Hemoroid kansere dönüşür mü?

Hemoroid kansere dönüşür mü?

Hemoroid asla kansere dönüşmez,ancak belirtileri kamserle karıştırılabilir.Genelde hemoroid hastalığı olan kişi bu hastalığı kanıksar ve şikayetlerini hemoroide yorumlar.Her 2-3 kişiden birinde hemoroid görülür,yani barsak kanseri olan her 2-3 kişiden birinde hemoroid de vardır.Şikayetlerin hemoroide bağlanması,doktora başvurulmaması kanser teşhisini engeller, geciktirir. Ancak barsak daralacak,kapanacak kadar olduğunda farkına varılır. Hemoroidin başta kanser olmak üzere birçok hastalıkla karıştırılması çok olasıdır.Bu nedenle bu bölgeden en ufak şikayeti olan,ailesinde barsak kanseri olan herkez mutlaka bu konuda uzman,bu hastalığın tanı ve tedavisinin yapılabileceği techizatı olan bir hekime,kliniğe başvurmalıdır.Muayene hayat kurtarıcıdır. Kanser henüz başlamadan barsakta oluştıurduğu polip dediğimiz yapının teşhis edilmesi ve alınması ameliyata gerek kalmadan, başlamadan kanseri önler.Hemoroidin de ameliyata gerek kalmaksızın 10 dakikada tedavisine olanak sağlar. Bölgede hemoroidle karışabilecek diğer hastalıklar:

Fissür: Makat halkasının yırtığıdır. Çok ciddi ağrı yapar,tuvalete girmek eziyet olur.Doğru tanı ve tedaviyle 10 dakikada kurtulmak mümkündür.

Fistül : Makat kenarında iltihap akan deliktir,farklı ameliyat yöntenleriyle tedavisi mümkündür.

Siğil:Çok bulaşıcı,tekrarlayan,tedavi edilmez ise kansrere yol açabilen bir hastalıktır.

Kalın barsak kanseri : En sık görülen kanserler sıralamasında üçüncü sıradadır.Muayene olmadan anlayabilmek mümkün değildir.

Barsağın iltihabi hastalıkları. Makat bölgesi şikayetleri mutlaka ihmal edilmeden ilgili uzman hekim muayenesini gerekli kılar. Şikayeti olanlar,ailesinde kalın barsak kanseri veya polibi olanlar, 50 yaş üzerindekiler mutlaka konunun uzmanı, uygun ekipmana sahip doktora muayene olmalıdır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Kadir Uskuay

Op. Dr.Kadir Uskuay1960 yılında İstanbul’da doğdu.

İstanbul’da ilk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve GATA Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı.ardından Genel Cerrahi ihtisasını Gata Tıp Fakültesinde yaptı.

Genel cerrahi uzmanlığı ve baştabip olarak Silahlı Kuvvetlerin çeşitli hastanelerinde görevde  bulunduktan sonra Gümüşsuyu Asker hastanesinden emekli oldu.

Romanya’da varis üzerinde , Sen Petersburg’ta proktoloji üzerinde bir çok  çalışmalarda bulundu.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Hemoroid
Op. Dr. Kadir Uskuay
Op. Dr. Kadir Uskuay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube