ke
Soru Sahibi
25 Aralık 2019 22:27

Epididimit orşit

Hocam merhabalar. Bundan 4ay öncesinde sağ testisimde bacağa kadar vuran ağrı sonrası doktora gittim. Sağ testiste elle muayene sonrasında epididimit orşit tanısı konuldu.Ultrason çekildi sağ epididimde anekoik kist dışında hiçbir sorun bulunmadı.Antibiyotik ve ağrı kesicilerle tedavi oldum. Tedaviden sonra bi süre hiçbir şikayetim olmadı fakat sonrasında spor salonuna yazıldım ve sağ testisimin üstündeki damarda hassasiyet başladı.Hassasiyet ayaklar kapalı şekilde oturduğumda, ayakta uzun süre olduğum yerde kaldığımda,dar iç çamaşırı giydiğimde ve spor sonrası sağ testis üstü damarlarda hafif bıçak batması gibi rahatsızlıktan ibaret. Tekrardan farklı 3 doktora gittim bunun için 3 doktorda ltihaplanma varikosel vb hiçbir şey yok dediler. Biri sporu ve dar iç çamaşırı (sporu uzun süre yapıyorum ve bugüne kadar olmadı)giymeyi bırak diğeri epididimitorşitten sonra kalıcı hassasiyet olduğunu bunun sıkıntı yapmayacağını söyledi. İnternette okuduğum bilgilerle kendimi korkuyorum kronik epididimit vs ile. Benim sorum ise doktorların hepsinin söylediği üzere iltihaplanma yok varikosel yok ise bu hassasiyetin sebebi nedir. Normal midir? İltihap yoksa kronik epididimitde yoktur değil mi? Çünkü 3 doktorda bişeyin yok dedi ben mi evham yapıyorum hocam? Saygılar..

0
6 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (6)

Normaldir, endişe etmeyin

25 Aralık 2019 23:27
ke
Soru Sahibi

Bunun yanında bazen sıcaklık ve yanma hissi de var . Sanki oradaki damar tıkalıymış gibi yada burkuluyormuş gibi tarif edemediğim ufak bir acı ve yoğun hassasiyet var. Ağrı şişlik vesaire yok belirttiğim gibi. Sizi bunalttıysam affola hocam. Aklıma takılan soru epididimiti önceden yaşamış olmam birdaha olma ihtimalimi artırır mı ? Yani benim birdaha iltihaplanma olasılığım, bu hastalığı hiç yaşamamış birinin epididimit olma olasılığından yüksek midir ? Bu konu beni biraz korkutuyor cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler hocam..

26 Aralık 2019 00:32

Olabilir. Üşütmeyin ve cinsel ilişkide karşı taraftan mikrop almamak için korunun

26 Aralık 2019 10:42
ke
Soru Sahibi

Ortada bişey yokken doktorlara gidip muayene olmama rağmen kronik hale döner mi diye sürekli düşünüp kendimi korkutuyorum boşu boşuna evham mı yapıyorum hocam ?

27 Aralık 2019 00:16

Evet! Şu anda sağlıklısınız. Bu konuyu kapatın.

27 Aralık 2019 17:01
ke
Soru Sahibi

Hocam peki böyle bi hassasiyet varken ve de 4 ay önceki epididimit hastalığından sonra ağırlık antrenmanı esaslı spor yapmam bu durumda zarar verir mi? Yapacağım spor risk oluşturur mu? Yoksa yapmamda bir sakında yok mudur?

28 Aralık 2019 02:04

Sakıncalı olabilir. Çok ağır yük kaldırmayın. Kasık fıtığı olabilir. Şikayetiniz geçmezse bir genel cerrahi uzmanı ile görüşmenizi öneririm

28 Aralık 2019 11:35
ke
Soru Sahibi

Hocam merhabalar, doktorlar epididimitten sonra hassasiyet normal şuanda senin iltihabın yok dediler. Kronik bi iltihap yok dediler. Ağır kaldırdıktan sonra kendimi zorladıktan sonra testisin üstündeki damarlarda çekilme gerilme tarzı, bıçak batması gibi acı yaşıyorum. Ona da normal dediler epididimitten sonra orası hassaslaşır eski halinde olmaz dediler. Benim sorum ise bunun bi çözümü yok mudur hocam. Ben sürekli bişey taşıyınca yada spor yaptığımda bu acıyı çekicek miyim bunun kalıcı bi çözümü yok mudur?

15 Ocak 2020 17:40

Kalıcı çözüm ameliyat ile epididimin alınmasıdır

15 Ocak 2020 21:46
ke
Soru Sahibi

Hocam hassasiyet dışında başka sıkıntıya yol açar mı peki durum? Yani epididimin alınmasını istemem. Sadece hassasiyet yüzünden alınması mantıklı değil gibi. Alınmaması başka sıkıntıya yol açar mı hocam ? İlerde kısırlık vs

16 Ocak 2020 00:41

Hayır

16 Ocak 2020 14:23
Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez Üroloji

Yazar toplam 6469 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
böbrek sancisi Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
Testis Yanması Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
böbrek agrisi Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
Ereksiyon kaybı Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
Peniste his kaybı -zedelenme Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez
Üroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube