YD
Soru Sahibi
12 Temmuz 2016 08:51

hocam alt degeri biraz yüksek çıktı

cengiz hocam öncelikle geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum size akkıma takılan bır soruyu yöneltmek istiyorum izninizle bunda 220 gün (7.5 ) ay önce şüpeli bir ilişki yaşadım yurt dışında ve birtakım testler yaptırdım ilişkiden 32 gun sonra hiv duo ultra p24 antıjen negatif hiv 1/2 antıkor negatif ( ankara düzen lab ) 2nci ay antı- Hiv ( kemüliminesans vb ) negatif hepatıtler negatif vdrl-rpr negatif 3 ncü ay hiv duo ultra p24 antijen negatif hiv 1/2 antıkor negatif hepatıtler negatif vdrl-rpr negatif 4ncü ay anti-Hiv negatif hepatitler negatif 5nci ay anti hiv negatif hepatitler negatif 6ncı ay anti hiv negatif hepatitler negatif 7.5 ay antı hiv negatif antı hcv negatif hepatit b negatıf yalnız hocam hemogram da yaptırdım WBC referans aralıgı 3.7 ile 9.9 arasında bende tam 10 cıktı dierleri hep normal çıktı ayrıca biyokimya testlerindede AST ( SGOT ) 31.5 çıktı referans degeri 5 ile 40 arasında ALT ( SGPT ) 54.82 çıktı referans aralıgı 41 yazıyor bu bıraz korkuttu benı hocam iki gun önce alkol almıştım ve 2 hafta önce bogaz enfeksıyonu gecırmiştim antıbıyotik ve agrı kesici kullanmıştım test olmadan öncede 1 adet alvares agrı kesıci içmiştim o etki etmiş olabilirmi doktor bey korkulacak birşey yok dedi ama kendisi enfeksıyoncu deıldı tam yorum yapamadı yınede bir enfeksıyon uzmanına danış dedi bide hocam direk biliburin 0.09 cıktı referans aralıgı 0.1 ile 0.3 arasında glukoz, bribulın, nitrin ,eritrosit, lökasit , keton protein negatif çıktı ürübilinojen normal çıktı ve her mikroskop sahasında 1-2 lökosit görüldü yazıyor hocam sonuçlarım bu şekilde bu ALT ( SGPT ) korkuttu bıraz hocam sizce hiv ve hepatit tetkiklerini ilerleyen tarihlerde tekrarlamalımıyım ne yapmalıyım sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz biraz uzun oldu ama kusura bakmayın hocam iyi çalışmalar

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

HIV ve Hepatitler ile ilgili dosyayı kapatabilirsiniz.Lökosit 10,ALT yüksekliği de önemli değil.Kullandığınız ilaçlar ve aldığınız alkol ALT düzeyini yükseltmiştir.İdrar analizi de sağlıklı.Özet olarak sağlıklısınız ilgili konularda bir başka teste de gerek yok.Ben de geçmiş Bayramınızı kutlar sağlıklı bir hayat dilerim.

12 Temmuz 2016 10:42
YD
Soru Sahibi

cevabınız için çok teşekkür ederım hocam ALT düzeyıme 1 ay sonra tekrar baktırmayı düşünüyorum hocam biraz kılo fazlalıgım var 1 ay dıyet uygulayıp bı kontrol daha yaptırayım diye düşünüyorum kılodan dolayıda karacıger enzımnlerım yuksek olabılır mi hocam selamlar

13 Temmuz 2016 07:43
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Kilo vermeyi planlamznız akılcı bir yol.Alkol karaciğeri çok yorar.Uzak durmanızda fayda var.Spor yapın.Deniz de yüzmek,yürümek ve dengeli beslenmek yapılabilecek şeyler.

13 Temmuz 2016 11:20
Uzm. Dr. Cengiz Güney
Uzm. Dr. Cengiz Güney Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 1637 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İyi günler hocam Uzm. Dr. Cengiz Güney
Kuduz riski var mıdır Uzm. Dr. Cengiz Güney
kuduz riski Uzm. Dr. Cengiz Güney
Frengi şüphesi Uzm. Dr. Cengiz Güney
Hepatıt b taşıyıcısımıyım Uzm. Dr. Cengiz Güney
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Müberra (Moumperra) Hraloğlu (Chral Oglou)
Uzm. Dr. Müberra (Moumperra) Hraloğlu (Chral Oglou) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Fidan Doğan
Uzm. Dr. Fidan Doğan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mahmut Sertpolat
Uzm. Dr. Mahmut Sertpolat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Abdullahi N Hassan
Uzm. Dr. Abdullahi N Hassan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Meyha ŞAHİN
Dr. Öğr. Üyesi Meyha ŞAHİN Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube