolunda.

*Omurga Hayatın esnek desteği, dayanağı Ben, Hayat tarafından destekleniyorum.

*Omurga eğriliği Hayatın desteğiyle akma yeteneğinden yoksunluk. Korku ve eski fikirlere tutunmaya çalışma. Hayata güvenmeme. Bütünlükten yoksunluk. Kesin kanılar edinme cesareti gösterememe. Tüm korkularımdan kurtuluyorum.artık yaşam sürecine güveniyorum. Hayatın benim için var olduğunu biliyorum. Sevgiyle, kendinden emin ve dik duruyorum.

*Omuzlar Hayat deneyimlerimizi neşeyle taşıma yeteneğimizi temsil ederler. Hayatı, tutumumuzla bir yük haline getiririz. Tüm deneyimlerimin sevinçli ve sevgi dolu olmasına izin vermeyi seçiyorum.

*Ödem Bkz. Şişlik, su toplanması Kimi yada neyi bırakmak, salıvermek istemiyorsunuz? Geçmişi seve seve geride bırakıyorum. Bırakmak iyi ve güvenli (tehlikesiz) bir şeydir. Artık özgürüm.

*Öksürükler Dünyaya bağırma arzusu.’’Beni görün! Beni dinleyin!’’ Ben en olumlu biçimde önemseniyor ve takdir ediliyorum. Seviliyorum.

*Ölüm Hayat sahnesini terk etmeyi temsil eder. Yeni deneyim düzeylerine doğru sevinçle ilerliyorum. Her şey yolunda.

*Pamukçuk Bkz. Candida, ağız. Yanlış kararlar verdiği için kendine öfkelenme. Değiştirmekte özgür olduğumu bilerek, verdiğim kararları sevgiyle kabul ediyorum. Güvenlik içindeyim.

*Pankreas Hayatın tatlılığını, hoşluğunu temsil eder. Hayatım hoş ve tatlıdır.

*Pankreas iltihabı Reddetme. Hayat tatlılığını yitirmiş göründüğü için öfke ve düş kırıklığı hissetme. Kendimi seviyor ve onaylıyorum ve tek başıma hayatımda tatlılık ve neşe yaratıyorum.

*Parazitler Gücünü başkalarına teslim etme, onların idareyi ele geçirmelerine izin verme. Gücümü sevgiyle geri alıyor ve tüm parazitlerden kurtuluyorum.

*Parkinson hastalığı Korku ve yoğun bir biçimde herkesi, her şeyi kontrol altında tutma arzusu duyma. Güvenlik içinde olduğumu bilerek gevşiyorum. Hayat benim için var ve yaşam sürecine güveniyorum.

*Parmaklar Hayatın ayrıntılarını temsil ederler. Hangi parmakta bir sorun baş gösterirse, o parmağın temsil ettiği konuda rahatlayıp, kendinizi serbest bırakmanız iyi olur. Hayatın ayrıntılarıyla barış halindeyim. (hayatın ayrıntılarında rahat ve huzurluyum)

Başparmak Zeka ve endişeyi temsil eder. Zihnim sükunet içinde.

işaret parmağı Ego’yu ve korkuyu temsil eder. Tehlikelerden uzak, emin ellerdeyim.

Orta parmak Öfke ve cinselliği temsil eder. Yeterli cinselliğe sahibim. Cinselliğim konusunda rahatım.

Yüzük parmağı Birleşmeleri ve kederi temsil eder. Ben sükunet dolu bir sevecenliğe sahibim.

Küçük parmak Aileyi ve üstlenilen rolleri (kendini benzetmeleri) temsil eder. Hayat ailesi içinde ben kendimim, kendim olarak varım.

*Pis kokan soluk Bkz. Ağız kokusu Yoz eğilimler, pis dedikoduculuk, çirkin düşünme. Sevgi dolu, nazik ve dostça konuşuyorum. Ağzımdan yalnızca güzel sözler çıkıyor.

*Prostat Erkek prensibini temsil eder. Erkekliğimi kabul ediyorum, erkekliğimden hoşnudum.

*Prostat rahatsızlıkları Erkekliği zayıf düşüren zihinsel korkular. Vazgeçme. Cinsel baskı ve suçluluk duygusu. Yaşlanmaya inanma. Kendimi seviyor, beğeniyor ve onaylıyorum. Kendi gücümü kabul ediyorum. Ben ruhen ebediyen gencim.

İnsan vücudunda organlarımızı oluşturan her hücrenin kendine özgü doğal bir frekansı vardır. Dünyada ki her şey bu doğal frekansında titreşmektedir. Aynı şekilde her hastalığın ve hatta hastalığa sebep olan bakteri virüs ve mikroplarında kendilerine özgü frekansları bulunmaktadır. Geçirilen hastalıklar genellikle organların olağan doğal frekansını bozarak sağlığınızı etkilerler. Bedeninizin doğal frekansı ile uyuşmayan her şey hasatlığa sebep olacaktır.  Bunlar sağlıksız yiyecekler kadar nesnel olabilirken olumsuz düşünce kalıpları, izlenilen kötü dizi ve filmler ,kötü bir müzik, yanlış bir ilişki  gibi de farkında olmadığınız otamatik gelişen  süreçler olabilirler.

Bedeninize olan farkındalığınız ruhunuza olan anlayışınızı geliştirir. Tüm duygular düşünceler bu farkındalığın ürünüdür. Her duygunun bedende temsil edildiği bir bölüm olduğundan önceki bölümlerde detaylıca sözetmiştim. Bilinçli farkındalıkla yaşatılan hasatlıkların yanı sıra bilinçdışı sanıldığından daha fazla bedeni yönetmektedir. Kişinin yüzleşmek istemediği acı anı ve hatıralar bu bilinçdışı bölümde depolandığı için bilinçli tarafınızla onlara ulaşmanız mümkün değil. Yani zihinimiz de bu acı hatıra ve anılar ile bir duvar örülmüş ve zihin adeta ikiye bölünmüştür.  Ulaşamadığımız bu bölümün bedensel sağlımız üzerinde ciddi bir katkısı olduğunu görüşündeyim. Bilinçli tarafımızda gelen iletiler ile bilinçli kısmımızdan gelen iletiler zihnimize birbirlerinden farklı mesajlar ve enerjiler vermektedir. Belirli bir denge ve frekansta olması gereken bedensel bütünlük bu çelişkili ifadeler karşısında ihtiyacı olan uyum ve dengeyi sağlayamaz ve bozulur. Düşünün ki insan bedenini korumak onarmak üzerine var olan bağışıklık sistemi bu çelişki dengesizlik ve uyumsuzluk sayesinde tam tersi şekilde bedene saldırabilmektedir.

Bu makale 30 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Aylin Aydemir

Uzman klinik psikolog Aylin AYDEMİR 2005 yılında temel lisans eğitimini psikolojide tamamlamasının ardından Gelişim ve klinik psikolojide uzmanlığını almıştır. 2007-2010 yılları arasında çocuk ve ergenler ile çalışmış ve bu dönemde aleksitimi ve obezite üzerinde araştırma yaparak tezini tamamlamıştır.  Amerika’da Akıl Sağlığı Danışmanlığı (Mental Health Counseling) ve (Brain Spoting) Zihin Odaklama Eğitimleri ile EMDR (eye movement desensitization and reprocessing), Göz Haraketleri ile Sistematik Duyarsızlaştırma ve Yeniden işlemleme, EMDR ile fibromiyoloji ,ağrı, fobi, korku, anksiyete tedavisi, travma çözümleme eğitimi, Bilişsel Davranışçı terapi (Cognitive Behaviroal Therapy), Stratejik Aile Terapisi, Aile danışmanlığı, Boşanma ve çift danışmanlığı gibi alt uzmanlık alanları da yer almaktadır. Bunun yanı sıra dünyada alanındaki geli ...

Uzm. Kl. Psk. Aylin Aydemir
Uzm. Kl. Psk. Aylin Aydemir
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube