.Z
Soru Sahibi
10 Ağustos 2022 11:13

İlaç yan etkileri

Hocam merhaba, Parkyn0,25 ilacı Huzur Bacak için kullandıktan sonra olumlu katkısı nedeni ile ara verdik.Hocam öğrenmek için size sorum Parkyn 3 aylık kullanım sonucunda mevcut 3 aylık Şekerde artış,Kilo alımı ve bırakınca Uykuda Bacak hareketlerinde eskisinde fazla artış olabilirmi?İyi çalışmalar dilerim.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Geçmiş olsun, İlacı kullandığınız dönemde ayaklarda şişme şeklinde yan etki bekliyoruz fakat kilo artışı veya şeker artışı şeklinde yan etki beklemiyoruz. Bacak hareketlerinde eskiye göre daha fazla artış varsa FERRİTİN baktırmanızı öneririm.

12 Ağustos 2022 10:31
.Z
Soru Sahibi

Hocam,ilginize teşekkür ederim.Ayaklarda şişme v.s yan etksi yok.Ferritin yeni tahlilde 123,7 diğer tüm kan değerlerim normal.Parkyn 3 ay kullandıktan sonra Nörolog bırakalım dedi.Bırakınca bir kaç gün daha sık hareket ettirme isteğim oldu.Nöroloğa yeniden gitme şansım yok.Parkyne yeniden kendi isteğimle başladım.Kullanınca çok başarılı.Hocam,bende karıncalanma,yanma,batma,ağrı v.s yok.Uyku öncesi hafif,uykuda şiddetlenen Bacak atmaları oluyor.Parkinsonum yok.Bu tarifim sizcede Huzursuz Bacak sendromunamı işaret ediyordur.Parkyn yarım veya tam şeklinde ne kadar zaman daha kullana bilirim.İyi çalışmalar dilerim.

12 Ağustos 2022 11:15
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yarım kullanın, ayaklarda atma nedeni ile uykuya dalamıyorsanız bütüne çıkın, arada bırakın, atma başlarsa tekrar başlayabilirsiniz, dozu kendiniz ayarlayabilirsiniz. 1 kutu FERAMAT kullanın daha rahat edersiniz.

12 Ağustos 2022 11:40
.Z
Soru Sahibi

Hocam merhaba, Feramat öneriniz için çok teşekkür ederim.İyiki varsınız.Tansiyon için Tensinor 50mg-Delix 5mg.kullanıyorum.Parkyn olursa Feramat olumsuz etkileşim v.s sıkıntı olurmu?Parkyn ara verdiğimde daha uygunmu olur.Hocam,ayrıca 15 yıl önce geçici Böbrek yetmezliğim oldu.6 ayda bir Nefroloğa gidip kan testi yaptırıyorum.Olumsuz bir durum ilerleme yok.Kreatin 1,24 Egfr 59 Sodyum,Potosyum,Üre normal değerlerde Parkyne Nefrolog onay vermişti.Böbrek fonksiyonlarına tahlillerde olumsuz etki yapmadı.Feramatın Böbreklere olumsuz etkisi olurmu?İyi çalışmalar dilerim.

15 Ağustos 2022 11:14
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Feramatta kabızlık ve midede şişkinlik dışında yan etki beklemiyoruz, rahatsızlık verirse Maltofer Fol olarak kullanırız, diğer ilaçlarla aynı anda yutmayın, araya yarım saat süre koyun, aç/tok fark etmiyor, üzerine 1 saat boyunca çay/kahve/süt/yoğurt almayın sadece. Amacımız beyinde ferritini yükseltmek, böylece huzursuz bacak yatışır.

15 Ağustos 2022 15:29
Uzm. Dr. Yüksel Güven
Uzm. Dr. Yüksel Güven Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 343 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mr sonucu Uzm. Dr. Yüksel Güven
Bas agrisi ve gözde kuculme Uzm. Dr. Yüksel Güven
Defans mr da belli olur mu ? Uzm. Dr. Yüksel Güven
Sağ transvers sinüs hipoplazisi Uzm. Dr. Yüksel Güven
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Günel Güneş
Dr. Günel Güneş Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Nishana Zakharova
Uzm. Dr. Nishana Zakharova Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Prof. Dr. Yahya Çelik
Prof. Dr. Yahya Çelik Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Serdar Eren
Uzm. Dr. Serdar Eren Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Elif Kirişçioğlu
Uzm. Dr. Elif Kirişçioğlu Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube