Uzm. Dr. Elyesa KARACA Hasta Soruları 640

  • Tansiyon yüksekliği

    İyi günler dilerim .44 yaşındayım ara ara yükselen tansiyon problemi yaşıyorum .herşeye bakıldı.bir yıl önce holter 135/82 ortalama çıktı sınırda denildiği için ilaç verilmedi .kendim ölçerken çok geriliyorum .panik bir yapım var.ama genelde 13/8 civarı .ara ara 15/16 oluyor .acaba bu değerlerde ila... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Bayılacak gibi olma

    Doktor bry yaşım 16, kızım.yataktan ya da koltuktan ayağa kalktığımda beynim acıyor gibi oluyor gözüm kararıyor başım dönüyor göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum sanki.tek bir kez de bayılacak gibi olmuştum.çoğunlukla oluyordu arada olmuyor. kabızlık çekiyorum ve popom arada kanıyor.çok düzenli olmasa... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Wbc yuksek crp dusuk?

    Hocam bende sjögrenden şüphe edilemekte.cene altı tukuruk bezlerim sag sol bes aydır şiş.bir süredir gunde 10mg kortizon almaktayım.kan tahlili verdim.cıkan sonuclarda wbc : 13,49 aralık 4,06 ve 10,06 imis.bunun dısında lym#: 3,76 aralık 1,18 ve 3,57. dişlerimde çürükler var ama agrım yok.crp de 0,5... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Panik atakmi oluyoruz

    Hocam bu salgın olayı sanirim kimyamızı bozdu gündüz iyiyiz akşam olunca bir ürperti alıyor üşüme hissine kapılıyoruz ama ateşimi ölçüyorum 36.5 derece ile 36 derece arasında gece yapıncada tedirgin yatıyoruz ve anormal terleme oluyor sırtımızda. adapa panik atakmi oluyoruz.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Tansiyon yükselmesi

    Iyigünler hocam ben8 ay önce tansiyon yükselmesi yaşadım ve dil yanması oluştu tansiyon hapı kullanıyorum ama zaman. zaman dilim genesıcak oluyor yakın zamandada anksiyete bozuklugu teshisi kondu acaba tansiyon bu rahatsızlıklara yol açabilirmi cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Kolloid kist

    Tiroid glandı boyutları normaldir. gland konturları düzgün , parankim eko paterni homojendir. her iki tiroid lobu orta ve inferior kesimde büyüğü 3.5mm çapında çok sayıda kolloid kistler izlendi. hocam yorumunuz nedir ?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Test sonuçları

    Çok değerli hocam yakalaşık olarak bir buçuk aydır enfeksiyon nedeni ile üç kere cipro antibiyotik ve üç kere serum aldım kontrol sonrasında kan tahlili yaptırdım test sonuçlarım da referans dışı değerler aşağıdaki gibidir çok değerli yorumlarınızı rica ederim crp 2.24 total demir bağlama 247 tr... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba doktor bey tahlillerimde ferritin değerim 3.20 çıktı referans aralığı 4.63-204 diğer bütün değerlerim normal aile hekimim bütün değerlerimin normal olduğunu ferritin düşüklüğü için demir kullanmama gerek olmadığını söyledi fakat ben halsizim sersemliğim iştahsızlığım var ferritin düşüklüğü ç... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Ggt yüksekliği

    Hocam selamlar ben 33 yaşında 4 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım. son iki kan tahlili sonuçlarıma göre ggt40 ve 58 geldi. diğer değerler normal meden olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Tsh uygun değeri

    Merhaba hocam annemin guatr rahatsizligi var ve ameliyat oldu sonrasinda doktor levotiron 100 lük verdi tsh değeri 0.4 e düştü ve simdi 75 lik levotiron kullandiginda tsh 6.24 e çıkmış.sizin öneriniz nedir acaba kaçlık kullanmasini uygun görürsünüz?önerileriniz bizm icin cok kıymetli. şimdiden teşek... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Kan sonucları

    Merhaba hocam saygılarımı iletiyorum yaşım 28 b 12 ve tsh için kan verdim bu sırada bütün kan tahlillerine bakildi hepsi normal çıkmasına rağmen klor 109 çıkmış tek başına yüksekliği bir anlama ifade eder mi? sodyum 141 potasyum 3.9 kalsiyum 9.8 şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Anti tpo yüksek mi?

    Merhaba hocam tsh 4.2 anti tpo 28.0 anti tiroglobulin antikor 15 çıkmış anti tpo sizce yüksek mi ? değerlendirr misinz?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Demir yükseliği

    Teşekkür ederim hocam başarılar dilerim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Tiroidnodu

    Iyi gunler kan tahlili sonucu da tsh deyerimin 7.16 oldugu bildim ve usg yonlendirildim sonuc sag olb ust polde 3.5 mm capinda santralinde kaba kalsifikasyonun izlendigi ic yapisi kolsifikasyon sebebiyle degerlendirilemeyen hipoekoik nodul islenmisdir. sag lob ust polde 3mm capinda anekoik ince cida... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Demir yükseliği

    Merhaba hocam yorumlarsanız sevinirim genel kan bakıldı. hemogram degerleri lymph# 3.60 mono #0.85 digerleri normal. glukoz 92 kreatinin 1 urik asit 7.8 (3.4_7.2) ast 23 alt 26 kalsiyum 9.5 fosfor 2.9 demir 174 ( 59-158) uibc 236 (125-345) crp 4 (0-5) tsh 1.54 ferritin 25.52 (30-400) folik asit 9.72... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Tetanoz acil hamilelik paslı

    Merhabalar doktor bey, 25 haftalık hamileyim cuma günü 2.ci dozum olan tetanoz aşısını vuruldum . cumartesi de elime kuş kafesinin teli battı biraz paslı iğne ucu kadar bir batık sıkınca kanattım yıkadım kolanyağı sürdum üstüne ofsayt sprey sıktım. yara görülmüyor bile . şimdi hamilelik psikoloj... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Sağ kasık ağrısı

    Doktor bey iyi çalışmalar ben leyla 2 haftadır ara ara olan sağ kasık ağrım var ağrı olduğunda ayakta dik durmakta zorlanıyorum yürüyemiyorum aniden başlıyor ve bir süre sonra kendiliğinden yada ağrı kesici alınca geçiyor ağrım dinlenirken yokmdenecek kadar az ,hareket edince şiddetli oluyor bazen... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Meme ca metastaz endişesi

    Hocam merhaba annem 48 yaşında evre 2a hormon(+) her2(-) grade 3 invaziv dukt. karsinom meme ca. hastası. koltuk altı lenf nodlarının hepsi temizdi. memede 3,5 cm'lik tek kitlesi vardı cerrahi ve 4 kür kemo bir sene önce bitti sonrasında 30 seanslık radyoterapi şu andada tomoksifen kullanıyor. tüm k... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Hgb düşüklüğü

    Hocam annem için en son guatr teşhisi konuldu aynı zamanda da gastrist olduğunu öğrendik fakat hgb değeri 22.11.2018 de yapılan tahlilde 12.3 iken 4.1.2019 da yapılan tahlilde 11.9 çıkmıştı. 22.01.2019da yapılan tahlillerdede 11.5e düştüğünü gördük. 2aydır b12 ve demir ilaçları kullanıyor. bu düşm... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

  • Laboratuvar sonuçları

    Sedim 30 dak 24 sedim 1 saat 38 ve crp 2.2.03 artı eklem ağrıları yaşıyorum bel ve diz bilgi verirseniz sevinirim 5 sene önce fibromiyalji teşhisi konmuştu

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

x