Doktorsitesi.com

Beyne Oksijen Gitmemesi

HD

Has*** D***

30 Haziran 2018
İyi günler hocam. Arkadaşım kendini asmak suretiyle intihar girişiminde bulunmuş ve ailesi tarafından fark edilip hemen hastaneye götürülmüş. Ne kadar süre beyne oksijen gitmediği hakkında fikrim yok ama 3 gündür hala yoğun bakımda. Doktorlar uyanmasını beklemek zorundayız diyorlar uyanmadan müdahale edemeyiz diyorlar. Ama uyanmadığı her anda da olayın daha kötüye gittiğini söylüyorlar. 3 gündür bekliyoruz. Sizin görüşleriniz nelerdir acaba?
2 cevap
203 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Beynin oksijensiz kalmasında tedavide etkili bir mak öneriliyor.ilaç yok, sadece ilk 24 saattte vücudu 32-34 dereceye kadar soğutmak öneriliyor.İlk 5 gün düzelmenin ne kadar olacağını bilmek mümkün değil, daha sonra tahmin yapılabilir.
30 Haziran 2018
HD
Peki hocam doktorlar eğer uyanmazsa felç riski var demişler uyanmadığı her an da işler daha kötü olabilir diyorlar. Ama uyanmadan da biz müdahale edemeyiz diyorlar kendi uyanması gerek diyorlar. Hasta kendi uyanmadan müdahale etmenin riski nedir veya beklemek tek çare midir?
1 Temmuz 2018
Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Gereken tedavi yaşam desteği, o da zaten yoğun bakımda uygulanıyor. Başka bir müdahale yok zaten.
1 Temmuz 2018