Doktorsitesi.com

Bel fıtığı

Bir*** Ö***

19 Aralık 2018
Hocam Merhaba, Bundan yaklaşık 7 hafta önce iş yerimde yan çekmeceye ani eğildiğimde belim kitlendi,şiddetli ağrı girdi.O gün eve gittim ve ertesi gün fizik tedavi doktoruna gittim.Bel fıtığı başlangıcı teşhisi konuldu ve Mr çektirildi, sonuçlarım ; L3-4 diskinde posterior sol lateral minimal bulging ve hafif dural kese basısı L4-5 diskinde sağ ağırlıklı diffüz bulging, dural kese basısı ve sağ nöral foramende daralma, L5-S1 diskinde posterior santral bulging ve hafif dural kese basısı Doktor iğne verdi fakat, yatak istihrati vermedi.Bu iğneleri kullandım ve 2-3 günde ağrılarım çok az seviyeye indi ve sonrasında ufak tefek böbrek arkasındaki kaslardaki ağrıları saymazsak 10-15 günde ağrılarım tamemen geçti.Herhangi bir bacak,ayak, sinir sıkışması teşhisi yoktu.Bu olaydan 1 bucuk ay önce geçtiğimiz Cuma günü dışarıdan soğuktan eve geldim, 10-15 dk sonra oturduğum yerden aniden belime ağrı girdi, ilk olaydaki kadar şiddetli olmasa da hareket etme zorluğu yaptı biraz.1-2 günde yavaş yavaş kendiliğinde çok aza indi, fakat üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hareket ettiğim zaman ufak rahatsız etmeyecek düzeyde ağrılar var. Sizce ne yapmam gerekiyor ? Bel fıtığımın ilerlemiş olabilir mi ? Bu arada internette izlediğim videonuzdaki topuk üstü, parmak üstü , tek ayak üstü vb. hareketleri denedim, herhangi bir problem yok şu an, yapabiliyorum.
3 cevap
178 görüntülenme

Cevaplar (3)

Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Sizin anlattıklarınız belde kilitlenmeye benziyor Emaar da yazılan bulgular oradaki küçük fotoğraflar bu şekilde şikayete neden olmaz bu bel kilitlenmesi için benim yaptığım bir manevra var eğer gelebilirseniz eğer onu yapalım geçmiş olsun
23 Aralık 2018
Hocam yani Bel fıtığı yok mu diyorsunuz ? Bu arada beldeki ağrım tamamen geçti, bazı bel ile sırt arası sol tarafta hafif iğne batması ağrıları oluyor ama çok hafif.4 gündür yüzmeye gidiyorum, evde bel hareketi yapıyorum.Muayeneye gelmeme gerek var mı hocam? Yoksa ağrılar tekrar başlarsa mı geleyim ? Bu arada bu son 1 haftalık süreçte hiç ağrı kesici veya kas gevşetici kullanmadım sadece 5 gün geceleri Nimes combo jel sürdüm akşamları.
23 Aralık 2018
Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Ağrılar günlük yaşamınızı etkilemiyor ise gelmeniz gerekmiyor
24 Aralık 2018
Hocam çok özür dilerim zamanınızı alıyorum, fakat bu fıtık konusu psikolojimi etkilediği için emin olmak istedim, çünkü her gün ayağımda bacağımda vs farklı yerlerde çok ufak geçici ağrı, kaşıntı, yanma, küçük iğne batma hissi yaşıyorum.Birşey mi var psikolojik mi oldu anlamadım, size ilettiğim mr sonuçlarından tespitiniz bende Bel fıtığı yok, kas spazmı veya geçici bel kitlenmesi gibi birşey, doğru mu anladım ?
24 Aralık 2018
Prof. Dr. Yunus Aydın
Prof. Dr. Yunus Aydın
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Ameliyat gerektiren sizin Ağrılarınızı izah eden bir belfıtığı yok demek istedim
24 Aralık 2018