Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lütfen cevap verin hocam :(

Hocam her gün sabahları light peynir ,süt , yogurt kısacası yaptıgım bol protein kalsiyumlu beslenme programı vücüda zarar verir mi çünkü düzenli beslenmede her gün değişik yemekler veriliyor ben hazırladıgım programı her gün aynı yapsam nasıl olur ? Toplamda 1200 kalori alımı yapıcam bunun 400 kalorisini yüzmede 300 kalorisini yürüyüşte harcadıgımı düşünürsek günlük 500 kalori alımı oluyor eskiden 2200 alıyodum ve kilom hem 75 di protein ve kalsiyum zayıflatmaya da etkisi olduguna göre şanslı mı sayılırım ve 2 litre su içmem lazım ama sütle su içecekleri birbirine karıştırmak istemiyorum buna göre sabahları su aksamları da süt mü içmeliyim ? Ben 16 yasındayım öncelik olarak boyumun uzaması ve vücüdümü düzene sokmak boy 173 kilom 75.4 yaani...

1 Şubat 2016 13:03
Uzm. Dyt. Emel Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dyt. Emel Yılmaz tarafından cevaplandı.

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorum

Merhaba Emel abla. 15 yaşındayım, 1.63 boyundayım ve 60 kiloyum. Yaşıma ve boyuma göre biraz fazlam olduğunu düşünüyorum. Dışarı çıkıp spor yapamasam bile evde sürekli egzersiz videolarını izleyip uyguluyorum. Ben dizimle ilgili bir kaza geçirdim. Bu yüzden uzun süre yürüyüp koşmamam gerekiyor. Evde istediğim kiloma ulaşmaya çalışıyorum. Ailem sabah işe gidiyor ve eve geç geldikleri için annem her gün yemek yapamıyor. Ekmek arası bir şeyler veya abur cuburla karnımı doyurmaya çalışıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursan sevinirim Emel abla.

24 Eylül 2015 22:50
Uzm. Dyt. Emel Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dyt. Emel Yılmaz tarafından cevaplandı.

İdeal kiloma sağlıklı bir şekilde nasıl ulaşırım ?

Merhaba Emel Abla :) Ben 17 yaşındayım. 170 boyunda 39 kiloyum (çook zayıfım :D ) . Şimdi şöyle açıklayayım ; ben geçen sene 42 kiloydum ve az da olsa toplu duruyordum sonra yaz dönemi cırcır oldum ve 1 sene de tam 4 kilo verdim istemsiz. 38.1 kiloya gelince bu yaz , silkindim bir kendime geldim.Almalıyım dedim ve kendi çabamla kalori takip uygulamasıyla her gün 1700 kalori almayı amaç edindim.Abur cuburu kestim onun yerine öğünlerde meyve ve badem türü şeyler yedim.Sütü bol tükettim. ve 2 haftada 1 buçuk kilo aldım , ama fazla kalori yakmadım.Fakat bir gün örn. 1 km yürüyeyim hemen 500 gram veriyorum ve sonra almak için tekrar 1 hafta çabalamam gerekiyor.Yani aldığım kiloyu nasıl tutabilirim ? Sizce nasıl beslenmeliyim ?

21 Eylül 2015 13:40
Uzm. Dyt. Emel Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dyt. Emel Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube