EA
Soru Sahibi
9 Temmuz 2014 00:44

üre yüksekliği

DR BEY iyi akşamlar; öncelikle böyle bir hizmet verdiğinizden dolayı size teşekkür ederim; beni sorum şu şekilde, hafif zorlamadan dolayı sırtımda bir ağrı oluştu ama ağrı sırtımda neredeyse böbrek civarlarında gezici hale geldi, bir gün az bir gün fazla rahatsız ediyor; bir fizik tedaviye müracaat etmiştim, kanda üre 44 çıkmış tahlilin tamamı aşağıdaki gibi bana tahlili yorumlar mısınız? şu günlerde hem terlemenin hemde ramazanın da etkisilye tuvalete çıkmam azaldı galiba, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. Glukoz 91 mg/dL 74 - 106 Üre H 44 mg/dL 17 - 43 Kreatinin 0,94 mg/dL 0.8 - 1.25 Ürik Asit 4,7 mg/dL 3.5 - 7.2 Total Protein 6,8 g/dL 6.6 - 8.3 Albumin 4,2 g/dL 3.5 - 5.2 Total Bilirubin 0,4 0 mg/dL 0.3 - 1.2 Direkt Bilirubin 0,09 0 mg/dL 0 - 0.2 İndirekt Bilirubin 0,31 mg/dL 0.3 - 1.0 AST (SGOT) 20 U/L 0 - 50 ALT (SGPT) 20 U/L 0 - 50 Alkalen Fosfataz (ALP) 58 U/L 30 - 120 Laktat Dehidrogenaz (LDH) 206 U/L 0 - 248 Gamma Glutamil Transferaz (GGT) 19 U/L 0 - 55 Amilaz 85 U/L 28 - 100 Sodyum (Na) 143 mEg/L 136 - 146 Potasyum (K) 4,36 mEg/L 3.5 - 5.1 Kalsiyum (Ca) 9,6 mg/dL 8.8 - 10.6 Demir L 61 ug/dL 70 - 180 UIBC 223 ug/dL 155 - 355 Lipaz 31 u/L 0 - 67 Lipemi Normal 0 Ikter Normal 0 Hemoliz Normal 0

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Prof. Dr. Ali Başçı
Prof. Dr. Ali Başçı
Dahiliye - İç Hastalıkları , Nefroloji

Yapılan biyokimyasal testler hep normal sınırlarda. Zaten isten tetkiklere bakılırsa yakınmanızla ilgili olmayan bir takım testler bunlar. Yani bir bakıma bir check up mantığıyla istenmiş gibi görünüyor. Ağrıya klinik olarak tanı konmalı. Bu klinik ön tanıya göre de belki uygun görüntüleme testleri ( artık bulguya göre omuz veya omurga grafisi belki akciğer grafisi gibi) yapılmalı.Eğer bunlarda da bir şey çıkarsa sizin de söyleme çalıştığınız gibi kas ağrısı olduğuna karar verilmeli. Maalesef uygun olmayan sağlık politikası yüzünden yoğun hasta talebini hastanelerimiz tarafından karşılanamıyor, bu yüzden de meslektaşlarımız hastayı iyi değerlendiremiyorlar. Onları suçlamamak gerek. Siz de haklı olarak bu kadar tetkik yapılmasına rağmen (ki bir bakıma boşuna) tatmin olamıyorsunuz. İyi günler

11 Temmuz 2014 11:56
Prof. Dr. Ali Başçı
Prof. Dr. Ali Başçı Dahiliye - İç Hastalıkları , Nefroloji

Yazar toplam 7154 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tahlil Sonuçları Prof. Dr. Ali Başçı
Tahlil Sonuçları Prof. Dr. Ali Başçı
Böbrekte kist Prof. Dr. Ali Başçı
Böbrek nakli kreatinin Prof. Dr. Ali Başçı
Böbrek hastalığı Prof. Dr. Ali Başçı
Nefroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube