Doktorsitesi.com

İlaç yan etkisi

me

Mus*** E***

17 Temmuz 2014
Hocam iyi günler ben seboreik dermatit sebebi ile 2 yıl önce kullandığım kortizollü losyonlar(dermovade-elecon) bir süre sonra bazı yan etkiler yaptı Boğaz'da şişlik nefes almada zorluk gibi şimdi bu losyonları bıraktım sadece travakort kremi ayda 3 veya 4 gün kullanıyorum herhangi bir sorun olmuyor Merak ettiğim bu yan etkiler geçicimidir zamanla koybolur mu yoksa losyon kullandığımdada yine bu etkiler ortaya çıkar mı ayrıca ağız yolu ile alınan kortizonlar da aynı durum ortaya çıkar mı teşekkür ederim :)
2 cevap
141 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

Tıbbi Farmakoloji
Merhaba, Kortikosteroidlerin böyle yan etkisi yoktur. Bilakis alerjik durumlar için kullanılır. Sizde sanıyorsam losyonların içindeki diğer eklentiler sorun yaratmış. Oral yoldan kotizon tedavisi doktor kontrolü altında yapılmalıdır. Tehlikelidir.aniden kesilmemelidir. onun da değişik istenmeyen etkileri vardır fakat sizinkiler gibi değil. Kilo alırlar, sivilceler çıkar. Yağ özellikle vücudun üst tarafında toplanır vs. Bir dermatolog tarafından değerlendirilmesi iyi olur.
18 Temmuz 2014
me
hocam kolay gelsin hashimato troidi hastasının batticon kullanmasında bi sakınca varmıdır. 2 gündür elime ve ayağıma batticon sürüyorum küçük yaralar var mikrop kapmasın diye sürüyorum yaranın durumu açık değil batticonun prospektüsünde non-toksik guatrlı hastalarda kullanılmamalıdır. diyor.
24 Temmuz 2017
Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

Tıbbi Farmakoloji
Hashimoto'da tiroid bezini parçalayan antikorlar vardır. Bu yüzden hormonlarda dalgalanma olabilir. Aşırı olmamak kaydıyla kullanılabilir. Evham yapacaksanız kullanmayın. Kolonya sürün.
26 Temmuz 2017