İlaç bırakma
FŞ
Fun*** Ş***
1 Temmuz 2018
Merhaba Atilla bey. 1 seneden fazla kullandığım lustral 50 mg ilacı bıraktım. 19 gün bugün. Doktorunla 1,5 aya yayarak azaltarak bıraktığım halde sıkıntılarım daralmalarım oluyo. Normal mi?doktorum bu tip dalgalanmalar olabilir diyo
2 cevap
484 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. Atila Karaalp
Tıbbi Farmakoloji
Sayın Funda Hanım: Sorunuzun yanıtı ilacı ne amaçla kullandığınıza bağlı olarak değişir. Eğer panik bozukluğu yüzünden bu ilacı kullandınız ve bıraktıktan sonra belirtiler yeniden başladıysa bu durum hastalığınızın henüz tam olarak düzelmediği ve bir süre daha ilaçla tedavi edilmesi gerektiği anlamına gelirken depresyon nedeniyle almışsanız kesilme sendromu belirtileri yaşıyorsunuz demektir. Kesilme sendromu belirtileri kimi hastalarda nadiren 2-3 ay kadar devam edebiliyor. Sağlıklı günler dilerim.
4 Temmuz 2018
FŞ
Hayır hocam panik bozukluk için kullanmışyım. Ama 2013 den beri uzun süre 2017 ye kadar ilaç kullanıp. Kısa süreşiğine bırakmıştım. Tekrar edince hastalık1 seneye yakın lustral kullandım. Azaltarak bıraktım halde oluyo. Bünyem çok zayıf. Kilom da az. Ondan belki toparlıyamıyorumdur
4 Temmuz 2018

Prof. Dr. Atila Karaalp
Tıbbi Farmakoloji
O halde ilk yanıtımda da belirttiğim gibi bu yaşadığınız sıkıntılar kesilme sendromu belirtileri değil hastalığınızın belirtileri olma olasılığı çok yüksek. Bu durumda ilaç tedavisine (psikiyatri doktorunuzun önerisiyle elbette) devam edilmesi gerekebilir.
4 Temmuz 2018
Toplam Cevap
1330