Kırmızı Acı Biber

Uzm. Dyt. Gonca Yaşar
Uzm. Dyt. Gonca Yaşar
29 Eylül 2020105 görüntülenme
Randevu Al
Kırmızı Acı Biber

Capsicum annuum acı kırmızı biber, chili biberi, Meksika biberi adlarıyla da bilinir. Etken kimyasal bileşen kapsaisin...Karbonhidrat oksidasyonunu uyarmak için günde bir kez yemeklerle birlikte 10 gram tüketilmelidir fakat bu doz gramaj olarak çok yüksek olduğu için uygulaması zordur. İçeriğindeki kapsaisinoidler termogenezi arttırarak ağırlık kaybına yardımcı olur. ? 91 obez hasta üzerinde çift kör randomize bir çalışmada deney grubuna diyet listesine ek olarak 135 mg kapsaisin verilmiş ve deney grubunda yağ oksidasyonunun arttığı gözlenmiş fakat kilo kaybının plasebo grubundan çok farklı olmadığı rapor edilmiştir.?Daha çok çalışmaya ihtiyaç vardır. ?Ayrıca uyarıcı, antispazmodik, karminatif ve terletici özelliğe sahiptir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilir.?**Bitkilerin hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlarla etkileşimi olduğunu unutmayınız. Doktorunuza ve bu konuda eğitim almış bir uzman ile görüşmeden kullanmayınız. 

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. Gonca Yaşar

Uzm. Dyt. Gonca Yaşar

Dyt. Gonca YAŞAR, 1975 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü 1995 yılında bölüm 3.cüsü olarak İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü ve Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü almıştır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisadi İdari Programlar Halkla İlişkiler bölümünü 2005 yılında bitirmiştir. Şu an Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Fitoterapi alanında yüksek lisansına devam etmektedir.

2008 Yılında Karbonhidrat Sayımı ve İnsülin Pompası Uygulama Eğitimi, 2010 yılında Bebek ve Çocuk Beslenmesi Eğitimi, 2012 yılında Spor Dişyetisyenliği Eğitimi, 2014 yılında Bariyatrik Cerrahi Diyetisyenliği Eğitimi gibi bir çok mesleki gelişim eğitimini başarıyla tamamlamış olan Dyt. Gonca YAŞAR, çalışmalarına Antalya'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.