Doktorsitesi.com

CMV patojen Hk.

UK

Umr*** K***

31 Temmuz 2020
Hocam iyi bayramlar. Benim smear sonucu LSIL gelip kolposkopi biyopsi ise kronik servist metaplazi gelmisti. Siz hpv tiplendirmesi önermiştiniz. Hpv testini 2 farklı laboratuvara 2 farklı doktora yaptırdım sonuç negatif...(35tip tarandi) Fakat cinsel bulaş tarama testinde vajinadan alınan suruntude cmv diye bir patojen tespit edildi. Normalde kan dan bakılan birşey vajinada tespit edildiğine göre Smear LSIL olması CMV denilen virüs yüzünden mı ? Yani cinsel sıvılarla almissam bu virüsü rahim ağzına zarar verir mi hpv değilde cmv LSIL sonucunu doğurur mu? (Bekarım,gebelik yok) Teşekkürler
2 cevap
390 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
CMVyi unutun gitsin. LSIL ile uzaktan yakından ilgisi yok. Bu virüs ortamda çok yaygın ve çoğu insanda var. Her sağlıklı kadın gibi yıllık kontrollar dışında yapmanız gereken bir şey yok. HPV aşısı olmayı ve prezervatif kullanmanızı öneririm. Daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, www.drkutaybiberoglu.com, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.
1 Ağustos 2020
UK
Hocam testi yaptırdığımız laboratuvar cmv nin herpes ailesinden olduğunu aynı hsv2 gibi genital lezyonlar oluşturup ağrılı geçeceği için gansiklovir adında bi göz merhemi verdi vajina da lezyon oluşunca sür dedi. Kendi doktorumda şaşırdı buna beklediğimiz birşey değil dedi. ama bu ilacı veren de bir doktor.. dolayısıyla kafam karıştı hangisinde yanlışlık var doğru olan nedir size danışmak istedim.
1 Ağustos 2020
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Prof. Dr. Kutay Biberoglu
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Bu bilgiyi veren kişi hekim olamaz. Laboratuar sahibini arayıp şikayette bulunun. Ya da mahkemeye verin.
1 Ağustos 2020