Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 15 soru cevaplandı.

dış gebelik iğnesi

hocam merhaba bana dış gebelik teşhisi konmuştu kesede görünmüyordu iğne yapıldı ve değerim şuan sıfırlandı cinsel ilişkiye girebilirmiyim teşekkürler

20 Ekim 2020 14:46
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Lütfen yanıtlayın. Abdominal dış gebelik olabilir mi?

Abdominal dış gebelikler genelde uzun sürmuyormuş biliyorum ama çok nadiren büyüyebiliyormuş fetüs.Peki büyürse 21 hafta kadar, o zaman karın büyür mü?Ve ultrasonla rahime bakılınca (iliskiden 17 ve 20 hafta sonra) gebelik görülmedi ama eğer dış gebelik varsa gözükmeyebilir mi?

19 Haziran 2020 14:21
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Dış gebelik

Merhaba 6 haftalık gebeligin var kese sol üst köşede görüldü bu durumda ne yapmam lazım bilmiyorum dış gebelik olabilirmiş.

17 Ocak 2020 14:29
Op. Dr. Kaan Pakay Doktora Sor

Op. Dr. Kaan Pakay tarafından cevaplandı.

Sezeryan sonrası dış gebelik

Merhaba bir sorum olucak hocam ben 4.5 ay önce sezeryan doğum yaptım. Doğum yaptıktan sonra 38 gün kanamam oldu . 38 gün bittikten 1 hafta sonra regl oldum ve 7 gün sürdü o reglim bittikten 2 hafta sonra tekrar regl oldum 6 gün sürdü ve bu reglimde bittikten 1 hafta sonra tekrar oldum oda 6 gün sürdü ve bu adetlerimde kırmızıdan çok kahverengi oluyodu. Sonra bir ay sonra regl oldum oda 4 gün sürdü ve çok az kanamam oldu ve şuan aradan 1 ay geçti regl günümde geçti arada kasık ağrım oluyo midemde bulantı oluyo ama kusma yok karnımda şişlik var yorgunluk var bazen tansiyonum düştü zannediyorum sanki bayılcak gibi oluyorum internetten baktım biraz dış gebelik gibi şeyler var sizce dış gebelik yaşıyor olabilir miyim ve sezeryan sonrası bana sak...

18 Şubat 2018 01:02
Doç. Dr. Kudret Erkenekli Doktora Sor

Doç. Dr. Kudret Erkenekli tarafından cevaplandı.

Dış gebelik olabilir mi

İki tane düşüğün oldu şimdi yeniden hamileyim perşembe kan tahlili yaptırdım 32.7 çıktı cuma kan aldırdım 36.5 çıktı pazartesi kan aldırdım 44.8 çıktı bu normal mi dış gebelik olabilir mi yada betamın yükselmesi için ne yapabilirim

17 Ağustos 2017 18:26
Doç. Dr. Bülent Çakmak Doktora Sor

Doç. Dr. Bülent Çakmak tarafından cevaplandı.

Dogum Kontrolu

Merhaba Hocam, Ben dogum kontrolu icin cerazette isimli ilaci kullanmaya baslayacagim. Tam koruyuculugu ne kadar surede baslar acaba? Iyi calismalar, iyi gunler..

23 Şubat 2016 16:36
Prof. Dr. Yavuz Şimşek Doktora Sor

Prof. Dr. Yavuz Şimşek tarafından cevaplandı.

Dogum Kontrolu

Merhaba Yavuz Hocam, Ben dogum kontrolu icin 2-3 haftadir cerazette isimli ilaci kullaniyorum. Fakat ozel bir durum nedeniyle adet geciktirmek icin de ilac almam gerekmekte. Cerazetteyi kullanirken beraberinde primolut N isimli ilaci kullanabilir miyim adet geciktirmek icin? Bu durum cerazettenin koruyuculugunu olumsuz etkiler mi? Yardiminiza ihtiyacim var... Iyi calismalar dilerim.

19 Ocak 2016 12:26
Prof. Dr. Yavuz Şimşek Doktora Sor

Prof. Dr. Yavuz Şimşek tarafından cevaplandı.

adetin erken gelmesi

iyi günler hocam Benim adet dönemlerim çok düzenlidir.31 yaşındayım,3 yaşında bir kızım var sezaryenle doğum yaptım.Bu ay grip ve öksürük nedeniyle antibiyortik ve ilaç kullandığım,adetim 11 gün erken geldi.İlaçlarla bir ilgisi varmıdır,yoksa gebelikle alakalı bir durum olabilirmi?

14 Ocak 2016 16:32
Prof. Dr. Yavuz Şimşek Doktora Sor

Prof. Dr. Yavuz Şimşek tarafından cevaplandı.

dıs gebelik

ıyı gunler doktor hanım. bütün hamilelik belirtilerini yaşıyorum. ancak testim negatif cıktı. sag taraf kasıgımda batmm var mide bulantısı bas dönmesi. ayrıca kasıgımın hemen altında fındık buyuklugunde bırsey elime geliyor. dıs gebelik olsa test pozitif mi çıkar acaba. kistim yok ultrasyonla bakmıstı doktor..tesekkurler

8 Mart 2014 17:13
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

dış gebelik sonrası

merhabalar hocam, 24 yaşındayım ve yaklaşık 1 ay önce bana dış gebelik teşhisi konuldu. Hala betahcg değerimin sıfırlanmasını bekliyorum. Haftaya bitecek inşallah. Benim sorum dış gebelik geçiren biri olarak tekrar hamile kalmayı düşünene kadar hangi korunma yolunu tercih etmeliyim. Siz hangi korunma yolunun daha sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz? Çünkü doktor kontrolünde bi hamileliğim olmalı, olabilecek kazaları önlemek istiyorum. Teşekkürler...

26 Şubat 2014 09:40
Prof. Dr. Sabahattin Altunyurt Doktora Sor

Prof. Dr. Sabahattin Altunyurt tarafından cevaplandı.

Boş gebelik tekrar oluşur mu?

Merhabalar Hocam Ben 29 yaşındayım. 3 ay önce boş gebelik oluştu ve operasyon geçirdim. Doktorum patoloji sonuçlarına göre herhangi bir sorun olmadığını söyledi ama tekrar boş gebelik yaşar mıyım diye tedirginim. Tekrar oluşur mu yada önleyici bir tedbir alabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim

20 Şubat 2014 10:22
Prof. Dr. Yeşim Bülbül Doktora Sor

Prof. Dr. Yeşim Bülbül tarafından cevaplandı.

dış gebelik sonrası hamilelik

merhabalar hocam. 24 yaşındayım ve Bana yaklaşık 15 gün önce dış gebelik teşhisi konuldu. geçen haftada methotrexate isimli iğne vuruldu. betahcg değerim düşmeye başladı. hala tedavi sürecindeyim. benim sorum neden dış gebelik geçirdiğim belli değil ve bir sonraki hamileliğimde bunu yaşamamak için uygulanan bi tedavi yöntemi yokmu? ben tekrar aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum ve çocuğumun olmamasından oldukça korkuyorum.

16 Şubat 2014 18:58
Prof. Dr. Özgür Deren Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Deren tarafından cevaplandı.

beta hormonu miktari dusuk saglikli gebelik olma ihtimalu nedir?

Merhaba hocam, en son 30 aralıkta adet gördüm(4gün gecikmeli,bu tarihe kadar adet döngüsü 28 gündü) 1subatta yapılan beta testi 52 çıktı, 7şubatta ise 184 progesteron ise 3,09.herhangi bir kanama yok ancak adet zamanlarindakine benzer bel ağrısı var.gebeligin sağlıklı gebelik olma ihtimali nedir? Teşekkür ederim.

8 Şubat 2014 14:27
Prof. Dr. Özgür Deren Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Deren tarafından cevaplandı.

2 kere dış gebelik hk.

2 yıllık evliyim. Evlendikten 4 ay sonra sağ yumurtalıktan dış gebelik geçirdim. Kemoterapi iğnesiyle tedavi oldum. 1. dış gebelikten 10 ay sonra tekrar gebe kaldım. Dr. normal gebelik olduğunu belirtti. 1 hafta sonraya kontrole gelmemi söyledi ama 5 gün sonra iç kanama geçirerek acil hastaneye kaldırıldım ve ameliyata alındım. Sol tüpte yaklaşık 2 cm yırtık oluşmuş ameliyatla onarıldı. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz. Sizede muayene olmak istiyorum.

3 Şubat 2014 22:50
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

Dış Gebelik Sonrası Hamilelik

Sabahattin Bey merhaba, 2012 ve 2013 yıllarında 1. sol , 2. sağ tüpte olmak üzere 2 kez dış gebelik geçirdim. Ameliyatları açık ameliyattı ve tüplerim alınmadan dış gebelik sonlandırıldı. 1. ameliyattan sonra HSG çekildi ve bir tıkanıklık olmadığı görüldü. Buna göre tekrar normal yollarla hamile kaldığımda dış gebelik geçirme ihtimalim nedir?

30 Ocak 2014 11:54
Prof. Dr. Sabahattin Altunyurt Doktora Sor

Prof. Dr. Sabahattin Altunyurt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube