gb
Soru Sahibi
26 Eylül 2016 16:34

certoli cell only

Volkan bey merhaba , eşime 2013 yılında certoli cell only teşhisi konuldu , 2 defa farklı doktorlarda tese operasyonu yapıldı fakat canlı sperm bulunamadı.Yaklaşık 1 yıldır horman tedavisine devam ediyoruz fakat yapılan fısh boyama testlerinde hoploid hücreye rastlanılmıyor.Bu aşama bize önerebileceğiniz farklı bir yöntem var mı ? Özellikle kök hücre tedavisi uygulamaya geçildimi ? Görüşleriniz bizim oldukça değerli.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Certoly cell vakalarında sperm hücresi bulunma ihtimali mevcuttur. Şimdi yeni testler ile sper hücresi yapımını sağlayan mayoz bölünme genleri aktif mi yada tedavi ile aktifleşiyorlarmı diye anlamamız mümkün olabiliyor ve böylece hastaya doğru zamanda tese yapılabiliyor. Detay için benimle irtibat kurabişirsiniz Saygılar Dr Volkan Baltacı

26 Eylül 2016 22:23
gb
Soru Sahibi

Hocam öncelikle geri dönüş için çok teşekkür ederim.Tedavimizi şu anda Kaan Aydos hocam devam ediyor fakat bize böyle bir test ten bahsetmedi.Sadece aylık fish boyama ve kan tahlili ile fsh , LH , testestoran testletini yaptırıyoruz. Bahsetmiş oldugunuz gen testini nasıl yaptirabiliriz ? Antalya da ikamet ediyoruz ama gelebiliriz.

27 Eylül 2016 12:36

Bana *** *** ** numaralı telefondan ulaşabilirsiniz

28 Eylül 2016 08:23
Prof. Dr. Volkan Baltacı
Prof. Dr. Volkan Baltacı Tıbbi Genetik

Yazar toplam 629 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Nescav sendromu Prof. Dr. Volkan Baltacı
FMF HASTASIMIYIM Prof. Dr. Volkan Baltacı
dondurulmuş embriyo Prof. Dr. Volkan Baltacı
Tıbbi Genetik İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Sibel Özgül
Dr. Sibel Özgül Tıbbi Genetik
Uzm. Dr. Lamiya ALİYEVA
Uzm. Dr. Lamiya ALİYEVA Tıbbi Genetik
Facebook Twitter Instagram Youtube