Doktorsitesi.com

Yumurtalık kisti

MC

Meh*** C***

24 Nisan 2021
Hocam iyi günler.Size bir şey danışmak istiyorum.Eşim 25 yaşında, Eşimin ilaçlı mr sonuçları iyi çıktı.Ultrasonda görünümüde iyi dediler.ca *** *** ** çıktı. Doppler raporuda aşağıda. Sağ overde birbirine komşu yoğun içerikli iki adet kistik lezyon izlenmiştir. Kistin cidarında milimetrik boyutlu kalsifikasyonlar izlenmiştir. 65x45 mm boyutunda cidarında yer yer milimetrik kalsifikasyonlar bulunan komplike kistik lezyon izlenmiştir.Rdus incelemede sağ overde bulunan kistlerin cidarında vaskülarizasyon mevcuttur.Hocam sizce türü nedir bunun iyi huylu mu?Ameliyatla alınması şart mı? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
3 cevap
358 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Kadın Hastalıkları ve Doğum
Aslında ultrason da tanı için yeterliydi. Neden MR yapıldı, anlamadım. Dermoid kiste benziyor. Patolojik inceleme olmadan kesin ne olduğu söylenemez. Kötü huylu değil ama sapı etrafında dönerek şiddetli ağrı ile acil servise başvuruyu gerektirebilir. Acil değil ama laparoskopik olarak alınıp ne olduğu kesinleştirilse iyi olur. Doğum yapılacaksa sezaryen sırasında da çıkarılabilir. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.kutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.
24 Nisan 2021
MC
Çok teşekkürler hocam.🙏Biz çocuk düşünüyoruzda hocam kist alınırken yumurtalığa zarar gelir mi acaba?
25 Nisan 2021
Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bu mümkün. Ben sizin yerinizde olsam ameliyattan önce gebe kalırım. Gebelikte dermoid kistin torsiyon riski on binde beştir. Doğum sezaryen ile olursa o sırada kist alınır. Vajinal doğurursanız sonradan laparoskopik olarak kist çıkarılır. Karar sizin.
25 Nisan 2021
MC
Hocam her şey için teşekkirler.şimdi biz amh değerinede baktırdık ameliyattan önce 2.67 çıktı sizce bu durum ameliyattan sonra rezerv azalma durumu yani ne kadar olabilir, rezervi çok etkiler mi?Bizi düşündüren en çok bu.
14 Mayıs 2021
Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Prof. Dr. Kutay Biberoglu

Kadın Hastalıkları ve Doğum
Galiba önceki mesajımı okumadınız ya da anlamadınız. İstediğiniz kadar düşünün, mutlak sayı ya da oran istiyorsanız bunu kimse öngöremez. Cerraha, sizin rezervinize göre değişir. Yumurta azalması riskine karşı gebelikten sonra alınabilir demiştim. 2,67 değeri normal bir değer. Bu konuda daha fazla yorum yapamayacağımdan tekrar yazmamanızı tercih ederim. Oldukça açık şekilde yorumladım.
14 Mayıs 2021