Doktorsitesi.com

sayın safiye bilgin; iiyi günler..benim bir sorum olucaktır eger yanıtlar

EE

Erd*** E***

18 Eylül 2008
sayın safiye bilgin; iiyi günler..benim bir sorum olucaktır eger yanıtlarsanız cok sevinirim..safiye hanım eşim yaklask 8 ay önce yüz felci gecrdi..yavas yavas kendni gösterdi..ilk oldgu hafta hemen doktora gittik we doktor kortizon tedawisi uyguladı ve kullandıktan bkac hfta sonra eski haline döndü.fakat eşim 1 ay sonra tekrar agzında egilmler gördük we birkac doktora gittik bize fizik tedavisi verdiler uzun süre(bir bucuk ay kadar) fizik tedavisi yaptık fakat hicbir olumlu sonuc alamadık..en son bir doktora gittiğimizde bize dengesiz beslenmeden dolayı oldugunu söyledi ve bize bir diyet programı werdii..vücudunun dengesenin bozuk oldgnu söyledi..ne zaman vücut dengeyi saglarsa o zaman yüzünün iyilesiceigini söyledleir suan diyete uyuyor fakat hala bi sonuc alamyıyoruz..esim yıllardır dengesiz besleniyordu kendi kendine diyet uguluyordu dengesiz beslenmeden dolayı böyle oldugnu inandırdıkkendmize baska yapıcak biseyin kalmadgını düsünüyoruz sizin bu konuda görüsünüz nedir?
2 cevap
24 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Safiye Bilgin
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Merhaba. Tekrarlayan yüz felçleri önemlidir. Ayrıca yüz felçleri sonrası aynı tarafta spazm dediğimiz istemsiz hareketler olur. EMG yaptırmanızı öneririm. Ayrıca B12 eksikliği, şeker hastalığı ve beyinde bir patoloji gibi durumlar açısından da araştırılması gerekir. İyi günler.
18 Eylül 2008
EE
sayın hocam EMG testide yapıldı.esim acıbademde prf.dr önder us tarafındanönerilen fizik tedavisyle 2 ayda geciceğni belirtmişti fakat umdugumz gbi olmadı belirttigim gibi.hocam şeker yüklemesi de yaptırdık fakat seker normal.sadece dengesiz beslenme diyorlar sizce bu sebepten dolayı yüz felci olur mu?hastalıgın yavas yavas geldgi icin zamanla gecicegini söylediler..hocam bunun baska bir yolunu arıyoruz..bu felc hic gecmez mi? lyardımcı olursanız sevnirim..
23 Eylül 2008
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Prof. Dr. Safiye Bilgin
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Merhaba. Dengesiz beslenme daha çok B12 vitamini ve folik asit eksikliğine yol açar. Bunların tetkiklerini yaptırabilirsiniz ya da doğrudan doğruya tedavisine başlayabilirsiniz. B12 için de enjeksiyon ile tedavi yapmalısınız. Soğuğa bağlı yüz felcinde birkaç gün içinde olay gelişir. Eğer bundan daha yavaş gelişme olduysa (haftalar, aylar) bunun sebebini de daha ayrıntılı olarak aramak gerekir. İyi günler.
24 Eylül 2008