Doktorsitesi.com

Dhea-so4 yüksekliği ve kortizol baskılama testi

ŞK

Şev*** K***

22 Ekim 2020
Saç dökülmesi ve cilt bozukluğu şikayeti ile gittiğim dermatoloğum hormon testi istedi ve dhea-so4 değerim 441,50 çıktı. Endokrinoloji bölümüne gitmem gerektiğini söyledi orada da deksametazon baskılama testi yapıldı gece 23.00'da iki tane 0,50mg dekort içip sabah kan vermeye yarım saat ara ile iki tüp kan alındı ilk değer 7,49 miligram/L ikinci değer 7,48 miligram/L aynı zamanda tüm batın ultrasonu da istedi doktor ama 11 kasıma gün verildi o gün hem ultrason hem kan değerlerine bakacak doktorum ama yine de merak ediyorum raporda referans değeri yazmıyordu bu değer normal midir değilse nasıl bir tedavi yapılır?
2 cevap
181 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Mustafa Köse

Uzm. Dr. Mustafa Köse

Dahiliye - İç HastalıklarıEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Sabah çıkan tahliller yüksek . Gece 23 te ilaç içtikten sonra sabah kortizol değerlerin 1.8 in altında olması gerekiyor. Yani kortizol yüksekliği var. Bunu daha da netleştirmek için başka tahliller yapmak gerekşyor. Cushing hastası olabilirsin
1 Kasım 2020
ŞK
Teşekkürler Mustafa Bey acaba yapılacak testler hakkında da yüzeysel de olsa bilgi verebilir mısınız fikir olması açısından?
1 Kasım 2020
Uzm. Dr. Mustafa Köse

Uzm. Dr. Mustafa Köse

Dahiliye - İç HastalıklarıEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Adetin üçüncü günü 17 HO progrsteron bakılması gerekir. Ek olarak. Dekort 0.5 tabletlerden 6 saat ara ile 8 kez alıp sabah 9 da tekrar tahlil yapmam gerekir . Bunları size bir endokrinci tarif edecek. Kendi başınıza yapmayın
2 Kasım 2020