MA
Soru Sahibi
27 Şubat 2019 21:03

Ana testi sonucu

Merhaba Hocam, Ana testi icin normal deger (titre) hangidir ? Bende test sonucum Calisilan titre1/100 yaziyor Pattern:benekli , bu ne anlama geliyor ? 1/100 benim sonuc titremmi ? Anlamiyorum

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

merhaba geçmiş olsun. ANA testi yani Antinükleer Antikor Testi,otoimmun hastalıklar ile ilişkilidir, ancak en sık otoimmun hastalık sistemik lupus eritematozus (SLE) ile ilişkilidir. Bilinen otoimmün hastalığı olmayan kişilerde de ANA test sonuçları pozitif çıkabilir. Bu sık görülen bir durum olmamakla birlikte insanlar yaşlandıkça yalancı pozitiflik sıklığı artmaktadır. ANA testi pozitifliği çoğu kez bir anlam ifade etmez, mutlaka klinik bulgu ve şikayetlerinizle birlikte değerlendirilmesi gerekir. Bazı ilaçlar, enfeksiyonlar ve başka hastalıklar (b12 vitamin eksikliği, tiroid hastalıkları, karaciğer hastalıkları, siroz vb) ANA testi pozitif sonuç verebilir. Genellikle 1/160 ‘ın üstü titreler pozitif sonuç olarak değerlendirilir (yönteme göre değişebilir.) 1/100, zayıf pozitifliği işaret eder. ANA testi sonucunun pozitif çıkması durumunda, otoimmün hastalık tanısı koymak için ilave spesifik testlere gerek vardır. paternlerde mikroskopik inceleme ile belirlenir.

27 Şubat 2019 23:04
MA
Soru Sahibi

Twk Hocam, ben bu testi ac karina yapmadim kalb ilaci da almisdim, bunun anlami varmi? Sonuc zayif pozitif calishilan titre 1/100 yaziyor, Hocam 1/100 laboratuarin calisdigi titremi ya benim sonucum bunu anlamiyorum yardimci ola bilirmisiniz:( Anti CCP ,SS-A antikoru,Protein elektroforez(serum),Albumin,alfa-1globulin ,Alfa -2 globulin , beta -1globulin ,beta-2 globulin , gamma globulin ,compleman(c3),compleman(c4) , ANTIdsDNA testleri yapildi (lupus icin)Hepsi neqatif sorun yok bir Ana zayif pozitif cixmish, lupusu redd etmek icin hangi spesisifik test tovsiyyeniz varmi , Birde anlamiyorum neden laborotuar degeri sonucum titre olarak gozukmuyor yani normaldan ba kadar farkli oldugunu bilmek istiyorym , tekrar ANa testini kac muddete yapa bilirim ?

28 Şubat 2019 19:28

Merhaba Telaşlanmanız için bir sorun yok. Size en iyi yanıtları muayene eden ve testi isteyen hekiminiz verecektir. Tekrar geçmiş olsun.

1 Mart 2019 08:53
Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
Prof. Dr. Dildar Konukoğlu Tıbbi Biyokimya

Yazar toplam 79 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ana testi sonucu Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
TAHLİLER ve REGLİNİN ETKİSİ Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
Anti-HIV kemoluminesans testi Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
Xanax ve emzirme Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
Ilac etkisi Prof. Dr. Dildar Konukoğlu
Tıbbi Biyokimya İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Cumhur Bilgi
Prof. Dr. Cumhur Bilgi Tıbbi Biyokimya
Uzm. Dr. Mine Üçer Akkoyun
Uzm. Dr. Mine Üçer Akkoyun Tıbbi Biyokimya
Uzm. Dr. Adnan Kirmit
Uzm. Dr. Adnan Kirmit Tıbbi Biyokimya
Dr. Fatih Yeşil
Dr. Fatih Yeşil Tıbbi Biyokimya
Facebook Twitter Instagram Youtube