Doç. Dr. Sinan DEMIRCIOĞLU Hasta Soruları 31

  • Lenfoma midir

    Hocam 2 ay önce çene altında bademcigin orda kafamı öne egince ele gelen 3 lenf nodu vardı biri büyük kaygan usg olmuştum sonucu şöyle 17 mm reaktif lenf nodu. doktor o zaman önemli değil kontrole gerek yok demisti ve antibiyotik yazmıştı ama kullanmadim alerjik rinitim var ve bugünlerde başımda dö... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Mide rahatsızlığı

    Merhaba hocam bende gastrit var bunun için her sabah mide koruyucu alıyorum. bunu youplus vitamin ile birlikte kullanırsam mide mi bozar mıyım. ve demir emilimini yükseltir miyim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Lenf buyumesi

    Hocam 36 yasindym 6 ay once enf sonucu boyun leflerim 23mm oldu sonrasida kuculdu 6 kasimda 1 cm altindaydi 29 kasimda covid gecirdigim sirada tekrar boyun ense lenfleri sisti karantina sonrasi 9 aralikta kbb gittim kan akciger temiz cikti boyun usg en buyugu sagda 22mm olan reaktif bezeler var den... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kemik iliği biyopsi değerlendirmesi

    Hocam merhabalar 14 aralık kan tahili sonucu hemoglobin 18,7 ref aralığı(12-16). hematokrit 56.9 ref aralığı (32-52). lokosit 9.62 ref aralığı (3,91-8,77). eritrosit 6.52 ref aralığı(4-6). notrofil 66.4 ref aralığı(43-65). eritropoetin 9 ref aralığı (2,60-18,50) bunsonuclar neticesınde o gün f... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Hgb artışı ve geceler su içme isteği

    Merhaba hocam kan değerim mayıstan beri normalin üstünde çıkıyor . mayıstan bu yana 4 kere flebetomi yapıldı . jak testi , ekson testi normal çıktı . şeker normal çıktı . ultrasonografi çektirdim 5 ay önce sadece sol pelviste büyüme var yazıyordu .üroloji doktoru bişe yok gibi gözüküyor dedi ,5... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Blastik hücre

    Merhaba 11 aylık kızımın wbc değeri yaklaşık 5 aydır yüksek çıkıyordu (en fazla 17binlerde) kemik iliği testi yapıldı şuan sonucunun biri çıktı düşük düzeyde blastik hücre görülmüştür yazıyor çok merak ediyorum kızımın genel durumu gayet iyi sağlıklı. şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Polisitemi

    Hocam merhaba, benim hgb değerim genelde 17-18 aralığında çıkar. van'da yüksek rakımda yaşıyorum. bir defasında hgb 18.1, hct 54.6 çıkınca jak2 gen testi yapıldı, negatif çıktı. 3/4 ayda bir kan veriyorum ve hgb genelde 17'nin altında, hct ise 50'nin altında seyrediyor. olası bir polisitemi vera ris... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Wbc ve ly# değerlerim hep yüksek.

    Ben 37 yaşındayım 1.65 boy 55 kiloyum. merhaba hocam benim 2017 yılından bu yana yapılan bütün tahlillerimde wbc 10-12 arasında değişiyor. ly# 4.20 ile 5.30 arasında değişiyor. bunla ilgili 2017 yılında periferik yayma yaptırmıştım. normal çıkmıştı. 2019 şubat wbc 11 ly#5.42. ağustos wbc 10.30 ly#4.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Demir eksikliği anemisi

    Merhabalar son yaptırdığım kan tahlilinde : total demir bağlama = 408 ferritin = 5 b12 = 130 demir = 50 çıktı. bulunduğum ilçede dahiliye hekimi bulunmamakta o yüzden aile hekimim benexol 1×1, ferrozinc 1×1 ve d vit damla 1×20 damla reçete etti. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ancak yetersiz mi ge... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Covid-19 aşısı

    İyi günler 31 yasinda saglik calisaniyim faktör 5 leiden mevcut covid-19 aşısı yaptirabilirmiyim yaptirabilirsem antikoagülan kullanmam gerekirmi tesekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kan değerleri bademcik

    Hocam merhabalar 3 haftadır sol bademciğim şiş 2 dr tonsilit teşhisi koydu antibiyotiklere rağmen inmedi kan testimde pdw 15.8 çıktı diğer değerler normal sol boynum ben kulak arkası hafif ağrıyor elime gelen bir şişlik yök ancak bademciğin inmemiş olmaması beni korkutuyor. bademcikte herhangi bir a... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Jak2 ve hiperlipidemi

    Merhaba iyi günler hocam 4 yıldır bende hiperlipidemi var hocam ve her zaman ast alt yüksek karaciğerimde ve dalağımda büyüme var ve kan değerlerim yüksek çıkıyor diyet uygalandım ilaç kullandım yine fayda etmedi ve en hemoglobin değerim yüksek çıktı jak2 tahlili yaptırdım ve genetiğimde sıkıntı ol... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Koltuk altı lenf nodülü

    Hocam merhaba. 35 yaşında 2 çocuk annesiyim. kronik bir rahatsızlığım yok, sık sık göğüste kitle var mı diye kendimi muayene ederim, koltuk altında lenf nodülünde adet öncesi hafif bir sancı hissettim sonra o bölgeyi sürekli elimle baskılayarak tümör aradım. endişelendim, 1 ay boyunca sancı dokunmaz... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Hemogram kan testi

    Hocam merhaba annemde sürekli halsizlik sebebiyle sağlık ocağında tahlil yaptirdik ve annemin hemogram tahlilinde hct 36.6 çıktı normalde değerlerin 38_52 arası yazıyordu ama diğer değerleri normal çıktı sizce hocam hct değerinin düşük çıkması bir sorun olduğunu mu gosterir... teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Kemik iliği fazlaligi teşhisi

    Hematoloji- merhaba öncesinde diz plika yırtığı sebebiyle 07.08.2020 tarihinde atroskopi işlemi gördüm.14.01.2021tarihinde kontrol.mr çekildiğinde şöyle bir rapor çıktı ; femur distal kesimi ve patella medü ller kesiminde yaygın, tibia ve fibula proksimal kesiminde fokal heterojen intensite... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Genetik test sonucu

    Merhaba yaklasik 5 ay once akciger embolisi gecirdim..ayagimda venoz yetmezlik vardi pıhtı ordan attı sanırım..genetik sonucum asşagıdaki gibi cıktı..kan sulandirici kullaniyorum biraktigimda tekrar pihti atarmi nasil korunabilirim yasim 28 cokta kan sulandirici kullanmak istemiyorum faktor v leiden... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Lenfoma belirtisi olabilirmi?

    Sinan bey merhaba, benim sorunum dizimde ve diz altimda arada çıkan kahverenginden sarıya dönük oluşan ufak morluklar bir yere çarptigimi hatirlamiyorum ama 4 ay önce alt usg ,boyun usg , ust batin usg ve meme usg cekildi normal çikti , tam kan sayimi sedimantasyon ve crp normal cikti lenfoma ola... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Sonux nasıl

    Hocam merhaba hemoglobin elektroliz sonuçlarım söyle hemoglobin a 97.8 hb a2 2.2 hb f <0.5 sonuçlar nasıl hocam sagolun hamileyim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Reaktif lenf biyopsi

    Merhabalar hocam kasıkta reaktif lenf bezleri nedeniyle biyopsi alındı benden sonuçta pek bir şey yazmıyor dedi doktor bir de size sormak istiyorum. mikroskobik bulgular: kesitlerde bağ doku yağ doku ve lenfoid dokulardan oluşan küçük doku fragmanları lenfoid dokuya yapılan immünohistokimyasal boyam... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

  • Netrofil düşüklüğü bagisiklik

    Hocam netrofil soruma cevap vermiştiniz kan tahlillerime bı kaç yıldır neu değerlerim 1.7 ile 2.3 arası değerler de çıkıyordu eşimin covid testi pozitif çıktı bende muhtemelen pozitif cikacam bı kaç güne. iki gün testle birlikte verdiğim kan tahlilinde neu# 2.0 ertesi gün neu# 1.85 neu%40 erte... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

x