Doktorsitesi.com

GEÇMEYEN GÖZ DALMASI VE BAŞ AĞRISI

SY

S Y***

21 Ağustos 2020
Hocam merhaba göz dalması ve baş ağrısı nedeniyle nörolojiye gittim MR ve EEG çekildi MSden şüpheleniliyor ve MR sonucum bu şekilde. Sizin de fikrinizi alabilir miyim? Teşekkürler. Sağ maksiller sinüsde T1 WI hiperintens, T2 WI hipointens yoğun proteinöz içerikli iki adet mukus retansiyon kisti mevcuttur. Sağ sfenoid sinüs süperolateral köşede klinoide doğru uzanan T1 WI hiperintens, T2 WI hipointens-izointens, yoğun içerikli mukus retansiyon kisti lehine iyi sınırlı ovoid lezyon mevcuttur.
2 cevap
361 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
MR raporunuzdaki sadece sinüslerle ilgili bulgulara ait kısmı göndermişsiniz. Beyin yapılarına dair yorumu göremedim. Bu şekilde değerlendirme yapmak doğru olmaz. MR ın kendisini görmek gerekir. Geçmiş olsun.
22 Ağustos 2020
SY
Sadece sorunlu/normal olmayan yerleri gönderdim. Ms olmadığı ve beyinde başka bir sorun olmadığı söylendi bugün ama sizin de görüşünüzü almak istemiştim. Cevabınız için teşekkürler.
22 Ağustos 2020
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Uzm. Dr. Yeşim Abanoz
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
MS hastalığına dair bulgu saptanmamış. Kafadaki hava boşlukları olan sinüslerde retansiyon kistleri görülmüş. Bu konu ile ilgili bir Kulak Burun Boğaz hekiminin görüşünü alabilirsiniz.
23 Ağustos 2020