Uzm. Dr. Hüseyin KARAASLAN Hasta Soruları 24

  • Bebeğimin elleri

    İyi günler hocam. bebeğimiz 15 günlük doğuştan ellerinde dışa dönüklük var ve tutma yetisi yok. tahlilde ( organik asit analizinde fumarik asit ve 2-ketoglutarik asitin hafif yükseklikleri dikkat çekicidir. klinik şüphe halinde bir metobolizma uzmanına danışılması veya yeni örnekle tekrarı önerili... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Trioit usg tkp

    Hocam mrb yardimcu olursaniz soruma sevinirim lop orta kesimde 10.×8 alt kesimde 10×7 ve 6 mm capinda duzgun sinirli genel yapisi izoekeik solid olup kismen hipoekoik gorunen bening gorunumlu solid nodul mevcut hocam bir sene onceki triot ultrosunum bugun cektirdigimde ise ayni doktora orta lobtaki... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Tiroid ve gebelik

    Merhaba. 7 haftalık gebeyim. tsh degerim 5.2 çıktı. t3-t4 degerim ise normal sınırlar içerisinde. tsh degerimin 2.5 altına düsmesi icin bugün euthyrox ilacına basladım. ilk 3 ay beyin gelisiminde önemli oldugu icin 7.hafta itibariyle gecikmis sayılıyor muyum? cnkü hormonun düzelmesi de 1 ayı bulcak.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Testojel kullanımı

    Hocam testesteron seviyemden dolayı sakallarım problemli testojel önerildi önerilen süre kullanıp sonuca ulaşıp testojeli bırakdığımda tekrar eski haline dönermi çıkan sakallar dökülür mü teşekkür ederim iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Demir eksikliği anemisi

    Merhaba hocam. ben geçtiğimiz mayıs ayından beri kanımda demir değerinde düşüklük yaşıyorum..uzun süredir ferrum fort kullanıyorum fakat demir değerim düzelmek bir yana daha da düşüyor. 2 gün önce yaptırdığım tahlil sonuçlarım şöyle: demir (serum) : 19 (59-158) ferritin: 3 (23.9-336.2) **** devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Pharmaton

    Mrb ben yaklaşık olarak 1 haftadır pharmaton bitkisel kapsül kullanıyordum 2 gündürde aynı zamanda theraflu forte grip hapını alıyordum. dün herzaman yaptığım gibi sabah pharmatonu içtim 17:00 ve 23:00da theraflu forte aldım ama gece 1 gibi yüzümde boğazımda şişlik oluştu dilimde acıma vardı acaba b... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Bogazımdaki agrı ve sızılar

    Sayın hocam bogazımda önde yarımay gibi başlayan sızılar artarak ensem ve göğsüme doğru artarak dağılıyor sonra dayanılmaz şekilde sızılar oluyor güç bela uyuyorum kalkınca boğazımdaki halka hala sızlıyor. nedir bu

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Sle

    Merhabalar hocam. ben 1 yıllık lupus hastasıyım günde sadece 1 adet plaguenil kullanıyorum. 1 yıl içersinde 3 defa 24 saatlik idrar tahlili yaptırdım en son 24 saatlik idrarda 145 protein çıktı. takibimi yapan dr önemli olmadığını herkezde bu kdr protein oalcağını söyledi ilacımı yükseltmedi ve her... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Seker ve bobrek

    57 yasinda bobreklerinde devamli tas olusan bir bunyeye sahibim bobrek yetmezligi ve seker hastaligim var 160 cikti ne yapmami onerirsiniz gittigim doktorlar sekerini hallet diyorlar bendeki seker mi bobrek yetmezligine sebep oluyor ya da bobrek yetmezligi mi seker yapar bilgilendirmenizi saygilarim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Karin alt bölgesi ağrilari

    Merhaba doktor bey, karın alt bölgesinde sağ ve sol her iki tarafında sürekli ağrılarım oluyor.özellikle koştuğum da ve maç yaptıktan sonra daha da şiddetleniyor bunun nedeni nedir.ilginiz için şimdiden teşekkürler. iyi çalışmalar..+

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Göğüs bölgesinde ağrı yanma vs.

    Hocam 28 yasindayim bir suredir yemek yerken yada birsey icerken gogus bolgemde siddetli bir agri ye yanma oluyor yutkunurkende aci hissediyorum ara ara ses kisikligi ve bogaz agrisi oluyor ayrica bogazimda gerilme gibi farkli bir his var guatrim varmis gibi hissediyorum sabahlari uyandigmdada yasti... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Sonuç

    Sayın hocam asağıdaki kan testlerimdeki yükseklikler ve düşüklükler hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim..saygılarımla.aşagıdaki testler dışındaki sonuclar normal degerlerde....hematoloji----ne% 80.2--ne 7.44-----lym%12.2----lym# 1.13 -- -biyo kimya---total protoin65---sotyum 133---potasyum 5.2... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • 37 haftalik gebeyim...

    Sayın hocam ben 37 haftalık gebeyim.1988 dogumluyum.ilk gebeliğim.10 gün önce ellerimdeki ve ayaklarımdaki şişlerim için k.d.dr.tahliller istedi.bi de son 2 gündür vucudumda aşırı kaşıntı oldu.haşimato guatr hastasıyım.ilaç kullanıyorum.beynimde anaoknoid kistim var.takipteyim.tahlillerimde kolestor... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Seker

    Hocam saygilar 54 yasindayim seker hastaligim icin glukofen novonorm a ek olarak alfalipoikasit 600 mg gunde 1 tane verildi bununla ilgili gorusunuz ne zarari olurmu oneriniz icin tesekkurler hbac1 5,9 hdl 52 ldl 149 trig 150 tkoles 232 kolesterol ilacini kullanmiyorum tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Alerjı

    Iyi gunler doktor bey uzun zamandır genız akıntısı ve boğazımda kıpırtı şikayetım var aylardır çok doktor gezdım sonuç alerjık cıktı 500erde imiş bır kaç ay desmont hap kullanmam gerektığını geçebileceğini soyledı doktor ama bır aydır hapı kullanıyorum henuz bır değişiklık yok sızcede ılaca devam et... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Kaburga ağrısı

    Merhaba hüseyin bey, ben kaburga ağrısı çekiyorum kalbimin hemen alt kısmı ile neredeyse tüm göğsüm ağrıyor, fakat çok şiddetli ağrılar yok, daha çok gerinmeye çalışınca veya göğüs yatağa deyecek şekilde uzandığım'da ağrılar başlıyor, hatta bu sölediklerimi yapamıyorum desem daha doğru olur, öksürdü... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Kilo kaybı

    Merhaba hocam.ben 22 yaşında bayanım.geçen yıl 65 kiloydum bu yıl 50 ye kadar düştüm.ve aşırı iştahsızlık var.zorla yemek yiyorum.bunun nedeni ne olabilir.bir de doktora gitmem gerekirse hangi alana gitmem gerekir.teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Check up hangi temel tetkikleri içermelidir ?

    Dr bey ben 31 yaşında bir bayanım , annem 48 yaşında meme ca, babam ise 56 yaşında pankreas ca sebebiyle kaybettim. babamda ve halamda astım mevcuttu. annemin teyzeside meme ca idi. abimde ise ülseratif kolit mevcut. aile öykümüz pek parlak değil fakat benim şimdilik kronik bir hastalığım yok. 5 yaş... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Baş dönmesi

    Iyi geceler,ben sıkı sık psıkıyatri ilaçları kullanıyorum.bununla ilgisi varmı bilmıyorum.uzun zamandır anlık baş dönmesi var.sankı vucut başka yere gıtmek ısterken kafa dığer tarafa yönelıyor.başım donerken anlık oluyor.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

  • Hangi tahlillere baktırmam gerekiyor .?

    Dr bey 31 yaşında bir bayanım, acaba normal bir check -up tahlil ve tetkikleri, neleri içermelidir? romatizmal rahatsızlığımın olup olmadığını anlamak için hangi tahlillere baktırmam gerekiyor ? ve bağışıklık sistemimin iyi çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız? tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    Uzm. Dr. Hüseyin Karaaslan

    tarihinde cevapladı.

x