Vucudumda igne batma hissi
MC
Mel*** C***
15 Şubat 2018
Hocam merhabalar,Mersine ve antalyaya gittigimde gunese hic maruz kalmadan sadece sicak etkisiyle vucuduma igneler batiyor gibi olmaktaydi hafifte kizarmaktaydu,bunu nem etkisine bagladim.Sonrasinda bu kis gunes bile temas etmeden anlik bi hararetle tum vucudum ignelenmeye basladi sicak etkisi olmadan.Ne yapmaliyim hocam yardimci olursaniz sevinirim.
2 cevap
166 görüntülenme
Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Ayşe Naren
Dermatoloji
Merhaba. Muhtemelen ısı ürtikeriniz var. Ancak detaylı görüşmek, oluşan lezyonları görmek ya da oluştuğunda fotoğraflayıp klinik muayene eşliğinde değerlendirmek gerekir. Çok geçmiş olsun.
16 Şubat 2018
MC
Peki hocam tedavisi cok kisitli oldugu soylendi,benim calisma hayatim arazide,surekli devam eden bi hastalikmi? Cevap verdiginiz icin cok cok tesekkurederim hocam cok saolun.
17 Şubat 2018

Uzm. Dr. Ayşe Naren
Dermatoloji
Merhaba. Maalesef öyle. Muhtemelen kolinerjik ürtikeriniz var. Isı oluşturan faktörlerden kaçınmak gerekir ancak işiniz nedeniyle pek mümkün değil. Ortalama 10 yıl kadar sürmesini bekleriz. Dikkat ederseniz çok sıkıntı yaşamazsınız. Allerji ilaçları dediğimiz antihistaminikler denenebilir. Geçmiş olsun.
26 Mart 2018
Toplam Cevap
76