Doktorsitesi.com

Mikroadenom( prolaktin yüksekliği) ve gebelik

ES

Esi*** S***

13 Ocak 2019
Merhaba doktor bey, ben 36 yaşında, 5 yıldır haftada 2 gün dostinex kullanan mikroadenomu olan, pcos u olan, hergün levotron kullanan, bunların dışında bir sorunu olmayan ve gebe kalmak isteyen biriyim. Aslında 6 ay-1 sene periyodunda dr. Kontrollerim oluyor ve doktorumun dediğine göre gebe kalmamam için bir neden yokmuş. Durumuma, kullandığım bu ilaçların etkisi nedir? Bu kadar uzun süre kullanmam sıkıntı olur mu?, tüm bu durumlarda gebe kalma konusunda nasıl bir süreç izlemeliyim?
2 cevap
125 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bu bilgiyle yorum yapmam olanaksız. 5 yıldır dostinex alan tek hasta siz olmalısınız. Genelde prolaktin troid hormon azlığında yükselir. Levotiron alıp hala prolaktini yüksek olup aynı zamanda dostineks alan da tek hastasınız. Ne için verildiğini, PCOS tanınızın doğru olup olmadığını (ülkede herkese pcos denir) da bilmiyorum. Sizin durumunuzu toparlayabilmem için bizzat görmem gerekir. Size www.drkutaybiberoglu.com, instagram (IGTV), facebook, youtube / biberoglu linklerindeki yazı ve videolarımı izlemenizi öneririm.
14 Ocak 2019
ES
Ben İstanbul’da yaşıyorum, siz Ankara’dasınız sanırım.İstanbul’da önerebileceğiniz bir uzman var mıdır acaba? Ya da sizin İstanbul’ da olduğunuz zamanlar oluyor mu?
14 Ocak 2019
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Ankara dışından gelen pek çok hastam var ama kesinlikle gelemem diyorsanız Dr. Fatih Durmuşoğlu'nu önerebilirim.
15 Ocak 2019