Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 43 soru cevaplandı.

Ek gıda ya geçiş

Bebeğim 6 aylık oldu. Anne sütü ile beslendi. Ek gıdaya hangi besin ile başlamalıyım. Beslenme aralıkları ve öğün miktarı ne kadar olmalı ? Kahvaltı da süt yerine ne kullanabilirim ?

21 Şubat 2019 14:16
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

3,5 yaşında kızımız için vitamin takviyesi

Hocam merhaba Bilmiyorum ilgi alanınızmıdır ama 3,5 yaşında kızımız var düzenli besledigimizi düşünüyoruz ama yinede içimizde şüphe oluşmakda bu yaşda bir çocuga vitamin takviyesi alınması uygunmudur

10 Eylül 2014 11:22
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

beslenme

Merhabalar ayse hanim 8,5 aylik bebegim var aktif olarak hic degismedi anne sutu aliyoruz hatta gece iki saatte bir kalkip emiyoruz haricinde kahvalti,ara ogun meyve,oglen corba,aksam bizim yefigimiz yemeklerden tattiriyorum fakat emmede degisme yok.ornegin suan calismaya baslasam emdiremeyince mama takviyesimi yapicm yoksa ek gidalar yetrli olurmu ne zamn takviye yapmdan sadece ek gida yiyebilir?

4 Eylül 2014 07:57
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

bebegim emmiyor

Merhaba hocam, kızım 15 aylık son 3 gündür beni kesinlikle emmiyor gece uyurken dahi almiyor dişlerinden şüphelenip saglik ocağındaki doktorumuza götürdük damaklari çok kotu olmuş dedi o yüzden emmeyebilir dedi ama ne yaptiysam fayda etmiyor sütumü sagip kaşıkla vermeyi bile denedim ama o şekilde dahi almadı emziği çok seven bi bebekti onu da bıraktı emzirirken ağzına alıyor 2 çekiyor sonra ağlayarak bırakıyor çok üzülüyorum azı dişlerinin çıkması ne kadar sürer nasıl bi yol izlemem lazim nolur bana yardımcı olun kızımı biraz daha emzirmek istiyorum daha çok küçük :( şimdiden çok sağolsun.

13 Ağustos 2014 00:14
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

Helicobakter ve Akdeniz Ateşi

Hocam Merhaba;30 yaşındayım,10 aylık bebeğim var emziriyorum.Endoskopi sonucunda helicobakter çıktı ve antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi dr.Ayrıca bana Akdeniz Ateşi (FMF) teşhisi kondu ve onunla ilgili de bir ilaç tedavisi başlanması gerekiyor.Bebeğim daha çok küçük:( Şu dönemde memeden kesmem çok zor benim açımdan psikolojik olarak ve bebeğim açısından da,bizi çok zorlayacak bir durum bu.Emzirirken bu ilaçları kullanabiliyor muyum?Bilgi verirseniz sevinirim..

6 Ağustos 2014 14:56
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

Yenidoğan mama kullanımı

Doktor Bey iyi akşamalar, 17 günlük oğluma anne sütü yetersiz olduğu için doktoru mama başlattı. Aptamil mama aldık, gün içinde pompaya sağanak anne sütü de veriyoruz, mamadan sonra su vermek gerekir mi? Verlirse ne miktarda vermemiz gerekir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

2 Ağustos 2014 20:30
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

emzirme sıklığı

Merhaba. Bugün itibariyle 52 günlük erkek bebeğimiz var. Kesintisiz Uyku süresi bazen 4-5 saati bulabiliyor. Emzirmek için uyandırdığımızda 5 dakika bile emmeden memede tekrar uykuya dalıyor. Bebeğimizi emzirmek için ısrarla uyandırmalı mıyız, yoksa kendisinin acıkmasını beklememiz doğru olur mu?

24 Temmuz 2014 22:36
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

Sayın hocam yardımcı olursanız sevinirğim. :)

merhabalar hocam 5 aylık yiğenim 64cm boy 7 kilo... 1 ay erken dogdu anne sütü hiç almadı hazır mamalarla beslendi. Suan ek gıdaya gecebilirmiyiz? ve son olarakta 5 aylık bir bebegin boy ve kilosu nasıl kaç olmalıdır? Tesekkurler hocam :) iyi calısmalar

16 Temmuz 2014 03:30
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

18 aylık yemek yemek istemiyor. Ne yapabiliriz?

Mrb hocam lütfen bize yardım edin. Kızımız 18 aylık 83 cm 10.3 kg. Değerler çok kötü görünmüyor bunu biliyoruz. Fakat sıkıntı şurada kıZım ilk altı ay sadece anne sütü emdi ondan sonra ek gıdaya geçiş yapamadı. Ne yaptıysak yemek istemiyordu. En sonunda videolar ve reklamlar yardımıyla yedirmeye başladık. Onda da kolay olmuoyordu işimiz. Ancak son zamanlarda kesinlikle hiçbir şekilde yemek istemiyor. Katı hiç birşey yutamıyor. Herşeyi blender dan çekip veriyoruz. Ciddi bir beslenme bozukluğumuz var. Bu arada bir yaş civarında iki defa idrar yolları iltihabı sebebiyle tedavi oldu. Dün yaptırdığım sonuçlarda 6-7 lökosit tespit edildi. Şimdi biz neler yapabiliriz? Lütfen bize yardımcı olun!!!

5 Temmuz 2014 23:24
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

13 aylık bebeğim var,hala emziriyorum.yeniden hamileyim ilaç kullanıyorum emzirmeyi bıraksam mı?

iyigünler hocam. bu ikinci hamileliğim bende kan pıhtılaşması var.ve hafif kanamalarım oluyor.ilk hamileliğimdede olmuştu. size sormak istediğim şey kullandığım ilaçlar süte geçermi? 13 aylık kızım var emziriyorum emzirmeyi bırakmam gerekirmi ? şu ilaçları kullanıyorum: Progestan 200mg, Coraspin 100mg, Clexane 0,4 ml enjeksiyon, Folidoce 400mcg teşekkürler

6 Mayıs 2014 16:10
Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ayşe Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

emzirme

merhabalar.oğlum 4. ayını doldurdu.yaklaşık son bir aydır uyanıkken emmek istemiyo.uykuya dalınca ya da uyanır uyanmaz emziriyorum.gittiğimiz doktor diş yerleri belli olmuş bu sebepten emmek istemez dedi.bazen sağıp biberonla vermeye çalışıyorum onu da almıyor.kilosunda bi sıkıntı yok.ama uyanıkken istemiyor.bu durum geçici midir, ne yapmamız gerekir?bir de ek gıdaya ne zaman başlamamızı önerirsiniz?yardımcı olursanız sevinirim.

17 Nisan 2014 16:32
Prof. Dr. Hakan Gümüş Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Gümüş tarafından cevaplandı.

çarem

slm hocam 4 aylıkken kızıma nöroblastom tanısı koyuldu omuriliğini karaciğerini kaplamıştı ameliyat ettirmedim 8 ay sonra kendiliğinden yokoldu 9 eylül üniversitesi önkolojide araştırıldım şimdi çok şükür tümor yok tümör omuriliğe bası uygulamış kızım şimdi 10 yaşında yürüyemiyor uzun bir süre fizik tedavi gördüm şimdi refleksoloji ye gidiyorum ne yapmam lazım tşkler hocam

14 Mart 2014 08:41
Uzm. Dr. Mine Serin Doktora Sor

Uzm. Dr. Mine Serin tarafından cevaplandı.

ankilozan spondilitli bir anneyim

Merhaba sayın hocam. 4,5 ay önce sezeryanla doğum yaptım. Ankilozan spondilit hastasıyım. Hastalığımla ilgili günde 2 kez yapmam gereken egzersizlerim var. Bu egzersizleri hamilelik ve şimdiye kadar ertelediğim için yoğun ağrılar yaşıyorum .Egzersizler tıpkı pilateste olduğu gibi kasları çalıştırmaya dönük germe hareketlerinden oluşuyor. Yüzmede rahatsızlığımda en uygun sporlardan. Yalnız benim kaygım bebeğimi emzirdiğim için süt miktarı ve kalitesinde olabilecek değişimler. Bu konuda sizin fikriniz önemli benim için. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

2 Mart 2014 00:30
Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker Doktora Sor

Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker tarafından cevaplandı.

beslenme

meraba 8 aylık oglum var anne sütü alıyor ve günde 4 kere 200 ml devam sütüyle destekliyorum. artıdan günde 2 kere de katı gıda alıyor kilosu 9 kg boy 75 cm ama çok zayıf görünüyor ve çok hareketli bi bebek 2 aylıkken 6600gr 6 ayda sadece 2400 gr aldı normal mi acaba ? dogum kilosu 4050 gr . birde acıktıkça mı beslenmesi gerekiyor yoksa 4 saatte bir uygun mu ?

11 Şubat 2014 21:00
Prof. Dr. Serap Uysal Doktora Sor

Prof. Dr. Serap Uysal tarafından cevaplandı.

Emzirme döneminde röntgen

merhaba hocam, 12 gün önce doğum yaptım, hamileliğim süresince diş ağrısı çektim ancak hiç bri müdahalede bulunmadım ilaçta dahil, ancak dayanılacak gibi değildi ve bugün gittim röntgen çektirdim panoramik bir çekimdi, tüm dişleri çektiler, ancak dudağımda uçuk olduğu için müdahele etmediler, acaba bu röntgen çekiminin sütümü etkileme olasılığı var mıdır? uçuktan bebeğimi nasil koruyabilirim, emzirirken maske takıyorum, ellerimi bebeğime dokunmadan sürekli yıkıyorum ancak yinede korkuyrum, bebeğe herpes virüsü bulaşırsa zararları nelerdir? Cevabınız icin şimdiden teşekkürler.

11 Şubat 2014 12:50
Prof. Dr. Serap Uysal Doktora Sor

Prof. Dr. Serap Uysal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube