Hipospadias
ÜC
Ümi*** C***
29 Şubat 2020
Hocam iyi günler 3 yaşındaki oğlumun sünnet derisi yapışık geriye dogru siyrilmiyor ve pipisi hafif öne dogru eğik. hipospadias varmidir yokmudur ondan supheleniyorum.siyiramadigimiz içinde anlayamadı burdaki doktorlar .sünnet sırasında anlaşılır dediler.. size muayaeneye getirmek istiyorum. Acaba simdimi getirsem yoksa biraz daha buyumesini mi bekleyeyim..cunku eğer hipospadias varsa ameliyatta sonda takiliyormus sanırım.. bu yaşta bizimki çıkarır atar sondayı ondan korkuyorum. Acaba biraz buyuyuncemi getireyim size hocam ??
2 cevap
283 görüntülenme
Cevaplar (2)

Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür
Çocuk Ürolojisi
Merhaba Maalesef oğlunuzu görüp muayene etmeden kesin bir yorum yapmam mümkün olmayacaktır Hipospadias varsa, o zaman bahsettiğiniz gibi ameliyat olması ve bu süreçte sonda takılması gerekebilir.
1 Mart 2020
ÜC
Anladım hocam.peki bu ameliyatı 3 yaşında yada 5 yaşında olması arasında bir fark varmı mesela bizim çocuk şuan çok hareketli .5 yaşında getirsek size farkedermi..cunku 0-2 yaş dönemini kaçırmışız zaten ?
1 Mart 2020

Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür
Çocuk Ürolojisi
Aslında en uygun dönem 6-12 aya arasıdır ama bu sizde bu dönemgeçtiğine göre 5 yaşında da yapılabilir
1 Mart 2020
Toplam Cevap
5416