öÖ
Soru Sahibi
5 Ocak 2020 21:28

erkek arkadaşım ve küçüklükten gelen kötü tutumlar

merhaba Meltem Hanım. benim yaklaşık 3 yıllık bir ilişkim var. erkek arkadaşımın davranışlarında ve bazı durumlarda psikolojik bozukluklar olduğunu düşünüyorum ki bunların sebebinin de babasının ona olan davranışlardan meydana geldiğini düşünüyorum. en ufak bir şeyde ani patlamalar gösterip küçük bir şeye dahi sesini yükseltebiliyor. babası ona küçüklüğünden beri bağırır ve her yaptığı söylediği şeye karşı ona azarlarmış. bende bu yüzden bu tutumlara sahip olduğunu düşünüyorum. bir de sevgilim ağlayamayan biridir. ciddi anlamda ağlayamıyor. bu yüzden de çoğu şeyde içine atıyor ve daha hassas ve gergin birisi oluyor. bu durumda onu çok öfkeli yapabiliyor. onun bu psikolojik durumundan kurtulmasını istiyorum. bazı şeylerden keyif alsın mutlu olsun mutlu olalım istiyorum. gelecek düşünüyoruz çoğu hatta bütün sorunlarımızı ve hatalarımızı hep konuşma taraftarıyız. bir şey olduğunda sakinleşince konuşup birbirimizi dinleyip çözüm odaklı davranan bireyleriz. bu durumun ve onun bu duygularının iyileşmesini istiyorum. elinde olmadan yapıyor anlıyorum biliyorum ama onun iyi olmasını istiyorum. teşekkür ederim umarım dönüt yapar ve yardımcı olmak istersiniz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Özge Hanım, durumu çok güzel ifade etmişsiniz, erkek arkadaşınızın iyileşmesini istediğinizi söylemişsiniz. Erkek arkadaşınız da iyileşmek istiyor mu? Eğer o da gerçekten iyileşmek istiyorsa, elbette yardımcı olmak isterim. Yaşadığınız yerde bir meslektaşıma başvurma imkanınız varsa, öneririm. Yaşadığınız yerde bir meslektaşıma ulaşamıyorsanız, ben erkek arkadaşınıza ancak online olarak yardımcı olabilirim. Umarım erkek arkadaşınız profesyonel destek almayı seçer ve sizin gibi bir partnerin desteğini her daim alır.

6 Ocak 2020 17:40
öÖ
Soru Sahibi

Biz şu an üniversitedeyiz ve ayrı şehirlerdeyiz. Tabii ki istiyor sonuçta her şeyin iyisi olmalı içinde bir tereddüt ve istemediği halde kırdığı sevdiklerinin üzüntüsünü ve pişmanlığını kim sürekli yaşamak ister ki. Öncelikle çok teşekkür ederim dönüt ve seçenekleriniz için. Ben Karabükteyim o ise Kırklareli de. İkimizde aslında Denizli’de yaşıyoruz. Bu durumda sizce ne yapmalı ve hangi öneride bulunabilir misiniz? Öğrenci olduğumuz için de maddi sıkıntıda olan erkek arkadaşımı maddiyat olarak zorlama ihtimalim de yok bu duruma göre bir tercih sunarsınız çok mutlu oluruz teşekkür ediyorum.

6 Ocak 2020 17:55

Özge merhaba, benim seans ücretim online dahi olsa yüksek gelir diye düşünüyorum sizlere. Bu durumda en iyi çözüm KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ, PSİKOLOJİK DANIŞANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ'ne başvurmak olacaktır. (http://sks.klu.edu.tr/Sayfalar/399-pdr-hizmetleri.klu). Diğer tüm çözüm alternatifleri bir öğrencinin karşılayamayacağı ücretlerde olacaktır.

7 Ocak 2020 11:59
Dr. Psk. R.  Meltem Kavcar Sırmalı
Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı Psikoloji

Yazar toplam 933 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Görüşünüz nedir hocam Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı
Vajinal muayene fobisi Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı
Kayinvalide sorunsalı Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı
Korkudan günlük hayatımı yaşayamıyorum Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı
Fiyat araligi Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. Selen Uludağ
Psk. Selen Uludağ Psikoloji
Psk. Melis Oluk
Psk. Melis Oluk Psikoloji
Psk. Ufuk Babacan
Psk. Ufuk Babacan Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube