GY
Soru Sahibi
13 Mayıs 2021 01:32

Vajinal mantar

Hocam merhaba, 3 ay önce ilişkiden sonra başlayan aynı zamanda da antibiyotik kullandığım için artan mantar enfeksiyonum oldu. Doktora gittim ornisid ve travazol yazıldı bunları kullandım ancak bir değişme olmadı başka bir doktor flucan yazdı bunu da kullandım biraz azaldı ama tamamen geçmedi, başka bir doktor muayene sonrası mix enfeksiyon olduğunu söyleyerek gynomax ve gynoflor ve funit yazdı gynomax 3 ovul kullandim. Gynoflor a da haftada 2 şekilde devam et dedi ancak hala kaşıntı ve akıntı devam ediyor. Smear yapıldı candida albikans olduğu yazıyor ve serviks uterinin enflamasyon hastalığı. Hijyene dikkat ediyorum sık iç çamaşırı değiştiriyorum, günlük ped kullanmıyorum, sadece su ile yıkıyorum. Bu kadar ilaç kullanımından dolayı florayı daha çok bozduğum için geçmiyor olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yanlış tanı, yanlış tedavi.. Etken bulunmadan, her olasılığa karşı çoklu ilaç tedavi senaryosu hiç bir zaman çalışmaz. Muayeneye gelemeyeceğinize göre size ancak aşağıdaki kaynakta VAJİNİT makalemi olumanızı önerebilirim. Daha çok bilgilenmek için www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (CİNSELLİK, VAJİNİT) ulaşabilirsiniz.

13 Mayıs 2021 20:36
GY
Soru Sahibi

Hocam makalenizi okumuştum, tekrar okudum. Belirtiler ve akıntı mantarı düşündürüyor. Sizce tekrar ilaç kullanmalı mıyım? Şuan elimde gynoflor fitil var bunları kullanmam akıntıyı azaltır mı? Veya tekrar mı muayene olmalıyım? Farklı ilaçlar kullanmaktan daha da kötü olacağını düşündüğüm için muayene olmak da istemiyorum. Ne yapmalıyım?

14 Mayıs 2021 00:05
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Ortada tanı olmadan (mikroskopik) öneride bulunmam olanaksız.

14 Mayıs 2021 12:00
GY
Soru Sahibi

Hocam mikroskopik tanı yapıldı, Koh çözeltisiyle bakıldı, doktor sadece mantar olduğunu söyledi. Gyno canesten tek kullanımlık fitil verdi, adet bitiminden sonra kullandım ancak şikayetlerimi geçirmedi akıntı ve kaşıntı devam ediyor. Aile hekiminin tavsiyesiyle dün flucan 150 mg kapsül içtim. Bugün yoğun bir akıntıyla peynirimsi mantar plakları döküldü. Biraz olsun rahatlama olduğunu düşünüyorum. Her tekrarladığında flucan mi içmeliyim? Siz bu durumda ne önerebilirsiniz?

9 Haziran 2021 00:10
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Flucan doğru tedavi. Tekrarlamaması için titizlik gösterin. Bu arada vajinal, oral, anal, sürtünme vb. her türlü cinsel ilişkide prezervatif kullanmayı ihmal etmeyiniz. Cinsel geçişli hastalık kapmanız (HPV, Herpes, AIDS dahil) en az gebelik kadar istenmeyen bir durumdur ve bedelini ömür boyu ödersiniz. Daha çok bilgilenmek için www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (CİNSELLİK, Vajina enfeksiyonu – vajinit *** *** **) ulaşabilirsiniz.

9 Haziran 2021 11:47
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yazar toplam 9637 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
vajinada yanma Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Duphaston kullanımı Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Gebelikle alakali Prof. Dr. Kutay Biberoglu
İdrar testi Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Dilek Kalkan Yalçın
Op. Dr. Dilek Kalkan Yalçın Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Serap Özkan
Op. Dr. Serap Özkan Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Tuğçe Baykara
Op. Dr. Tuğçe Baykara Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Firengiz Mirzezade
Op. Dr. Firengiz Mirzezade Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Günel Gulıyeva
Op. Dr. Günel Gulıyeva Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube