7 günde 7 kılo vermek

7 günde 7 kılo vermek

Kısa sürede oldukça kilo verdiren diyetlere büyük bir talep bulunmaktadır. Ancak bu tip diyetlerin birçoğunun sağlığa olumsuz etkilerinin bulunduğu unutulmamalıdır.

Bu olumsuz etkilerin en başında maalesef bu diyetlerde protein, yağ ve karbonhidrat yüzdelerinin dengesiz olmasıdır. Vücudumuzun metabolizması belli bir dengede olduğu için tüketimlerimizde bu dengeye benzer oranlarda olmalıdır. Ancak hızlı kilo verdiren diyetlerde protein oranı genel olarak çok yüksek, yağ ve karbonhidrat oranı ise çok düşüktür. Bu durumda aşırı protein alımından dolayı hem karaciğer hem böbreklerimize aşırı yük bindirmiş ve gereğinden fazla çalışmalarına neden olmuş oluruz. Fazla protein alımının protein içeren besinlerin hayvansal kaynaklı ve kolesterol içerikleri yüksek olmasından dolayı günlük alınması gereken kolesterol miktarını da arttırırlar ve kalp ve damar hastalıklarına neden olabilirler. Düşük oranda yağ alımı yağda eriyen vitaminlerin vücudumuzda yeterince kullanılamamalarına sebep olabileceği için vitamin yetersizliklerine neden olabilirken; düşük karbonhidrat alımı normalde günlük enerji kullanımımızda ilk sırada yer alan karbonhidratların peşinden maalesef kas dokularının kullanılmasından dolayı kas kayıplarına sebep olabilirken, düşük posa alımı nedeniyle de kabızlık sorununu ortaya çıkarabilmektedir.

Özetle etkili ve süper bir motivasyon kaynağı olduğu belirtilen bu hızlı kilo verdiren diyetlerde yağ kaybından ziyade kas ve su kayıpları olacağından vermiş olduğunuz kiloları en kısa zamanda katlayarak geri alacaksınız. Ek olarak 1 haftalığına bile olsa çok düşük kalorili, yetersiz ve dengesiz bir şekilde beslendiğiniz için metabolizmanızda aksamalar görülebilir.

Sağlıklı yaşamanın birinci maddesi sağlıklı beslenmedir. Diyetisyen kontrolünde hem fazla kilolardan kurtulursunuz, hem de sağlıklı bir yaşama kavuşursunuz

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube