Merhabalar hocam sorum şu olacak piyasada hatırı sayılır prof statüsünde bir psikiyatr her insanın içinde %20-30 arzulama tarzında eşcinsel eğilimler var diyor.Bazı psikologlara görede her insanda gizil eşcinsellik var veya aynaya baktığında kendini beğenen bir insan aslında gizil eşcinseldir şeklinde ifadeler kullanıyorlar. okb tedavisi görüyorum özellikle eşcinsellik üzerine cinsel takıntılarım var iyi sayılırım ama doktoruma sorduğumda bu konuları böyle bir şey yok diyor kesiyor atıyor bu tabiki beni tatmin etmiyor.Benim takıldığım nokta bu teorilere göre normal insanlar böyle arzulamaları bilinçli olarak mı istiyorlar, istiyorlarsa neden rahatsızlık duymuyorlar?Bu teorilerin normal insanları rahatsız etmeyen yönü nedir?Bu teorilerin kaynağı freud felsefesine mi dayanıyor?lütfen böyle bir şey yok deyip veya senin hastalığınla bu sordukların farklı kavramlar demeyin.ben sadece bu teorinin içeriğini ve normal insanlarda neden rahatsızlık uyandırmadığını sormak istiyorum size.Saygılar.
Cinsel kimlik sonradan kazanılan bir formdur. insanlar cinsel olarak doğuştan fiziki bir alt yapıyla doğarlar. ancak yetiştiği çevre bu kimliği kadın yada erkek olarak belirler. Bir kız çocuğu erkeklerle yaşarsa çocukluğunda kendini erkek gibi hissedebilir. Yada iş bölümü o şekilde olursa erkek gibi davranabilir. yine kızlarla beraber, annesi ile kadın toplantılarında gezdirilen bir çocuk kendini kız gibi hissedebilir. Freud felsefesine göre okb 2 yaş dönemi ile ilintilidir. cinsel kimlik ise 4-6 yaş dönemi ile ilintilidir. Sorunuza dönecek olursak bir erkeğe kadın cinsel kimliği, bir kadına da erkek cinsel kimliği kazandırılabilir. Bunlar mümkündür. fiziksel olarak erkek yada kadın olarak doğarız. Cinsel kimlik olarak biseksüel doğarız. Eşcinsel eğilimlerin arkasında dinamik faktörler olabilir. Bu tür insanlar cinsel kimlik karmaşası yaşayabilir. Cinsel kimliğini doğru oluşturmuş insanlar cinsel kimlik karmaşası yaşamazken gelişimsel dönemde takılanlar problem yaşarlar.
Yani bu şu mu demek oluyor hocam gerçekten her insanın içinde %20-30 arzulama tarzında eşcinsel eğilim var sonucu çıkıyorsa bu açıklamadan istemeden bilinçdişi yaşanan bir durum mudur bu ve normal bireyler neden rahatsızlık duymaz bu eğilimden tşk ederim.
Her insanın içerisinde eşcinsel olduğunu düşünmüyorum. Cevabımda böyle bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Cinsel kimlik cinsiyetten farklı olabilir demek istedim. Cinsel dürtü güçlü bir arzudur. Karşı cins bulunamadığında kendi cinsine yönelebilir. Bazı eşcinselliklerde bilinçdışı bir süreç olabilir. Normal bireyler neden rahatsızlık duyacakları kısmını anlamadım. Çünkü normal bireyler cinsel yönelimlerini karşı cinse yaptıkları için neden cinsel yönelimlerinden rahatsız olsunlar ki.