İyi günler ben 21 yaşında ve 40 kiloyum. Bacağımda 1 ay boyunca kramplar oluşuyordu daha sonra küçük bi morarma oluştu ve doktora gittiğimde ' sağda poplteal ven distalinde tıbıalıs posteriorda tromboz izlenmektedir. Diğer tırıfıkasyon venleri açıktır reflu gözlenmedi.' Olarak tanı konuldu ve tedavi olarak günde 1 kez enox 4000mg iğne ve sabah akşam olmak üzere doxium 500mg kullanmaktayım. Pıhtılaşma nedeni araştırmak üzere hematoloji bölümünde ise hemosistein değerim 14.5 çıktı folibol isimli folik asiti her sabah kullanmaktayım. Hocam tedavim sizce doğru mu ve bu tıkanıklık açılır mı açılmazsa bile bir problem olmaz dedi doktorum 3 ay kan sulandırıc iğneye devam sonra renkli doppler çekileceğimi söyledi sizce tedavi doğru mu?
Geçmiş olsun. Derin ven trombozu eğer diz altında ise -sizde olduğu gibi- açılma olasılığı daha fazladır ve diğer toplardamarlar açık olduğu için çok sıkıntı kalmayabilir. Ancak toplardamar tıkanıklığı oluştuğunda yeniden olma ihtimali normal bir kişiye göre2-4 kat daha yüksektir. Bu açıdan ilacı düzenli kullanmanız ve kontrolleri aksatmamanız çok önemli. Tedaviniz gayet iyi düzenlenmiş. Doktorunuzun önerilerine uyunuz.
Hocam cevabınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, bir de benim o bacağımda 1 buçuk sene önce bilek kısmıma dövme yaptırmıştım onunla alakası olma ihtimali var mıdır?
Sanmıyorum...