ag
Soru Sahibi
20 Aralık 2021 15:40

bel ve kuyruk sokumu ağrısı

merhaba Hocam, diz ameliyatından sonra bacağıma 5 kg. ağırlık bağlayıp oturduğum yerden bacak kaldırma haraketi yaptım. buda belime vurdu. oda kuyruk sokumu ağrısına neden oldu sanırım . bele mr çektiler Lomber lordozda hafif düzleşme . L3-4 ve L4-5 intervertebral disk düzeylerinde diffüz minimal bulging . Kök basısı saptanmadı. yazıyor 10 gün fizik gördük sıcak su torbası,tens , ultroson yapıldı fakat bir fayda görmedim.hem belim ağrıyor hemde kuyruk sokumum oturunca zıplatıyor. neler yapmam gerekiyor.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Ortopedi ve Travmatoloji

gökhan bey öncelikel geçmiş olsun. 1. 5 kg ağırlık ilk planda fazla . diz ameliyatınızdan sonra ilk 3 hafta sadece izometrik ağırlıksız ancak çok sayıda quadriceps egzersizi yapmanız yeterlidir. sonra 2-3 kg ve 6. haftadan sonra da 5 kg a geçebilirsiniz. 2. kuyruk sokumu ağrınız ve bel ağrınız koruyarak ancak 3. hafta civarında geçecektir. bu sürede yumuşak yastığa oturun, ıkınma kabız olma ağırlık kaldırma şikayetlerinizi tetikler. ayrıca kas gevşetici ve antienflamatuar ilaç kullanımı da ( buradan ilaç tavsiye edemem hekiminize yazdırabilirsiniz ) şikayetlerinizin azalmasına destek verir. geçmiş olsun dileklerimle

20 Aralık 2021 20:23
ag
Soru Sahibi

Merhaba Hocam nimes combo 100 mg/8mg 14 tablet kullandım. şuan çok daha iyiyim teşekkür ediyorum. koksit minderim var.11 aydır çekiyordum bu acıyı doktorum surgam ve volteren hap verdi sürekli hiç bukadar iyi olmamıştım. ayrıca geçen sene sol dizimden plika sendromundan ameliyat oldum ama ogünden beri dizimde sürekli bir acı var sadece merdiven inerken hocam. 1 yılı geçmesine rağmen hala koşamıyorum malesef . son mr sonucumda bu şekildedir. Diz ekleminde ve suprapatellar bursada minimal effüzyon artışı izlenmektedir. Medial menisküs korpus posteriorunda grade 2 dejenerasyon. ACL'de grade 1 sprain. Patella inferolateralinde hafif kemik iliği ödemi ve infrapatellar yağ yastıkçığında hafif enflamasyon . Diz ekleminde ve suprapatellar bursada minimal effüzyon artışı . bunun için ne tür bir ilaç yada egzesiz yada tedavi uygulamam gerek. size minnettarım hocam.

4 Ocak 2022 17:28
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Ortopedi ve Travmatoloji

Gölhan bey MR sonucunuz da size yazdığım problem ile örtüşüyor . Saha önce yazdığım egzersiz programı geçerlidir

4 Ocak 2022 18:15
ag
Soru Sahibi

Lomber lordozda hafif düzleşme . bel çukuru fazla olması ile aynı şeymi hocam

27 Nisan 2022 12:44
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Ortopedi ve Travmatoloji

Hayır tam tersi lordozda artış çukurun fazla olmasıdır . DüLeşme kasların gerginliği belin düzleşmedi halidir.

27 Nisan 2022 12:59
ag
Soru Sahibi

cevap için teşekkür ederim hocam. fizik görürken fizik doktorum bel çukurun fazla demişti. mr sonucunda lomber lordozda hafif düzleşme yazıyor. 1 yıldır bel ağrısı ve kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum. hangi haraketleri yapıcam bilmiyorum. mr sonucumda Lomber lordozda hafif düzleşme . L3-4 ve L4-5 intervertebral disk düzeylerinde diffüz minimal bulging . Kök basısı saptanmadı. yazıyor. verilen haraketler. 1- yerde ayakları bant ile yukarı kaldırma 2 dizleri kendine çekme 3 mekik 4yüz üstü geriye doğru kalkma. bunlar beni daha kötü yapıyor.

27 Nisan 2022 13:25
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Ortopedi ve Travmatoloji

Gökhan bey eski yazışmalarımıza da baktım. Şikayetiniz uzun süredir aynı şekilde devam ediyor. Kronik bel ağrınızın pek çok sebebi olabilir. Bu mekanik sorunlar, yaşantı tarzınız , işiniz, kilonuz , spor yapmamanız yada yanlış yapmanız veya kemiksel ( skolyoz, sakrakizasyon, lumbakizasyon vb ) gibi pek çok sebep sayılabilir. Kronik bir sorun olduğu için sizi muayene etmeden vereceğim her türlü öneri havada kalacaktır. Önerim bulunduğunuz yerde bir ortopedi doktoru ile görüşerek ayrıntılı muayene olmanızdır .

27 Nisan 2022 14:29
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 1066 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
el bileği kas ağrısı Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
İki kolda da güç kaybı 2 aydır var Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Sol Diz Kapağı Ağrısı Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
bel ve kuyruk sokumu ağrısı Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Dizkireclenmesi Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Seyyid İsa Keskinkılıç
Op. Dr. Seyyid İsa Keskinkılıç Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Rıdvan Öner
Op. Dr. Rıdvan Öner Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Davut Yıldız
Op. Dr. Davut Yıldız Ortopedi ve Travmatoloji
Doç. Dr. Can Doruk Basa
Doç. Dr. Can Doruk Basa Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Mehmet Yaman
Op. Dr. Mehmet Yaman Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube