Doktorsitesi.com

Oğlum geçen yıl (6 yaşında iken) epigastrik herni ve gömük pipi ameliyatı o

İE

İlk*** E***

27 Nisan 2009
Oğlum geçen yıl (6 yaşında iken) epigastrik herni ve gömük pipi ameliyatı oldu. Pipisinin üstünde sünnet dikişinin yarım cm. üst tarafında bir beyazlık var. O beyazlığın mercimek büyüklüğünde bir şişlik olduğunu ve ileri geri derinin altında hereket edebilen bir yağ dokosu olduğunu fark ettik. Ağrı sızı yok. Uzaktan bakınca da şişlik gibi değil iz gibi görünüyor. Bu durum 2. bir operasyona gerek olacak bir durum mu? Bu şişlik ne olabilir?
2 cevap
256 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

Çocuk Ürolojisi
Merhaba, Bu durum inklüzyon kisti ya da sebase kist olabilir. Her ikisi de kötü bir şey değildir. Ancak kendiliğinden düzelmez. Büyüklerde lokal anestezi ile 5 dak,kada halledilebilir. Ancak çocuklarda lokal anestezi ile olamayacağı için, ameliyathane koşullarınde ve hafif anestezi altında alınması gerekir.
27 Nisan 2009
İE
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Oğlumuz ilk ameliyatından sonra psikolojik olarak etkilendi ve doktora gitmeye ikna etmek çok güç. Şİmdi onun 2. bir ameliyat olacağını söylemek tekrar bir yıkım olablir. Şimdi 7 yaşında. Bu kisti aldırmazsak ne olur ya da kaç yıl erteleyebilirz?
28 Nisan 2009
Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

Çocuk Ürolojisi
Önmeli bir sorum olmayacaktır. Sizin gözleminizde büyümediği sürece yerinde uzun süre kalabilir.
28 Nisan 2009