Sorularda Ara

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 1191 soru cevaplandı.

Fazla miktarda kan alınması

Merhaba hocam, Bende bir süredir devam eden prolaktin yüksekliği tedavisi var. Bugün analiziçin kan vermeye gittim ve doktorum pek çok hormona ve teste bakmak istediğini söyledi. 8-10 saat arası açlık ve gece mesaisinden dolayı uykusuzlukla gitmiştim.Kan vermeye indiğimde hemşire,biraz fazla kan istendiğini söyledi ve 12-13 tüp ile geldi ( bunlardan 3-4 tanesi küçük mavi veya lacivert tüpler,geri kalanlar daha büyük sarı tüplerdi).ben bunların hepsini doldurursam bayılabileceğimi söylediğim halde sadece tansiyon düşüklüğü olacağını bir şey olmayacağını söylediler ve 7.veya 8. tüpte çok kötü hissettim gözlerim karardı,terleme ve aşırı susama oldu,mide bulantısı hissettim.Biraz dinlenmeye aldılar sonra eve geldim bütün gün uyumuş olmama rağme...

23 Kasım 2021 09:32
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Pil akması

Merhaba, 2 yasindaki kizim akmış ve kurumuş pil kalıntısına temas etti. Ellerini farkedince ıslak mendili ile sildim. Ama ben farketmeden önce bir miktar yutmuş olabilir. Sorun olur mu acaba? Ağır metal vücudunda birikir mi?

30 Ekim 2021 23:16
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Kurumus kan

Hocam mrblar 5 yilik ortuye bulasmis kan tahlili veya kan kurubunh ogrenmemiz mumkunmudur

25 Ekim 2021 23:27
Doç. Dr. Fatih Bakır Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Bakır tarafından cevaplandı.

Ilaç yan etkisi

Eşim nisan in sonunda corona ilaci kullandı ve ben haziranin 24 unde gebe oldugumu öğrendim bu ilaçlar bebegimizde embriyo da herhangi bi hasara sebebiyet verir mi

27 Haziran 2021 21:07
Uzm. Dr. Pelin Kulan Doktora Sor

Uzm. Dr. Pelin Kulan tarafından cevaplandı.

Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri)

Hocam Merhabalar hastaneye yorgunluk için ve genel muayne için gitmiştim bana Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri) testi uygulamışlar neyden şüphelenmiş olabilirler? bana böyle bir bilgi vermediler. bu test yalnızca hiv için mi uygulanıyor. sonuç negatif fakat görünce tedirgin oldum bir an

22 Haziran 2021 22:42
Uzm. Dr. Hale Ökmen Doktora Sor

Uzm. Dr. Hale Ökmen tarafından cevaplandı.

kan tahlili

hocam merhabalar kan tahlili ile ilgili bir sorum olacaktı benim kan tahlilimde hct değeri 43.4 mch 33.5 mchc 37.3 eo% 0.3 albümin 52 bilirubin 1.23 kalsiyum 10.8 bunlar normal değerlerin dışında imiş sizce problem teşkil edecek değerler midir bunlar

22 Haziran 2021 12:42
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Igg antıkor testı

Hocam methabalar eşim yuksek ates ve tıtreme ıle 3 ay once covıt testı yaptırdık 2 kere 2 sıde negatif cıktı ama tomografıde hafıf covıt bulgusu? Yazıyordu. Ust lob antreıorda pnomonık konsılıdasyon cıktı sonucta. Aşı olma sırası yenı gelıyor 43 yasında. Aşı yaptırmadan bı antikora baktıralım dedık. Igg negatıf ama 0.003 yazıyor. Referans aralığı 1 den kucuk. Tamam negatıf hocam antıkor yok ama 0.003 cıkmasının sebebı kovıt gecırmıs ama antıkoru kalmamıs anlamına gelırmı. Hıc gecırmemıs olsada 0.003 cıkarmı yoksa tamamen sıfır mı olur

10 Haziran 2021 18:52
Prof. Dr. Gülay Hergenç Doktora Sor

Prof. Dr. Gülay Hergenç tarafından cevaplandı.

Merhaba hocam

Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın Bi konu hakkında soru sormak istiyorum cevablar iseniz mutlu olurum HİV için son test günü nezamandır kaçıncı gün testinden sonra değişmesi beklenmez temastan 14 70 ve son 110.gun sonra combo p24antijen antikor testi olmuştum geçen haftalarda negatif aldım konuyu kapatmalimiym

2 Haziran 2021 19:23
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Merhaba hocam

Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın Bi konu hakkında soru sormak istiyorum cevablar iseniz mutlu olurum HİV için son test günü nezamandır kaçıncı gün testinden sonra değişmesi beklenmez cinsel temas sonrasi 14 70 ve son 110.gun test oldum combo p24antijen antikor testi olmuştum NEGATİF ALDIM YETERLİMDİR kapatmaliymiyim

2 Haziran 2021 19:21
Dr. Öğr. Üyesi Sedat Yılmaz Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Sedat Yılmaz tarafından cevaplandı.

Kan tahlili

Hocam uzun süredir etken maddesi paroksetin olan paxera 40 + paxera 20 mg psikiyatri ilacı kullanıyorum. Kanda gebelik testi yaptıracağım bu ilaçlar sonucumu yanıltır mı acaba ? Teşekkür ederim şimdiden

7 Nisan 2021 10:36
Doç. Dr. Fatih Bakır Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Bakır tarafından cevaplandı.

Kan tahlili

Hocam Etken maddesi paroksetin olan paxera 40 mg + paxera 20 mg seklinde bir yıldır psikiyatri ilacı kullanıyorum. Bu ilaç kanda gebelik testi sonucumu etkiler mi yalancı negatif değer verir mi teşekkürler

6 Nisan 2021 21:28
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Hocam hipotiroidi

Hocam hipotiroidizm tedavi olmaz ise sorun olur mu acaba. Benim bir şikayetim yok kan değerlerimi gösterdiğim iki doktor hipotiroidin var dedi. Değerlerim şu şekilde : TSH - 3.07 / FSH :8.94 / Lh : 6.91 / E 2 : 57.62 / prolaktin : 15.28 / serbest T4 :3.4 kesin tedavi almam lazım mı düşünceniz nedir sağlıklı bir bireyim sorunum yok Hocam bu soruyu cevaplarsanız sevinirim diğerine yanlış mail adresi yazmışım

28 Mart 2021 21:29
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Hocam sizce

Hocam hipotiroidizm tedavi olmaz ise sorun olur mu acaba. Benim bir şikayetim yok kan değerlerimi gösterdiğim iki doktor hipotiroidin var dedi. Değerlerim şu şekilde : TSH - 3.07 / FSH :8.94 / Lh : 6.91 / E 2 : 57.62 / prolaktin : 15.28 / serbest T4 :3.4 kesin tedavi almam lazım mı düşünceniz nedir sağlıklı bir bireyim sorunum yok

28 Mart 2021 21:26
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

Referans dışı değer sorusu

EOS 3.8 H (0-3) MON 0.74 H(0.29 - 0.71) EOS H(0.03-0.27) 0.30 PLT H(150-450) 453 Hocam enfeksiyon hastalıklarında tahlilim her şey normal referans dışı değerler bunlar. Cinsel hastalık şüphesi ile başvurmuştum. Değerler ne anlama geliyor hocam referans dışı değerlerimi yorumlamanız mümkün mi acaba. Sizce sorun var mı

26 Mart 2021 19:29
Uzm. Dr. Oğuzhan Koca Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Koca tarafından cevaplandı.

D vitamini

Merhaba hocam d vitaminimi takip ediyorum önceden yaptığım testlerde birim olarak ng/ml çıkıyordu. Bu sefer yaptırdığım teste birim μg/L çıktı. İkisinin değeri de aynı mı oluyor ?

23 Mart 2021 09:33
Uzm. Dr. Hale Ökmen Doktora Sor

Uzm. Dr. Hale Ökmen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube